Да се исправам изгледа ја утнав ценава од ракав си ја пишав Извинете ! Во еурофарм спроти гтц ја платив измеѓу 1000 и 1200 не се сеќавам
Сакам да набавам сталак за када, ме интересира до која возраст може да се бања бебето во кадичка на сталак? Бебе е 8 месеци, па дали вреди да се купува на оваа возраст?
Мислам дека не вреди, јас од кога почна да застанува на нозе кај 10 месеци, почнав да го туширам исправен исто како ние што се тушираме, кадичката и сталакот ги спакував да не ми фаќаат место.
Јас сталак престанав да употребувам кога бебе наполни 5 месеци. Многу почна да мрда и ми беше страв да не ми падне додека ја бањаме. Коритцето на под и така ја бањаме.
Не вреди на таа возрст моево е 4+ не седи ни на анатомското столче за бањање сосе него ми станува а не па на сталак да го ставам ќе се преврти сосе се
Da taka nesto fala ti. Jas ova go najdov https://www.stokke.com/USA/en-us/bath/stokke-flexibath/5314.html mislev kaj nas pogolema razlika vo cena ke e ama i ne e bas
дали го растворате шампончето во кадичка со вода па го триете бебето со раце/нежно крпче/сунѓерче или пак, директно на раце го ставате шампонот па така го бањате?
@MilaSs12 @babyboy1 јас па уште од почеток директно на кожа еве веќе скоро 2 месеца и вечерва прв пат го растворив во вода по совет од педијатар. а нема проблеми со кожа. исто така, ми рекоа да ја бањам преку еден ден ама некако не ми се слуша тој совет затоа што ни е дел од ноќна рутина и многу убаво си спие после бањање и цицање. вие колку често ги бањате? јас само првиот месец на 2-3 дена бањав, а откога направи 1 месец не сме пропуштиле ден.
Зимно време на 2-3 дена,летно време скоро секој ден. На почетокот и јас ставав во водата од купката и немаше никаков проблем со кожата,но некаде околу 4тиот месец му се појавија лишаи,сменив козметика и почнав директно да го мачкам. Со тек на време се средија.
До 1 година секој ден. Исклучок правев кога прима вакцина. Тогаш 3 дена не го бањам, само газе ако кака. Сега коса еднаш два пати неделно затоа што не сака, а газе по секое какање. Лице раце секој ден.
Јас го бањам секој ден откако е роден, на два дена му мијам и косичка, а секој ден туширање. До година секој ден и коса и телце. И нас ни е дел од рутина и затоа не му прескокнува бањање, плус кака секој ден по минимум еднаш и не можам да го оставам небањат. И веќе си е и навикнат и сам бара да си се бања.
Мајки како да ја смирам после бањање додека ја облекувам? Во вода мирна е ама кога ја вадам додека ја облечам.. ?
Кога беше ептен мало бебе му ставав млеко во шприц и наизменично давам млеко и облекувам. Сега на 10 месеци не плаче ама не ми дава да го облечам и се лигави, па прво го држам во раце додека се исуши и после малку со убаво, малку на сила некако успевам да го облечам.