Мојот ужива во бањање ама имавме еден таков период со плачки. Само со млекото успевав или го оставав да плаче, што да му правам. Ќе поплаче и ќе престане. Сега е страшно, не се додржува. Ќе помине, издржи.
До 3 месеци секој ден ,потоа фати ладно па преку еден два зависи. И јас многу сакав како рутина да го правам Али... Ставам и во водата но и на неа директно бидејќи има големо Косе и мора да се измие убаво. Нешто што ќе и одзема внимание... Јас вртелешката од креветчето и ја имав ставено на кревет пуштена и ќе се загледате во неа па така ја облекував ..како расте се понемирна е ме клоца вика хаха сега и давам играче во рака па така некако успевам
Ние ако почнат да вриштат на облакање им даваме по 1 капка Пико мултивит и благичко им доаѓа па се смируваат и оп цуцлата во уста
Јас во вода ја растворам позгодно ми е така оти не стои на едно место,прета шлака се врти..па еден период имаше и со плачки никако не сакаше во вода.. Не го капам секој ден ама не ни беше рутина од бебе рано заспива се случуваше и во 18:00 да е заспан и неможев да се водам според спиењето...зимава на 2-3 дена го капев е сега летово можи секој ден..
На почетокот, првите неколку бањања, да се користи купка маслена (Еуцерин на пример имам земено)? Ако да, дали на кожа директно или растворено во вода? И дали користрвте некакви крпчиња, сунѓерчиња за време на бањање или само со раце? И пксле бањање дали се препорачува некој лосион за тело или не мора?
Зависи како ќе го бањаш. Ако го легнуваш во вода, растворена во вода купката. Кај нас мм го држи и му ги брца ноџињата, јас потурам со вода, ставам шампон/гел за туширање, па потурам пак да го исплакнам. Не користам сунѓер, крпа, оти мислам дека му е пренежна кожичката. Лосион за тело/крем за лице косиртам секој пат кога не вришти после бањање. Ужива во вода, ама после тоа знае борба да направи. Инаку, го бањаме секој ден.
I mojata vristese probajte so fen duvajte ja posle dur se oblakate. Eden duva fenot vo nea eden oblaka. Jas taka spas najdov inace zajduvase najstres mi bese banjanjeto radi toa
Мојата 3 месеци секој ден ја бањам и во вода ужива ама кога ја облакам исто плаче, прета колку што може.. Пробај да не е многу уморна почни да ја подготвуваш пред време зашто кај мене ако е премногу уморна вака прави а ако е на време плаче ама се смирува
Незнам каде ќе се пораѓаш ако е во приватниве негде имаш час и све ти кажуват али првите пати додека не падне папочето бебе не го кисниш во кадичката значи еден го држе друг го потура со вода, додека падне папочето водата треба да биде продочна. Јас ставав на рака шампон/гел и со рака триев малку и го потурав со водичка, сунѓери не се препорачуват ради што му е пренежно кожичето, едино тетра ако се плашите да не ви се лизне али тоа е за мене глупост ради што толку мало бебе ни прета ни дава отпор али секој индивидуално. Млеко за тело ставам после секое капење, од само доаѓање дома па еве уште малку 10м секој ден го капам. Крема за лице преку два дена и тоа оригигинал павловичева. Со лесно
Како бањате бебе што вришти ако го допре капка вода? Пробувам со се можно. Топла е просторијата, водата исто топла, сѐ мерам со топломер, фен му пуштам, песни му пеам, му зборам, пополека му поттурам вода со рака, не директно на него, ама плаче вика модар станува до воздух снемување... Дали можам само со влажни тупфери да го поминувам додека да му помине периодов? Кажувајте решение спобудалев, душа немам...
Probaj dur spie da pocnes da go soblakas i nabrzina dur se svesti rasoni ti si zavrsila rabota...na prepad da go fatite
Мојата така вриштеше кога и беше топла водата па ја бањав со поладна од што треба.. Иначе пробај смени просторија, ако бањаш во корито, пробај под чешма. Јас газе на секое менување пелена(каки) ја миев така. Не го потопувај во вода во раце држи и бањај.
Да можеш со тупфери, претпоставувам дека газе му миеш на секое какање, ако не - миј, влажни не користи. Моето решение: Исто и мојот вриштеше, смрт ни беше капењето, додека да сфатиме дека имаме бебе кое не сака капење пред спиење. Од тогаш навака го бањаме 1h после оброк, односно 2h пред спиење. Едноставно кај моето постапката играње-капење-јадење па спиење не функционираше. Види да не е до ова.
И тоа пробав, и со бебивит на лажачка цуцла додека да се расони, ништо не бива. Мало е, 2 недели е, се надевам ќе се смени на подобро нешто наскоро Ќе пробам со поладна вода, обично околу 36 степени ја правам. А не го потопувам пошто уште не му е паднато папчето. Немам услови за под чешма да го мијам многу ми е тесен тоалетот. Газето со тупфери потопени во вода го бришам. Ај ќе пробам ова со помлака вода Фала
Газето со тупфери во млака вода и од тоа вришти некогаш, ретко не вика, не можам да го измијам, а толку сакам Ај уште и ова ќе пробам, може ќе има позитивна промена. Фала
Мало е 2 недели и моето така почна и до 40 дена некаде се мачевме додека не сменивме рутина. Некогаш мала промена многу значи. Ќе падне папочето па ќе миеш цело време, еве вчера 4 пати миев газе.