Јас бебе бањам секој ден . Она обожава кога ќе ја соблечеме и знае што и следи , па во коритце си е мирна и само не гледка . И мене ми е мерак пошо знам дека си ужива . Преку ден кога кака ја замивам под чешма , да не ја дошљакувам со влажнине марамици .
Nie bidejki ne koristevme vlazni maramcinja ako bese pokakana ja mievme vednas.Mnogu osetliva koza ima i moravme taka da funkcionirame,ako ne bila po wc ednas dnevno odmivav.Toa ni bese sovet od nekolkumina pedijatri ,bukvalno pod mlaz voda vo umivalnikot i za brzo bese izmiena i cista...
Мое дете ќе ме исели од дома, ако не ја избањаме..па тоа ритуали со музика, па пригушено светло, па масажа после. Абе сушење коса со фен и дување додека ја масирам. Па на стомакот за грб да се измасира. Не ја бањам секој ден со шампон и купка, најчесто е само со вода. Ама мора да пројде редот, инаку мислам нема да заспие. Инаку ми има заспивано у вода дур ја бањаме . Мислам она секоја вечер се враќа у стомак со бањањето.
Здраво на сите Кој ви има помагано и покажано како се бања новороденчето кога сте стигнале од првиот ден дома од болница..
Мене мајка да е жива и здрава, после сами со маж ми, за второто сама немав гајле. Додека да му падне тоа од папочето, после ќе си купиш мрежа или пластика, и си го легнуваш на тоа, светска работа, ем релаксирано беше бебе, ем се полека си течеше, рутина ни беше секој ден се бањавме пред спиење.
Епа совет и за двете, носете ги малите во Tiny Fingers baby spa Другарка вчера го носеше малото и ептен уживало во вода, а после масажата одма заспало. Цел ден ни праќа слики и видеа во група, преслатко е
Никој. Во болница ми покажаа, а од прв ден до денес осум месеци си го бањаме сами со маж ми, а некогаш и сама го бањам. Земи си мрежа за на кадичката, ептен е полесно со неа.
Во болница како што ми покажаа никогаш не го бањав така. За почеток секогаш бевме 2ца еден го држи а јас полевам и ставам купка. Ќе ставаш вода преку твојата рака прво нозе раце да се опушти не директно на глава како во болницата водата ми рекоа 36 степени но за мене тоа е ладно му ја правам 40 бидејќи во садот веднаш губи од температурата. Ако те интересираат детали пиши ми. Моето ужива во бањањето
Смее да се мокри папочето, јас го мокрев па со сува крпа натапкував да се исуши, после со алкохол на газа околу папочето чистев. Си падна за брзо па продолжив да чистам со алкохол и хидроген 3%, ако има потреба може да се става и банеоцин прашок. За бањање јас првите денови го држев со една рака со другата шампонче ставав, маж ми полеваше вода. Сега скоро месец има го ставам да си лежи во коритцето, одоздола ставам тетра да не се лизга и кај главчето малку подигнато да не му влегува вода во ушињата. Така правев и со првото
Се држи завртено со градите накај коритцето. Едната рака се става на градите под двете мишки другата меѓу нозете. Така го држевме додека да падне попочето. Потоа си го легнував нормално и само за плакнење го држиме пак така.
Јас не ни знаев дека постои вакво нешто додека не отиде другаркава Им го заследив профилот, чекаме да го објават малото ама преслатки се овие што ги видов до сега, рај било ова за бебиња Мислам дека од веќе полни два месеца ако добро памтам она праша кога малото наполни еден па и рекоа да почека ама види со нив најубаво, не сум баш сигурна.
Едно прашање, прво дете ќе ми е и незнам искрено што е практично,а што џабе фрлени пари. Почесто ќе го бањам бебето сама, па се мислам дали е ова практично да споделите искуства
Да практично е, ама првите 7 до 10 дена додека да падне папочето не знам колку ќе можеш во ова да го бањаш, ама после тоа е супер. Јас имав и една пластика, секој ден го бањав сама, немав проблем.
Првите две недели не е проблем, сопругот е дома, после е "маката". Плус ако сум царски ќе биде проблем , а имам корито такво високо и се мислев за ова да го земам. Фала ти за советот сепак ќе го земам за одкога ќе падне папочето