Јас ни столче не користам. Местам вода. Соблакам дете и гушнати влегуваме во туш кабина. Кога треба да ставам купка тргам од под туш, па враќам. Дете е пресреќно кога му тече вода од горе. Прета и се радува ептен.
И синко под туш се бања со татко му јас чекам со бањарка. Сама кога сум корито зошто не ми е јаснo како да се исуши и облече ако мама е мокра.
Леле јас го бркам за пелена менување, ќе шета гол и мокар, лази и се исправа не седи мирен никогаш кога ке заврши бањање со плачки го бришам и облакам, па не ми е ова опција сега за сега.
Ima stolce specijalno za banjanje.Mojava saka sega da stoi.Se cepka u kabina.Sama ja banjam so tus.Taa si stoi se drzi za mene ko majmunce pa mi bega Interesno e
Za gaze se kreva u race i so tus.Nie mnogu malku go koriatevme stolcevo.Deka malava ima crvcinja u gaze.Sega si stoi
Бебе е во фаза не сака да се бања. А баш уживаше, се кикотеше на глас, целиот беше ќејфен. Од кого го бањаше дедо Поп не сака да види вода. А не беше страшно, само го брцна малку и го поли со раката. Водата беше таман, татко му си ја правеше. Се надевам скоро ќе мине. Оти борба водат со татко му.
Јас ја бањам во кадата, ама наоружам се со живци оти нема шанси никакви да седе. Лазе во неа, фаќа ја водата што тече во дупката, со цревото си игра, па сака да станува. Ептен ме изморе.
Баш е убаво, ама да си кажала порано, сега за малку што ќе ми е @duffi ма Јас водата не ја ни пипнав, золва полнеше, мм кажуваше, ама сигурно се разладила дури влезе, па за мојов топ, а и не беше некое бањање, барем кај нас стоеше бебе и Поп го попрска по глава Нај јако е што бебе плачеше претходно и јас му дадов едно гумено пајче, па со него си се бањаше, таман и го пуштил, сликите се непроценливи Не ќе да е од тоа, така се погодило и мојов околу 6м почна да вришти на бањање и штом види дека ќе се бања одма сирена, фаза некоја им е изгледа, а сега вришти на пелена и облакање, соблакање и вода ако има на лице
Се надевам скоро ќе мине т.е на секое следно бањање сум со надеж оти ќе се врати на старо. Што ли не наредивме веќе во корито. Цел животински свет и пошироко. Ама баш пишти кога ќе го види коритото или тушот. Претходно пресреќно беше на бањање. Веројатно така се поклопи, после крштевката следното бањање почна со плачки. Вистина татко му ја среди водата. Попот праша он ко од пушка оти го бања и ја наполни. Мајката не е толку заинтересирана.
Едно прашање... Како бањате бебе кога одите по одмори? Мислам на бањање во туш кабина, а бебе сеуште не ни седи... И уште едно што ме интересира бидејќи прочитав погоре ... Кога ги крштеваат децата, сами родителите си ја полнат таа "кадичката" во црква? Не сум знаела, ако е така.