Жени да ве прашам, терминот за пораѓање ми е крај на јуни, па стварно не знам за излегување од болница дали кратки или долги ракави. И дали да биде шпикозни или па малце по шизичко нешто. Ај ве молам за мислење од вас поискусните
Јас би била спремна со двете комбинации бидејќи не знае човек никогаш за сигурно каков ќе биде денот. Најдобро на кратки со опција нешто да се наметне горе. Во однос на другото прашање дали шизичко или шпихозни, јас сум за втората опција или општо нешто што е лесно да се облече. Имај во предвид дете може да се склеттиса, да почне да плаче, па облеканкако хулахопки да е тешко да се облече или пак некои тулови да не му се пријатни на кожата. Кај мене сите три беа со памучни сетчиња и удобни за облекување.
I jas isto kako @tamarce.j termin kaj na juli pa se mislam sto da se oblece dali kratki rakavcinja nekoe bodence spikozni..... I da se pokrie so tetra pelena... Sepak e malo krevko za prvoto bese maj pa zemav celosno kompletce od struzanka po dolgi pamucni pantaloni body so dolgi kapce ligavce... Sega na zeskovo neznam sto
Не знаете каков ќе биде денот кога излегувате од болница, може да залади, врне. Така да секако и варијанта по долги имајте си. Инаку и да е најтопло јас не би извадила бебе од болница по кратки ракави. Би нашла најтенки и облечено во еден слој ама да е цело облечено. Немам навика да тунтам бебе ни кога е најладно ама збориме за бебе штотуку излезено од стомак. Може грешам, ама новороденче по шорц не можам да замислам. Еве на пример каде и да влезете со бебе во лето е климатизирано, а голо новороденче се соблака на 25степени. Кога ќе потпорасне и по пелена да се остави ама новороденче не.
Се зависи од времето и услови во кои престојува. Моиве се родени јуни, дента на излегување беше дожлив ден. Ама по само една недела фатија страшни горештини да не се дише. Клима во иста соба кај што е бебе неможеш. Ладиш, па го носиш. Дома ми седеа на кратки горе и кратки доле. После седум прошетувавме надвор на кратки горе и долги доле. По други куки скоро и да не одевме.
Не ми е тоа чудно, си ги осеќаме децата дали им е топло/ладно. И почесто гледам непотребно замотани бебиња во топли ќебиња како ги вадат од болница, сепак по кратки јас не би вадела од болница, пак ќе кажам може грешам ама у секој случај треба барем две варијанти да се има за летните бебиња
Обавезно две. Ти кажувам моиве се во јуни, неделата пред да се породам беше многу жешко едвај издржував, кога се породив беше дождливо и заладено ( дури фати и едно невреме со дождови, силен ветер и град дур бев во болница) и неделата после ненормално жешко. Ако не две варијанти тогаш бар да се има опција да се дооблече бебето уште еден слој.
И јас се породив крај на јули. Имав спремено и по кратки и по долги. На крај ја изнесов по шпикозни по кратки зошто беше пекол.
Да ве прашам вие што сте се породиле летен период, со што го облековте бебуш кога излеговте од болница?? Некако мн жешко мислам ќе биде за комплетче па тоа ми е на мисла... Дајте некои идеи...
Синко е роден среде август. Во болница ми го облекоа во долги, демек така було подобро. Ама тиа кај нас беше 5 минути ( од болница до дома) и веднаш беше пресоблечен во боди на кратки и чорапки. И така тераше наредните две-три недели. Дури и чорапите сам ги соблакаше. Е сега ако имате подолг пат, ако се уклучува клима, поубаво е долги. Има во хело бејби еден памук како со дупчиња многу тенок, ако ножеш да најдеш нешто слично, најубаво би било.
Јас зедов од хелоу бејби шпикозни такви тенки со дупчина баш се преубави за жешко време и на мажот ми мн му се допаднаа. Знам сакав повеќе пара да земам но немаа мали бројчина ко за новороденче. Се беше поголемо. Некако ко испразнет да им беше дујќанот, се надевам ќе им стаса нова роба.
Моево е исто во август. Имав спремено комплетче на краѕки и бев решена така да го изнесам. Откако се роди се премислив и му облеков мнооогу тенки шпикозни на долги и ништо друго од причина што кожата на новороденче е пренежна за да биде макар 2 минути на јакото сонце во август, а и во кола на клима исто подобро долги. Штом дојдовме дома, веднаш го пресоблеков на кратки и така седеше секој ден. Боди на кратки или кимоно и чорапи - често и без нив
Dobro daj te kazuvajte kako ke se iznese od bolnica bebe juli- avgust. Bodi dolgo kratko bosi goli noze.... Ili nekoja slika ama stvarno nemam poim da varam dete vo dolgi i mene ne mi ide nekako golo i toa ne ide.... Devojce ke bide nekako prvoto majsko pa onie kompletite od struzanka mi bea top ama Sega na zeshkovo e stvarno sum vo prashalnici
Памучно тенко фустанче по кратки или комплетче со кратки ракави и кратки панталончиња. Тенки ниски чорапки и одоздола боди без ракави(вртено). Одозгора секако со тетра ќе си ја покриеш.
И јас истава дилема.. Ама се одлучив за боденце по кратки ракави одозгора фустанче на бретели и ниски чорапчиња. За одозгора ко што читам со тетра пеленка ги покриваат на жешково. Имам и тенки кебенца ама тетрата потенка е. Така јас си одлучив уште да најдам да купам
Видел некој шпикозни-фустан за новороденче? Имам такви ама се од 3-6 месеци и секаде каде што гледав тие беа најмали. Мислам најпрактично ќе е така уште да најдам. Спремив една комбинација со боди и фустанче ама е по кратки па се мислам да имам една и по долги. Еве вакво нешто само помало, бев во mothercare и carter's ама немаат, имаат малечки боди фустанчиња.