Кога ти е термин? Ако е јули или авгист не е разголена воопшто, таман си е. Јас за 10 дена ми е термин на кратки шпихозни му земав и кратки чорапчиња, покриено со тетра пелена. Остај она од бабите, да не настинело. Летно бебе нека дише.
@CurlyBlossomGirl за 2 недели. Баби не слушам секако, беа со мене кога купував и не ми се мешаа многу, ако ги слушав нив ќе требаше во скафандер да ја облечам на +40..
Јас решив по долги да ги изнесувам. Имаме 2 часа пат, жешко ќе биде може и клима ќе пуштиме па страв ме фати. Под нив боди на кратки, па ако треба в кола ќе ги слечам. Купив многу штосни комплетчиња, а марката се вика baby corner. Памукот им е преубав.
Дечки ве молам за помош нова сум тука... уште неколку дена ми е термин односно 3 ти август што мислите што да земам за бебушот за изнесување од болноца имам онаков цел сте.. сето тоа или??
Зависи од времето. Ако е топло на кратки облечи го, не вари дете. Ама ако се како сега температурите можеш и по долги. Се зависи од денот каков ќе биде кога ќе ве пуштат.
Ем долги, ем боди на кратки Подобро само едно боди со долги ракавчиња ако планирате во кола со клима да се возите (а и таа е опцијата на пеколов, нели). Но многу е двослојно да ги облечеш, а претешко ќе ти биде пресоблекување на новороденче во кола. Ова е само мое гледиште.
@Kitten да во право си и ти, а и многу менува времево. Деновиве е пекол, до пред скоро па и не беше пак. Горните блузички се со петлички па затоа мислам дека лесно ќе биде за слекување. По болнициве гледам некои слики што објавиле скоро сите се по долги таму, а и секако ќе се консултирам сестрите ќе ми кажат. Јас ги средив целосно комплетите, одат со 2 бодиња(долги, кратки) и блузичка, ќе им дадам таму па ќе видиме на крај како ќе излеземе.
Мамички мене последен термин ми е 12 ноември ама се си мислам бебуш ќе сака да излезе крај на октомври или први, втори ноември Од вчера откако се залади само се мислам со што ќе го извадиме од болница купивме памучно комплетче од Tilla, транспортерот има и зимна прекривка, а скафандер имам од 3 - 6м па се мислам дали да докупам уште еден помал или со кебенце во транспортерот ќе му биде ок искуства од вас???
Нај обично памучно комплетче со капче , транспортер , и ќебенце е сосема доволно ... Со лесно Јас имам две родено во декември снег и за двете имаше вака ги изнесов од ГАК дури до дома и испотени беа .
Татко му посака во ова да си го изнесе од болница,како дечко голем да му бил облечен. Сега незнам дали е комотно за мало бебе ова? Јас си имав друга замисла ама ако сака он вака нека биде.
Мониче кога ти е термин,овие мислам тенки се,а за комотни се. Другарка имаше за малиот слични ама тој квалитет.
Оти тенки? Мене таман ми личат. Мојот е во фебруари на првиот снег стално беше во памучни алишта. Одозгора секако ќебенце ќе има, памучно капче од комплетот. Јас не сум многу За тунтање со алишта.
и Во Декември?? Со мојава во ист месец. Се мислев покасно..време минува.. И моите тенки беа. Земиси Монче баш се слатки..
3 јануари бев ми сменија термин негде до 28 декември ама изгледа само што ќе влеземе во 9 ти ќе го вадат