Бебешка облека за излегување од болница

Дискусија во 'Бебе' започната од Luna91, 1 јули 2017.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.573
    На синко мој кнап му беше сетот :) 4300 се роди, потоа уште 2 пати дали му го облеков не му чинеше, имав и 2 комплетчиња што воопшто не ги облече мали му беа :D

2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Твојот батко за на школо спремен се роди затоа. Мојава на 2 месеци уште и се долните точни.Никако да ја испилкам.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    И мене така ми изгледаат а термин ни е 23.03 мислам исцело некои слатки шпикознички подобро би било нели? Многу сакав принцеза да биде кога ке ја земаме а од друга страна сакам да и е мекичко уффф тешко ке треба да шетам уште многу за да најдам изгледа :wasntme: некоја конкретна продацница со такви ствари некој да бил скоро време, бидов една на бибејби многу слатки ми беа некое искуство од нив? И дали обувчиња им ставате ? :$

4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Памучни убави фустанчиња што ќе и е удобно имаш кажав во Окаиди и Мадеркеар, во Рамстор ти се и двете, сега имаат и попусти.
    Ако сакаш шпикозни имаш Мадеркеар убави, Енци Менци во Молот, Бебето/Карамел на Битпазар, сетовите им се преубави и квалитетни, има и кичерај, но има и баш убави, треба да се види.

Ако носи фустанче ќе и ставиш чевлички, ако носи шпикозни секако да не.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.573
    Mila само 5-6 бебиња беа и ко ќе го носеа моето сите велеа, еве го големото бебе ;) ова за в кафичи е, друга сестра ќе речеше, Едно ранче и на школо пуштете го, друга сестра ко се роди ко му го покажала на моите рекла -Овај клоца ќе ми удри....
    Сега имам само 2-3 комплетчиња што му чинат :)
    Ќе си порасни без гајле само нека е здрава и жива

На kukla21, FreeMind, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Мене ова лично не ми е по вкус. Би бејби има преслатки комплети памучни. Можеш и од х&м да си нарачаш убав е памукот , карамел на бит пазар исто види

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    ми спомнаа за картерс ке видам и таму и јас сакам панучно мекичко мора да најдам нешто :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Ќе најдеш:) Ајде па да го видиме новото комплетче:inlove:

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Predlog sto da kupam za izlegvanje od bolnica vo Juli nesec za devojce, samo nemojte da mi predlozete fustance, hulahopki i takvi stavri.
    Ne sakam edna peda bebe da go preprvam. Nes ednostavno, skromno a skockano. Fala vi

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Шпилхознички со кратки ракави, или пак боди со кратки и хеланчиња 3/4 должина и чорапчиња.

13. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Јас би вака, без ќебенцето. Може и без стапала да биде ромперот уште подобро. :)
    18015342.jpg

На Leo-nora и babydust им се допаѓа ова.
  14. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Искрено треба малце да се покрие со вака тенка пелена/ќебенце, зошто сепак е мало а ти прв пат го вадиш надвор. И нека има тенко капче за до дома

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    Јас пак не сакам да џиџам толку бебе за од болница во кола и од кола - дома, не гледам поента. Изнакупив парталчиња за џиџање кога ќе се шетаме. :inlove:
    Си нарачав еден сет за новороденче, скроз обичен памучен, со тук и таму некое машниче и буба марка, 10 парчиња сет. Стигна, преубав памук, меко душа, ама некако подебелко ми стои од што очекував и се разочарав оти ми беше мерак на бел сет во основа, и не знам сега дали ќе е соодветно за сред лето. :|
    Не дека немам други работи, еден куп изнакупив ама ете за сетов ми е баш криво...

На mal.ecka и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Jas i se mislev so tenki spikozni na dolgi da ispadneme..isto imam i set takov na delovi bel so epten nezno roze masnicki na sredinata od gorniot del ili vaka kako so kaza @SofiMar_ ednodelno aliste ako najdam nes slicni ko so prati slika ... sakam da e ednstavno kako sto dolikuva za bebe a ne fustani trakatanci, hulahopki, mini paltenve i nez so.. ima vreme za takvi stvari.

17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Бебето е толку мало, ти толку немаш поим да го облечеш, а не пак да го џиџаш. Плус прв пат во кола транспортерот изгледа огромен тебе ти е страв, чувствуваш притисок. Плус се растегаваш со торби твои башка неспиена со денови салам, плус пост породилни болки и крвишта. Последна контрола е пред испис, врискот серија.

Земи памучни шпикозни и капче. И опуштено до дома.

Јас купив шпикозни 50ка се роди 53 см и не сфаќав што се бројките се до оној момент додека не се обидов да и го облечам. Така да што фатив при рака и облеков, ја завиткав во кебе, капа и напоље.

18. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Jas zedov komplet od Tilla ima se sto e potrebno za obelkuvanje . najubav pamuk imaat kebence za pokrivanje vtransporter i shibaj za doma

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    @Leo-nora и јас имам такви шпикозни на кратки (валда и тие шпикозни се викаат :lol: ) ако не го биде сетов, секако не планирам никакви џиџања, ќе искористам нешто што веќе имам купено.

@FreeMind се сложувам. Сега кога го имам сетов, гледам дека секој дел од него веќе го имам во повеќе посебни парчиња, и нема ама баш никаква потреба од специјален сет за од болница, кога се може да се купи и искомбинира одделно, зависно нели од временски услови. Ама од сите страни слушав сет та сет, и тука на форум, и ај велам ќе нарачам нешто едноставно. Ниту пак е возможно во 10 парчиња сет да стуткам бебе на +40, а бога ми и за минус е премногу. Е навистина е многу убав памук, ама ако не го бива, ќе се снајдеме со други шпикозни. Да си олеснам и на себе, а и на бебе.

На Leo-nora и FreeMind им се допаѓа ова.
  20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мене свеки ми купи таков сет. Мерак беше жената. Арно ама купила 62 ка, а бебка моја истерана на неа се роди 48 см. Среќа си имав купено и јас шпикозни 56 ка со 00, па не беше бебе Пипи. Ем не и го расипав атерот, ем бебе си беше облечено како што сакав јас. И искрено јас од сетот само пелената/ќебенце ја искористив. Другото еднаш ако му го облеков. До 2 месеци само во шпикозни ја облакав дур не пркна. Сега е права женцка и со фустани и пуфки.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.