Ол Не јас ќе ги прашам како е најдобро, ако знаат, ако не ќе терам по мое во зависнот од времето, јбт и не е далеку многу болницата 20 минути е, а во колата 22С држиме секогаш.
Што пишувате ако не сте спремни да чуете мислење?! Никој ништо зајадливо не ти пиша, само со 2 деца тешко е секогаш реферати да пишувам. Фала на твојата зајадливост. Исто. Настинка е вирусна инфекција. На -6 мојата одеше во тренерчиња, боди надолги, памучна блузичка и чорапи. За во транспортер плус ќебе дебело за до кола, за прошетки плус јакниче.
И ја така носев па сестрата ми го преоблече на крај а коа ќе ми текне дента топло беше. Како што си пишала -6Ц и не е некој студ. Да е -15 па ајде да го наоблечеш ама ти земи комбинации и ќе видиш време. Не заборавај транспортерот е како бебето да е облечено во најдебелата зимска јакна
Доволно ти е ова за тој период. За 2 минути од болница до кола ништо нема да му биде. Во кола можеш и да му го раскопчаш скафандерот и да го покриеш со тенко кебенце.
Дали ќе имаш време за такво нешто не се замаарај за толку кратко не треба имај си ја кога ќе шетате ако имаш убаво време и повисоки темп како овие денови може одма после 1н ќе си излезете на прошетка
Девојки ќе може помош малку? 34+5 сум и поради некои компликации не купив ништо за бебче за излегување од болница зашто не знам што. Првото дете е родено во пролет и оддамна беше и имам се заборавено. Ќе може да ми предложите што да купам? Транспортер имам а пошто ова бебче се очекува за брзо ( се надевам ќе издржиме после н.г) стварно не знам што да купам. Ако знаете и некоја продавница во Битола би ми било од огромна помош. Мислев ќе имам време ама ете како испадна  Благодарам
Има доста убави работи во wenice карши пикат исто и бутик filip. Јас зс второво бебе сигурно би зела некои убавки шпикозни, може да се најдат и убави работи во waikiki. Над транспортерот земи само кебенце топло или скафандерче,обавезно да имаш капче, барем памучно.
Zdravo, sto mislete za zemanje od bolnica so vakvo i plus kjebence ili ? Vo januari vleguvam vo 9ti, i mislam togas ke se rodi zs mi se spusta mnogu
Ке го бери и плик кебенцето во транспортерот? И јас купив плик кебенце ама сакав да го покријам со него преку транспортер. Иначе многу е убаво
Можи со корпа ама во автомобил мислам дека е задолжително транспортер. Нека ме исправи некој ако грешам.
Се очекува да се породам Јануари, средина ваљда. Планирам да спремам едно боди и едни шпихозни - двете парчиња за 0-1 месец. Шпихозните не се плишани. Бодито е на кратки ракави (сет со шпихозните) ама ќе ставам и едно на долги за секој случај. Секако и капче и ракавички. Баба купи убаво кебенце па планирам на дупло врз транспортер да го фрлам. Колку и да е ладно, не би биле надвор повеќе од минута пред болница мислам.
Се двоумам меѓу овие,ама ќе ја изнесам во тигрестото, а дадата исто тигресто фустанче ќе носи Одозгоре дебело ќебенце врз транспортер и капче секако. И првото комплетче ми е слатко, ама ова па дека ко тигре, многу мерак ми прави. Не сакам фустани,светки и џиџани ствари