второто е ептен штосно , ние три пати сменивме и на 1 степен ја изнесував не ја облеков премногу и пак во кола и беше многу жешко ... боди , пантолончиња , чорапи и дебелко елече со капче плус ќебе врз транспортер
И двете се убави ама тигрестото е некако поинтересно. Во комплетчето што го купив за малата бодито е со кратки ракави, ама затоа пак има и блузичка и пантолони. Се надевам бар дека ќе успееме до 1 јануари да издржиме, па си мислев да не му е ладничко така? А и врз транспортерот ќе има кебенце и патики и капче нормално
Ова ти е доволно само по себе. Или само ќебенце. Секако мораш во транспортер да го ставиш заради безбедност. Корпа од количка не е за во кола овсне ако не е одобрена за употреба како транспортер. Јас се породив на 5 Јануари па бебето го земавме облечено во боди, чорапчиња, памучни шпилхозни, капче и скафандер (не многу дебел).
Второво дете ми е родено во Фебруари, го облеков во триделно комплетче памучно во транспортер покриено во кебенце. Не ги наоблекувајте многу колата и онака ќе биде загреана и до кола нема да смрзне, колата во Драчево не ја паркирате сигурно.
Дали алиштата за излегување од болница на бебето треба да си ги носам од почеток или кога ќе треба да ми ги донесат? И дали додека сме во болница треба да имам дополнителни алишта за бебчето?
Не ти треба за бебе алишта таму си гo oблакаат. За излагање oд бoлница ќе ти дoнесат твoите. Сo леснo
Ми се ближи терминот за породување па се мислам кое да го нарачам(бидејќи немам ништо купено)да имам за изнесување од болница
Jas si cekam novi kolekcii da izvadat, mada veke mi rekoa pocetok/sredina na april.bilo ladno da sum razmislela i skafanderce da zemam
Мислам дека е премногу скафандер. Секако е за до кола и од кола до влез дома. Скафандерот ќе мора да му го слечеш за во транспортер. Јас планирам боди, плетено (но памучно) комплетече, и тенко ќебенце. Уште капче ми треба да набавам. Средина на февруари би требало да биде, сигурно ќе е ладно но мислам дека е ок ќебенцето да замени скафандер за до/од кола. Не, стварно... ми треба ли скафандер? Тешки ми се сите одлуки. Е да, и дали знае некој каде да најдам убаво капче? Сите памучни се во комплети, а ми треба само капче.
Ние излеговме на 9 јануари од болница. Мм донесе две опции: 1. комплетче + боди на долги 2. шпихозни + боди на кратки Имаше и капче, ракавички, чорапчиња и секако кебенце. Сестрата кога влезе во соба да го земе бебето за пресоблакање, ги разгледа двете опции и ги зема шпихозните и бодито на кратки ракави, рече друго ништо не ви треба. И така ја изнесовме, само кебенцето секако го ставивме. Во кола топличко. Надвор беше помалку од минута. Бебе не се жалеше, не беше помодрено од студ или ладно на рачињата/ноџињата (ја проверив у кола)