1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бебешка облека за излегување од болница

Дискусија во 'Бебе' започната од Luna91, 1 јули 2017.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Мене термин ми е 30.03. Јас си спремив боденце по долги и комплетче од блузиче и хеланчиња, исто од Ваикики. Многу убав мстеријал и плус евтини цени. На главче планирам стегач или машна, и долу штосни чорапчиња. Втората комбинација ми се розеви плишани шпикозни со зајчиња и одоздоле боди по долги. Ќе видиме што ќе одбереме :inlove::inlove:

На CareTee, Izzy_0504 и jarec6 им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Imam 2 para spihoznicki od chicco takvi nadzidzani i neplanski ispadnaa i komplet so kebence. Za dole bodinja imam sekakvi kupeno. Ke vidam od novite kolekcii dali ke me bendisa nesto poveke, ako ne ke odberam od toa sto imam. Samo kapce ke mi fali za kombinacijata

3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Јас многу се заебав слушајќи други сред лето дека "рскавица била" со плишани шпикозни ја извадив (facepalm)(facepalm)

4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    Леле :sweat:
    Каква рскавица бе...:x

5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ќути ми иде да се обесам сега ко ќе ми текне на некои работи....

6. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    298
    Ние сред деќември вака бевме облечени и ќебенце.
    IMG_20210402_125818_085.jpg

На ***Bony***, Mitela, AneSD и 28 други им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Не доаѓаше на темиве пред да се породиш? :D

8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Доаѓав Оли ,ама како се да заборавив тогаш ,знаеш сама беше таму јас дома ,кога ми се јавија од возбуда и среќа заборавив да прашам во колку саат да отидам. Не па да ми текне што да и облечам.
    А имав спремно друго комплетче.

Последна измена: 2 април 2021
    На Dikinzi, mal.ecka и 0ли им се допаѓа ова.
  9. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104
    Купив кутија, цел комплет од памук.
    Треба да се породам крај на мај, па планирам да го облечам во боди на кратки, над него дводелен комплет од блузиче и шпихо-пантолончиња, капче на главчето. И лигавче евентуално.
    Во комплетот одеше и памучна пелена, па ќе го покријам во транспортерот со неа ако не биде голема жештина. Ако не, со тетра пелена.

На sunmoonstars, Bulibu, **MajkaE ** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Свекрвата ми рече да купам што сакам таа ќе платела. Не сакаше таа да избере, ми даде јас да си изберам. Купив комплетче и го исправ, испеглав уште кога бев 35 недела. И го спакував во торба со цуцла и ќебенце и го чував во детска. Кога требаше да дојдат да ме земат од болница само им кажав каде стои и тие ја земаа комплет цела торба и дојдоа по мене. Ехх ми се лоши кога ќе се сетам колку сакав да заминам од болницата побрзо, ама времето не ми минуваше. Кога ми јавија дека се пред Штип се пцуев сама себе зошто не си го спакував комплетчето во мојата торба и зошто не го облеков бебето пред да стигнат за побрзо да си одам. :D:D:D
    Тие 15 минути додека ги чекав, беа блиску, за кратко требаше да си одам, мене ми беа многу долги минути. Седум пати се јавив на свекрвата да прашам до каде се бидејќи си мислев да не направија сообраќајка, да не ги сопрела полиција, да не излезе нешто и да не треба да заглавам во болница уште некој ден.

На mamaJana, Dikinzi и **MajkaE ** им се допаѓа ова.
  11. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    298
    Исто бев и јас и тоа породена со второ :D. 30 мин ми беа како цела вечност. Здравје ако одиме на трето сега знам алиштаа за бебе со мене :rofl:

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Ќути. Јас спремна да си одам дојдоа да ме земат, а не дојдоа да ме испратат. Сестра нели досѓа и дава што треба за бебето картон ова она. Јас трчам по ходници, хистерии, сестра барам треба да си одам.

На Dikinzi и **MajkaE ** им се допаѓа ова.
  13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.354
    Идни мами како сте? Да ве прашам тие што сте со термин во ноември прва половина како планирате да ги облечете малите за излегување? Почнав да барам да гледам па чисто да споделиме идеи :^)

На Mamy. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    96
    И јас сум средина на ноември и тоа баш се мислев пред некој ден што треба да гледам

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.354
    Искрено мене ме двоуми тоа што ноември може да е ладен ама пак може и топло да биде и сега не знам што да барам. Првично идеата ми е да земам памучни шпикозни со капче и боди за одоздола и скафандерче ама не зимско како за на снег туку од оние како плишани што се.

Ама пак си викам ако е топло сончево може да му е топло со скафандерче, а некако најпрактично ми се гледа тоа и за облекување и за во транспортер.

Од друга страна пак во октомври влегувам во 9 ти месец може нема да дочекаме ноември, октормври за скафандер искрено мислам дека нема потреба. Може и со јакничка и кебенце.... ама еве не знам.

Заради тоа и прашав тука за мислење. Чаре? :)

16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.257
    Скафандер на толку мало бебе незнам како би облекла..
    Јас со првото се породив во декември, носеше боди на кратки и памучно комплетче плус ќебенце дебелко за над транспортер.
    Второто го родив во април исто памучно комплетче носеше и тенко ќебенце памучно над транспортер, боди не му облекоа во болница пошо мм заборавил да достави во ќесата (facepalm)

Со Скафандер неможеш да го ставиш во транспортер, најдобра опција е памучна облека плус ќебе зависно од сезона ќе одбереш колку дебело.

Капче заборавив да пишам, на двете ставив.

На Mamy., dromka и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  17. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.946
    И јас сум со термин крај на ноември.
    Зависи колку ќе биде ладно, планирам со сетче од маичка+панталончиња со ногавици, боденце на долги, и капче/ракавици. Покриено со тенко плишано ќебенце.
    Мислам дека е таман, нејќам многу да го туткам :D
    Е сега зависи, ако се минуси ќе комбинирам боди + плишани шпикозни, така ми е планот...

На Bubamaricka и kostovaivana им се допаѓа ова.
  18. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Мамички за излегување од болница 50 или 56? Дали чекавте да ви кажат на контрола колку е во тежина или претходно си купивте?

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Jас земав сет од Wenice kids за новороденче 50ка беше и малку големко ѝ беше кога се роди. Ѝ го изнаносав првиот месец. 50цм се роди.

На viva.la.vida му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    17.576
    За излегување 50ка..
    Не чекав да ми кажат, секако утнаа. Ќе си купиш 50ка најмало е.

На viva.la.vida му/ѝ се допаѓа ова.