1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бебешка облека за излегување од болница

Дискусија во 'Бебе' започната од Luna91, 1 јули 2017.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Да шпихозните пребрзо ги надраснуваат, среќа немав многу земено, ама ми е криво што некој само по еднаш успеа да ги носи и толку беше, дводелните се подобри и подолго се користат.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.660
    Допаѓања:
    18.296
    Ехе сега да треба се ново да купувам многу поинаку ке бирам. За почеток се доволни по 6-7 комплети за пресоблекување од една бројка. Јас имам тони алишта, сум можела на сметка да му ги ставам парите.

На Снегулк@23, nevermet18, Razvigorec и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Многу е убаво, можеш со ова. И да си купиш некое алиштенце бр.50, за да имаш. Може ќе ги искористиш, може не. Ако не стигнеш да ги облечеш на твоето можеш да ги проследиш некому или едноставно да си ги чуваш. И нема за што да се извинуваш, сите сме биле некогаш не твое место :sun:
    Немој само умотано во ќебе бебенцето да го ставаш во транспортерот, не е безбедно воопшто.

На Снегулк@23 и eli25 им се допаѓа ова.
  4. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.824
    H&M исто имаат многу убави, ако имаш некој да ти донесе или да нарачаш по страниве што препродаваат.
    Мене сите ,,а бе што ќе ти се 50ки, големо бебе ќе родиш, глеј колкави сте и двајцата,, (мм се родил 56цм) и ја по нивен памет се 56ки купував, кога цуци се роди 50цм па у повеќето ствари ко у вреќа беше, среќа имав некоја 50ка пасант, па иди трчај купувај и ги носеше добар месец сигурно 50ки.

На Ivonan@ и angelagirl123456 им се допаѓа ова.
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Toa e super ama toa ne e prosek,vie ste nad prosekot i so rodilna i so napredok. Za zimsko bebe mora da e spihozna tocna ne moze da pliva u nea. Jas iznakupiv 56ki pa prakav luge po 50ki za da ne mi e ko u vreka bebeto. Ladno bese morase dugacki. Bebeto si bese 3.5 kg i kacuvase 1kg mesecno,50kite super gi iskoristivne

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.660
    Допаѓања:
    18.296
    Тоа велам зависи од бебето. Ама се случува да се роди поголемо и 50ки необлечени. Подобро да се доземат 50ки ако се потребни.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Мамички, благодарение на вашите совети, вчера ова го купив за од болница. Од 0-1 месец е. Мислење? IMG_20220113_113828.jpg

На Starchild, Снегулк@23, dromka и 10 други им се допаѓа ова.
  8. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.207
    Преубаво :inlove:

9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.660
    Допаѓања:
    18.296
    Со здравје да си го носи. :inlove:
    И боди ке треба под ова, можеби знаеш ама да кажам.

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Благодарам
    Да имам спремно и боди на рамки и кебенце, ти благодарам

На MilaSs12 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Мамички јас сум во дилема, термин ми е 14.05, од алишта нешто имам купено друго се позајмено, е сега сакав да прашав, за ѓоспожава моја за излагање од болница да земам нешто на кратки или по долги?

12. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.372
    Ова е таман за од болница и е преслатко. Можеш и едно боди по кратки од доле и таман. :inlove:

Иначе околу 56ките. Мноооогу зависи од детето, мојата е родена 3 кила 50цм 56ки носеше до 3 месеци! Еве и ден денес си е така манекенка, за некој ден прави 8 месеци уште некои комплети од 3-6 и се точни а има 8 кила веќе.

13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Зависи од времето ако е ептрн топло јас би ја изнела во кратки горе доле долги, евентуално бодиче/блуза на долги хеланки и чорапчиња.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Долги!
    Мај не е никогаш толку топол за новороденче по кратки.

На Kaja991, kostovaivana, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Боди+ комплетче на долги земи.
    Иначе @kostovaivana моето па 5 мес, веќе има над 8кг и сите алишта му се за 12мес. 56ките дали до 40 дена ги носеше.  Што би рекле моите, сѐ што купив промашив. Рачунав дека ќе имам мало бебуле, а ова моето цел батко голем. :D

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Фала Во мамички, јас гледав некои комплетчиња, за новпреденчиња што се, на долги се не се многу дебелки, може и некое такво да и земам и имам едно слатко тенко кебенце (она што го даваат од бувчињата на топ шоп заедно со бивче што е) и тоа за секој случај, ракавички нема да земам зашто на едното комплетче ракавите веа како ракавчиња, а може и да и купам некое хеланче со чорапчиња и некое фустанче ❤❤❤ и јас бев скептик за по кратки, ама имам купено боденца по кратки ама малку се поголемки, таман за летото, некои пак ми викаат ќе била мала јуни-јули да и облакам кратки ама кај нас пеколни се температурите а да ја туткам у долги е греота ❤❤❤

17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.660
    Допаѓања:
    18.296
    Ако е синтетика кебето ич не земај. Земи си памучно има преубави дезени, метар на метар се најчесто, или 80на80 на bi baby.

18. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Не памучно е, ама е ептен тенко, мислам како тетра пеленка е тенко, само што е поголемко, убава боја има розевка ќе се најде или за покривање или за лежење само па ќе видам ако ја поти ќе оди аут хаха

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.372
    Мала за по кратки у јули?! Кој ти кажал ова жити се. |( гарант некоја баба :rofl::rofl: да се нашалиме малку. Иначе мама мојата е родена во Јуни, од болница ја изнесов во шпикозни, само шпикозни ни кебенце ни ништо. И од прв ден дома беше само во боди на кратки и чорапчиња. По недела дена и чорапчињата ги тргнав. Ние голи седиме и жешко ни е, не па нив.

На nevermet18, Tiny Love и Kitten им се допаѓа ова.
  20. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Да да мамичке, бабата односнк свекрва ми хахаха, инаку дека прво се само си кажуваат, а мм за греота да му кажеш дека магарето лета ќе поверува, мада и јас делам мислење со тебе затоа и купив по кратки ракави бодиња, мада имам и некое боденце поголемко жалку по долги може ептен ако залади, за спиење, мада јас мислам само боди и памперс и толку

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.