Да шпихозните пребрзо ги надраснуваат, среќа немав многу земено, ама ми е криво што некој само по еднаш успеа да ги носи и толку беше, дводелните се подобри и подолго се користат.
Ехе сега да треба се ново да купувам многу поинаку ке бирам. За почеток се доволни по 6-7 комплети за пресоблекување од една бројка. Јас имам тони алишта, сум можела на сметка да му ги ставам парите.
Многу е убаво, можеш со ова. И да си купиш некое алиштенце бр.50, за да имаш. Може ќе ги искористиш, може не. Ако не стигнеш да ги облечеш на твоето можеш да ги проследиш некому или едноставно да си ги чуваш. И нема за што да се извинуваш, сите сме биле некогаш не твое место Немој само умотано во ќебе бебенцето да го ставаш во транспортерот, не е безбедно воопшто.
H&M исто имаат многу убави, ако имаш некој да ти донесе или да нарачаш по страниве што препродаваат. Мене сите ,,а бе што ќе ти се 50ки, големо бебе ќе родиш, глеј колкави сте и двајцата,, (мм се родил 56цм) и ја по нивен памет се 56ки купував, кога цуци се роди 50цм па у повеќето ствари ко у вреќа беше, среќа имав некоја 50ка пасант, па иди трчај купувај и ги носеше добар месец сигурно 50ки.
Toa e super ama toa ne e prosek,vie ste nad prosekot i so rodilna i so napredok. Za zimsko bebe mora da e spihozna tocna ne moze da pliva u nea. Jas iznakupiv 56ki pa prakav luge po 50ki za da ne mi e ko u vreka bebeto. Ladno bese morase dugacki. Bebeto si bese 3.5 kg i kacuvase 1kg mesecno,50kite super gi iskoristivne
Тоа велам зависи од бебето. Ама се случува да се роди поголемо и 50ки необлечени. Подобро да се доземат 50ки ако се потребни.
Мамички јас сум во дилема, термин ми е 14.05, од алишта нешто имам купено друго се позајмено, е сега сакав да прашав, за ѓоспожава моја за излагање од болница да земам нешто на кратки или по долги?
Ова е таман за од болница и е преслатко. Можеш и едно боди по кратки од доле и таман. Иначе околу 56ките. Мноооогу зависи од детето, мојата е родена 3 кила 50цм 56ки носеше до 3 месеци! Еве и ден денес си е така манекенка, за некој ден прави 8 месеци уште некои комплети од 3-6 и се точни а има 8 кила веќе.
Зависи од времето ако е ептрн топло јас би ја изнела во кратки горе доле долги, евентуално бодиче/блуза на долги хеланки и чорапчиња.
Боди+ комплетче на долги земи. Иначе @kostovaivana моето па 5 мес, веќе има над 8кг и сите алишта му се за 12мес. 56ките дали до 40 дена ги носеше.  Што би рекле моите, сѐ што купив промашив. Рачунав дека ќе имам мало бебуле, а ова моето цел батко голем.
Фала Во мамички, јас гледав некои комплетчиња, за новпреденчиња што се, на долги се не се многу дебелки, може и некое такво да и земам и имам едно слатко тенко кебенце (она што го даваат од бувчињата на топ шоп заедно со бивче што е) и тоа за секој случај, ракавички нема да земам зашто на едното комплетче ракавите веа како ракавчиња, а може и да и купам некое хеланче со чорапчиња и некое фустанче ❤❤❤ и јас бев скептик за по кратки, ама имам купено боденца по кратки ама малку се поголемки, таман за летото, некои пак ми викаат ќе била мала јуни-јули да и облакам кратки ама кај нас пеколни се температурите а да ја туткам у долги е греота ❤❤❤
Ако е синтетика кебето ич не земај. Земи си памучно има преубави дезени, метар на метар се најчесто, или 80на80 на bi baby.
Не памучно е, ама е ептен тенко, мислам како тетра пеленка е тенко, само што е поголемко, убава боја има розевка ќе се најде или за покривање или за лежење само па ќе видам ако ја поти ќе оди аут хаха
Мала за по кратки у јули?! Кој ти кажал ова жити се. гарант некоја баба да се нашалиме малку. Иначе мама мојата е родена во Јуни, од болница ја изнесов во шпикозни, само шпикозни ни кебенце ни ништо. И од прв ден дома беше само во боди на кратки и чорапчиња. По недела дена и чорапчињата ги тргнав. Ние голи седиме и жешко ни е, не па нив.
Да да мамичке, бабата односнк свекрва ми хахаха, инаку дека прво се само си кажуваат, а мм за греота да му кажеш дека магарето лета ќе поверува, мада и јас делам мислење со тебе затоа и купив по кратки ракави бодиња, мада имам и некое боденце поголемко жалку по долги може ептен ако залади, за спиење, мада јас мислам само боди и памперс и толку