Убаво си мислиш и така да си тераш. Најлошо е преоблекување на бебето. Плус они и немаат терморегулација на почетокот. Имај си и едно две со долги за секој случај. Јас кога беше посвежо ноќе ја ставав да спие во тенки шпикозни иначе само по боди и откриена, ја туркаше тетрата.
Уште не родено почнале да кажуваат а тек кога ке се роди .. така да мајка уште сега припреми ги дека ке правиш како што ти мислиш дека треба,нека не земаат многу залет. Спреми си на кратки ти и нешто на долги по тенко па зависно каков ке биде денот тоа ке му облечеш
Сите постари генерации се со такви сфаќања дека мора да е по долги бебе да не му студи. Јас во сред јули се породив и ме тераа по долги да го облекувам плус капче на глава. Тоа нит е хумано ниту е здраво за бебето. По свое да си тераш, секоја мајка најубаво си знае за своето бебе.
Јас се породив на 2ри мај и ја изнесов бебка со памучни боди маичка, шпикозни, ракавички, капче и ќебе. Нас ни се погоди топло да биде времето и таман и беше, плус не ја наоблекував бидејќи 30сек беше само надвор, патувавме потоа со автомобил 2часа. Не слушај баби, жаби од средината на јули кога почнаа пеколните температури надвор бебка ми седеше на кратки ракави и кратки панталончиња или во ромпер. Жешко е неможеш на 40° со капа и шал да го изнесеш детето надвор
Фала мамички на советите јас имам спремано и по кратки и по дочги, а и некои поголемки што се се скоро се по кратки значи таманка ќе биде, а бабите можат да зборат до утре они џабе си зборат јас пак си терам по мое ❤❤
Мојата се роди 14.05.2021, ја изнесов во боди на кратки, комплетче со долги потенко, чорапи и машна на главата. Толку, топло беше, ние по кратки сите нејзе да ја товам со облека нема потреба. И цел мај така го истера по тенки комплетчиња. Ќе си видиш зависи од времето, имај си две комбинации спремни па како се погоди
Попрактично за преслекување ако треба памперс, то е целокупни, а иначе зависи од бодито и блузата, ако они се одкопчуваат добро без да го малтретираш тогаш нема проблем. Сепак за какви пантолончиња мислиш? Јас за новороденче посебно сум ептен против фатмерки, пантолони ако не се памук.
https://muppetkids.com/collections/бебе-девојчиња-комплети/products/5-делен-бебешки-комплет-слонче Вака нешто мислев, никако фармерки
Ова ти е ептен практично посебно оти е на преклоп, јас на малава и имав ставено боди ама како блузиче беше, памучни хеланчиња/трењерчиња што ли беа и пошо зима џемперче и имав ставено. А тоа кошули, фармерки на 0-6 месечни бебиња ми е жал..
Како е попаметно да се изнесе бебе од болница? дали да купам некој сет/комплет? Иако внатре како да има многу работи, не знам дали се би се искористило. Во Локо Кроко гледав. Или да земам боди со кратки, шпихозни и капа за бебе во ноември? И мајки во што бевте облечени вие?
Моето е ноемвриско и баш така беше облечено за излегување од болница, боди, шпихозни и капче. Јас воопшто не се замарав за облека за мене, завршив на итен царски, така да со тренерките со коишто отидов во болница со нив и излегов.
Првото ми е ноемвриско дете, така беше облечен. Зедов комплет од Либерта бебе центар и му облеков боди по куси, целосни шпихозни и капче и плус ќебенце имаше во комплетот тенко. Останатите работи исто му ги носев подоцна се најдоа. А за тебе мајка ако ти е кејф да се подновиш нешто да се почастиш. За првото носев пантолони црни, бела кошула, сако и чизмички ниски, а за второво дека летно се подновив со фустан.