За беба моја купив фустанче за излегување од болница, боди по долги, хулахопчиња ама пошто не сум од ск сега си мислам да не ја малтретирам во кола долго време така облечена. Зедов памучно комплетче да и биде удобно дали да и носам и хулахопки или само чорапчиња е доволно? Долниот дел е пантолонки како со чорапчиња затворени не знам како се викат.
Памучен комплет и јас зедов, исто доле затворени. Не планирам чорапи за испод, зошто да ставаш плус чорапи? Хулахопки па у никој случај не ти требаат. Секако ќе го покриеш со нешто плус од горе.
За покриено ќе го покријам него не знам со ова времево како би му било, прво бебе и искрено не знам ни како треба да го облекувам. Додуша во кола ќе биде топло секако. Фала за одговорот само комплетчето ќе му го облечам и тенко ќебенце
Мене што дека ми е второ кога ни за мене деновиве не знам што да облечам . Ама топло е веќе, од наредна недела ќе биде уште потопло. Не очекувај стапалцата да му бидат топли на почеток, уште не им е доразвиена циркулацијата, нека не ти биде тоа репер дали му е ладно или не, се проверува на грбче/гради. Ова непобаран совет .
Секој совет е добредојден. Ти благодарам. Навистина не знам по што да се раководам. Јас за неа не можам да одлучам што да и облечам, за мене па ич немам ни размислено. А мора да спремам веќе се ближи времето. Се надевам и да се стопли веќе малку барем нема да мислам дали и е ладно цело време
Најдов на пазар. Случајно видов на едно место бебешки алишта прашав и најдов, имаше нула и две нули, јас зедов две нули за почеток. Тие ми беа баш како за новороденче мали, нулата беше поголема малку.