Батали ти свекрвица, ние настинуваме, не па деца. Така јачаат имунитет, не е нормално и па да не настинат.
На Гак се породив, септември почеток. Во фустанче по кратки ја облекоа. И чорапчиња плус. Муабети се само, земи на кратки за бебушка. И плус заврна дента кога излагавме, сма сепак си беше по кратки.
Здраво девојки термин ми е 08.10 па сакам да прашам каква облека да спремам за изнесување од болница, дали можам комплет памучно на долги за новороденче и дали боди на кратки или долги и дали тенко ќебенце или подебелко или плик ќебе и каде да најдам плик ќебе
Термин за породување ми е 16ти април, овие многу ми се допаѓаат за излегување од болница па чисто ме интересира мислење дали ќе биде доволно да му биде топло на бебе, плус ќебенце нормално? Тоа на првата слика со плус боденце одоздола секако.
Со лесно. Доволно е. Јас се породив на 17 април вака слично имав земено, биди одоздола и со тетра пелена ја извадивме беше многу топло имав земено и кебенце ама топло па сестрата рече само со тетра доволно е. Ова ти го пишувам за освен ќебе да имаш и друга опција спремно за покривање.
Да Јас се породив 11 Април, прематурче ја зедов дома на 30ти и тие денови цел април беше убав, знам одевме накај болница неколку пати. Боди и шпиркозни и чорапчиња и ќебенце едно.