Еве го Мики Во болница маж ми донесе 2 комплета еден овој другиот маиче со лептир машна и шорц (беше топло), кога ни побараа да го облечат го дадов првото при рака само побрзо домче да си одиме
За од болница купивме дводелно комплетче бело и под градите е со сатенска розова лента. Многу е нежно. Ќе ставам слика кога ке се роди. Купивме хулахопчина, боденце, чорапчина а скафандер и плик имав од првото па не купив. И корпа имам. Облеката ја одбра свекрва ми. Таа плаќеше па сакав да и направам чест а и го одбра најубавото Многу убав вкус има жената.
незнам на бебе од три дена не облекував фустанчиња нема ни толку мал број на хулахопки,ке и седат цели набрани .
0 пишуваше на кутивчето ги мерев со метро дури да видам колкави се и дали одговараат со мерките од ехо
На внука ми така и зедоа едни ,најмалите,ама на излегување и беа малкууу малечки. Одвај и ги наТнаана излегување,колку да ја сликат само со ф'станчето.
и одговараа ли можно е.Мојата мала се роди.2900 и од долни делови се и беше широко првите хулахопки ги облековме на три месеци
Зошто бе бебе од 3 дена да се малтретира со фустани и хулахопки? Знам дека е мерак ама па цел живот ќе носи. Ај не ми замерувајте може јас не сум модерна
Вака нерастегнати таман се Ко ќе се растегнат, пеленче, уште потаман (или големи на крај според народната "есапот дома и на пазар не е ист) Готово е скоро се. Уште неколку облекички Не треба свеки Свеки викендов вика сакала да купи облека за од болница и корпа. Ааааа и викам, јас веќе купив и ене ја во машина се пере Корпа не се користи - бебе во транспортер ќе биде врзано.