А што се малтретира?! Секако треба да се облече горе и доле?! Туфки, машни, тулови и слично нема, ниту такво нешто ме бендисува да му облечам.
Ние со 2400 излеговме, 46 см беше. Сѐ и висеше како на закачалка, сиротка не се приметуваше. Имам облечено 2 пати хулахопки од најмалите и па и беа малку големки.
Ние излеговме од болница со 2860 гр. Шпикозните широчки и беа и доле долги,ама сепак преслатка беше. Имам направено колаж слика со шпикозните првиот ден од болница и подоцна кога се збуцка. Како друго бебе да е . Зборот ми е, не се замарајте до толку. И да виси малку, ништо страшно.
За толку мало бебе најпрактични ми се шпихозни, без разлика дали се работи за излегување од болница, за дома или за шетање. Ама си кажав, не сум толку модерна јас, барем не додека е ептен мало бебето. Секој родител си има право како сака да си го облече бебенцето, а тоа секогаш за мама и тато ќе биде најубаво.
Јас однесов и фустанче и шпикозни сестрите во систина и ги облекоа шпикозните,носев и кукули за главчето ама ништо од тоа не ставив,после 5 дена во болница одвај чекав да си одам дома и др не ми беше важно
Хулахопките тешко се облекуваат на толку мало бебе, затоа ако има шпихозни тоа ќе му облечат. ЈАс сум секако за попрактично за мало бебе, ама мерак е мерак.
Pa da niv izgleda po zgodno im bilo spikoznite i zatoa ili direkt fustanot samo daj im go ..jas cela torba im ja dadov
Јас за бебето ги имав ставено работите во мал space bag и таму се ми беше наместено и само тоа им го дадов. Инаку во Ремедика пред мене го облекуваше сестрата бебето така што ако нешто не ми се допаѓаше можев да интервенирам. Не знам за Систина.
Ne me viknaa mene koga go oblekuvaa mi go donesoa vo soba spremno obleceno i vo transporterot sto go dadov bese staveno,znam ne mu dadoa ni na soprugot da go nosi nadole do vleznata vrata ednata sestra transporterot so bebeto go nosese a druga mene vo kolicka me butkase bas rekov deka mozam sama ama ne mi dozvolija
Тоа им е по протокол мислам. И мене кога ме испуштаа им викам можам да одам, они упорни дека треба во количка инаку ќе ги казнат
Па јас купив се а сестрата го облекува така да во консултација со неа ќе одбериме што да се облече... Сепак е ноември не знаев дали ќе има сонце, дожд или снег. Скафандерот ќе го облечиме секако а пликот се прави и кебенце па ќе ми послужи да го покријам за од врата до кола.
Многу е и скафандер и ќебе. Или едното или другото. Јас изнесов бебе во Јануари од болница во боди со долги, подебели шпихозни (од Окаиди има едни како фатирани а памучни) и скафандер. Надвор беше минусна температура.
И моето ќе се роди во јануари, и баш истото и планирав. @JoyJoy фала што ми ја поткрепи одлуката, полесно си се осеќам сега А баш се двоумев дали ми треба и ќебенце или не.
Баш убаво. Јас кога излегував од Чаир, ми ја тутнаа торбицата сама да си ја симнам, втор ден породена.
Тие што планирате и ќебенце, само за покривање ви е или да го замотате? Нели во транспортер не треба да има ништо од доле, а на сликите од Санте гледам замотани во ќебе па врзани така одозгора. Инаку јас немам поима во што ќе го облечеме. Свекрва ми се изјазни дека сака она да купи ама не можеме да се договориме. Она има друга замисла и плус да било завиткано во ќебе, нели така ги изнесувале порано .
@Minnie-e јас планирав ќебенце за покривање само, не за да ја замотам, пошто нели ќе си носи скафандер. Ама еве од искуства тука, плус и од моето окружување, гледам дека не е потребно и скафандер и ќебенце - или едното или другото. Ако веќе би земала ќебенце, јас би го користела за покривање, не за мотање на бебето, штознам.