ммм многу убави соби сте постирале. Ние сеуште немаме почнато со опремување на детската соба,тек наредниот месец. Сакам да биде на виолетово,со розево и жолто.
Ова кошов ви врши ли работа?? Ми изгледа на практична работа, само не знам дали е неопходна. Се мислам дали да купам, ама сега во период кога не е дозволено да се става бебето во дубалце, а почна да се превртува ми изгледа ќе морам
Можеш на земја да постелеш подебело јорганче и ќебенце, да не е тврдо, ама и да е потопло. Загради со перници и пушти го детето нека се превртува, така нема да му ја мислиш дали ќе падне или не. А супер помага за развојот на детето.
Мене лично кошот голема работа ми врши. Моето дете е толку брзо и активно што ако го оставам сега на земја за 5 секунди ќе го најдам во другиот крај на станот . Затоа кошот ептен ми се наоѓа кога треба да направам некои обврвски низ дома и за во вц на раат да појдам. Инаку имај во предвид колку поголемо ќе расне толку помалку време ќе сака да поминува во него. Пред некое време малата знаеше по цел саат внатре сама да се занимава ќе и дадев некоја глупост од типот капачиња, списание и слично и цел саат ќе се внесеше во игра. Сега помалку сака да седи ама кога мора потседува а таман јас да не мислам кај отишла па недај боже да се удри. Искрено доста се скапи па ти советувам ако имаш од кого, позајми си. Инаку под 3000 нема.... Ова е на Бреви и чини 5000 денари... Ова е од Нук беби центарот, а секаде од сличен тип се, primi sogni, brevi, и сл... имаш во Бебесупермаркет, Нук бебицентар, Џамбо (најповолно доаѓа таму),...
Сега има полно идеи како да се уреди детска соба. Само требаат Ако ги имате, тогаш 90 % од вашата работа е завршена. Макар и треба да се има и вкус. Секако вкусот е ограничен од парите за жал... За девојчиња За момчиња
jas vcera vo Struzanka vidov bukvi sto se lepat na dzit ili kaj sakas .. vo razni boi po 60 denari bese 1 bukva i ne bea bas mali tuku taka sredni, sakav da zemam ama za zal nemase A a nas dve ni trebaat a bas gi planirav za nad krevetceto .. se nadevam ke donesat naskoro... izvinete za lat.
Исто и јас сакав кош како на Грл 1985 ама секоја ситница е скапа искрено и , и јас малата ја ставам на земја ..и постилам кебенце да е меко коа ке тресне и од страните перници куп и така си седи неколки минутки и досадува нормално и ме бара мене А за буквите и јас сакав Ама на нас ни требаат 11 букви Ама си добив поклон од една другарка , нешто слично направено со името на бебето .
Во право си, практични се, ама кога ќе се соберат сите ситници хранилка, џампер, дубак, седиште за во кола и сл. реквизити многу се фаќа. Ми се допаѓа идејата за на земја, баш ќе пробам. Фала ви на сите за одговорите
Колку убаво ми изгледаат соби со бебешкото креветче на средина, прекрасно е , кога ќе имаме можност за детска соба, дефинитивно така ќе ја правам Денес уште пред да прочитам за буквите ваму, ми текна да си најдам од интернет убави букви , да ги испринтам и пластифицирам, фино да ги изрежам и такви да ги залепам со дуплофан над креветчето Исто така ќе направам и еден колаж , и една или две поголеми слики само од цуцката, и тие ќе ги ставам на зидовите кај креветчето. Ептен мерак ми се прави, ако смрдлето не спие во креветче, важно е да си има свое катче