Нас ни е хит Сини очи има Јана и Кап кап. Во последно време си ја пуштаме Дирлада (со Блејзери) и одма раце горе. Ја препорачувам! За да смениме си пуштаме Супер симпл сонгс, или српските. А, да не ги заборавам и Парадајзич, посебно Тата купа беку.
Ехе. Мајмун јаде попара, Ех тој Тоше, Наташа од трето три, Како ли јас да пораснам, Сини очи има Јана, Дајте музика. А Кап кап едно време беше фаворит. Затоа сега кога сака музика да му пуштиме вика кап кап. И мојот беше таков. Кога ќе видеше детенце да шплаче, одма прчеше уста и спремен за плачење. Еднаш му изглумив дека плачам, 10 минути не можев да го смирам после тоа. Затоа сега може и да ми се изнасмее
Хаха нашиве ептен слични мојов уште мама тато не викаше а му ја пуштев кап кап само што ќе го слушнеше почетокот и одма кап кап а имаше 13-14 месеци
лесно е за песнички што се пеат, а какви песнички им читате на децата, стихови со рима, брзозборки, поезија? има ли некој од некаде за да си испечатам? не сме во Македонија па да побарав книги. А најдов супер апликација за на телефон, ги има старите лектири и други различни книги за деца, ама не знам дали ќе ме остави малово јас со телефон во раце и таа да слуша Фондација Македоника makedonika.mk
Си го прочитав постов. Тотално сменета плеј листа имаме. Сега сме на кокомелон, дупер, алекс и габи, ла вака лола, рам сам сам, бартолито.... За месец-два веројатно нешто друго ќе биде актуелно.
Не само Бартолито, сите од Лас канционес де ла грања се на репертоар веќе 5 години Моментално хит ни е La gaita pajarona со клукајдрвецот
Од овие шпансиве песни ќерка ми кога отвара киндер јајце вика "абрир", на шпански "отвори". Има едно видео каде отвараат и од таму има научено.
аииии фраерот што денса Имаше и една за пепе папагалот el lorito pepe...шарлатан А германски слушате? Мојава ја обожава ојле (доје што би рекла мајка и )
ние да, ама дека тука сме имам едно цд со роденденски песни, оваа ми е најубава [/QUOTE] и други од Rolf Zuckowski, тука многу го сакаат. И една новогодишна многу ми е убава, In der Weihnachtsbäkerei Од цд-то друга убава е Bake, bake kuchen. Инаку ја имаат и ринге ринге јаја ) Ringel Ringel Reihe )
и други од Rolf Zuckowski, тука многу го сакаат. И една новогодишна многу ми е убава, In der Weihnachtsbäkerei Од цд-то друга убава е Bake, bake kuchen. Инаку ја имаат и ринге ринге јаја ) Ringel Ringel Reihe )[/QUOTE] Bake, bake ја сака и бебе Татко и ја учи јазици хахаха
На бебе овие денови оваа мелодија му е хит Секоја недела има нов хит, така да ,,се,, слуша, уствари се што е од гласно, поглесно сака. И јазик не е битен, само да не е српски, ич не го обича
прееска најдов уште една германска, многу е убава само не можам најубавата верзија да ја најдам, ја пуштаат на Radio Teddy - многу од таму знам . А го има радиото и на интернет, за учење германски е супер, освен песни има и аудио драми.
Ние ги пееме: Едно мало прсте Мојата мама Дедо миле има фарма Некоја нова за буба мара, Ало мамо, ало тато(ни оваа нени ја разбирам) Некоја: шлап шлап шлап шлап сите деца шлап, так так так так сите деца так Сите од градинка, а ниедна не ја кажува цела и никаде не можам да ги најдам на македонски секако. Иначе стандарден репертоар: Никола никола Ало амбуланта Тоше тоше Две рачички Тапшин тапшин Нани нани бебенце Ама ретко ги бара да ги слуша и гледа, само си ги пее. Еден куп знае, ама кој ќе ги памти.
Оние класика бебешки му се ОК (тапшин, тапшин, нанни нани бебенце, гали мацо, лази буба...), ги сака кога му ги пееме али на Аdele се пали до коска , стварно жената има моќен глас едноставно го маѓепсува и не ни трепка додека ја слуша