Ео ео од Ања. По 20пати на ден ја слушаме. Ми смо пиличи. Кап кап Ало амбуланта Секој-Даниел и златно славејче Штом пуштам други, се буни.
Бебешка не е ама многу му е интересна. Медо брундо. Сама почна (дека аутоплеј) додека гледаше и сега ја слушаме по 20 пати дневно.
Бебо мој се возбудува ептен на Calma од Педро Капо и Џорди Нориега. Хит му е од почеток песната, веднаш игра на песната.
Незнам дали има слична песничка како нашата но автор на оваа сум лично јас создадена во момент на вежбање, уште од првите денови а сега се пее во секое време Дечиња имам две рачиња Дечиња имам две рачиња Две рачиња горе, две рачиња доле Горе и доле Отварам и затварам Отварам и затварам Фатам фатам се Фатам фатам се Слично е и со ноџињата ама овој дел ми е поубав,многу ја сака малата кога ке ја слушне почнува да денса
Дали некој го знае остатокот од песнава, или мајка ми ја има измислено само оваа една реченица Едно маче, мало маче, везден седи плаче....
Дали некоја ја знае едно мало прсте (ако не е измислена?) Некако е: Едно мало прсте, Едно мало прсте, Едно мало прсте тап, тап, тап
Јас му пеам 5 мали мајмуна..тапшин тапшин танана, лази буба нешто тражи, ...нешто италјански и германски гули гули мислам дека ги има на српски па и од мое време никола никола, лада, вози дада фичо вози чичо, маре марионка... а и пуштам на јутубе ама многу е мало... ова само кога го играм за спиење не..
Здраво, баба ми ни ја пееше песничкава кога бевме малецки, па сега е почината а сакав на ќерка ми да и ја пеам. Дали некој може да ми помогне, дали се секава на остатокот од зборовите или како одеше? Кец, кец јаренце, Кец, кец пустинче... Китул, китул две ноџиња/рачиња, Плела баба две вретена...
ЗдравоКе може ли некеој да прати една песна од супер ѕвезда шашава песна мислам се викаше.Неможам да ја најдам,детево ја чуло па ја сака.Ви плагодарам.
Zdravo mamicki, Nie sme 3+, mu peam pesnicki od moe vreme, od zlatno slavejce, vo svetot na bajkite, balonot se naduva, dve racinja, zelkata ima kosuli..flamengo,zaljubena,koga se luti tato.. Nekogas mu gi pustam, ama pretezno mu igram i se smee i skoka so nozete.. Eve pesni mu pustam i od toj link, iako i jas mu gi peam skoro site.. Napisete tradicionalni igrovni detski pesni..
Lele isto....koj se plasi od volkot los, tapsin tapsin i ovie sto si gi pisala od zlatno slavejce tapa sum skroz i ne znam kade da baram pesnicki
Ние си имаме резервирано неколку песни и тие ни се хит и други не не занимаат Омилени ни се:Кап,кап,Меца Мецана,Зајче без опавче и Непослушно маче
Мене кап кап ми иде на нерви па често се случува да ја прерипнам. Најчесто му ги пуштам "Росица 8 песни за деца", Сакам да си играм и Роденденската песна на Биби од Биби и Боби и српските Таши Таши танана, Заклео се бумбар, Џиха Џиха, Слоничи, Пиличи у Рију итн. Некогаш и од оние постарите песни слушаме, како Наташа од трето три, Чичо вози фичо, Никола, Ех тој Тоше и сл.