Сестра ми беше задолжена да ја најде и да ми ја прати бидејќи кај нас ја нема. Мислам книжарница Три дека ја земала. Ја разгледував денес, супер ми изгледа, има многу рецепти, секако ќе е од помош кога ќе почнеме со дохрана.
Има апликација за мобилен. Искрено, супер е, ама некои јадења не ми се баш соодветни за возраста за која се напишани. Убаво што мајките се потрудиле да направат нешто вакво, ама требало подетална консултација со нутриционист и педијатри.
Ние сеуште не сме почнале со дохрана. Здравје за еден месец. Ја зедов за да почнам полека да се едуцирам, што и кога да посадиме во двор за кога ќе дојде време да имаме свежо, што да замрзнам, што да почнам полека да набавувам.... Секако нема слепо по книгава да се водам, ама убаво е да ја имаш при рака барем за идеи, да не е се монотоно.
Спoред мене ценaтa нa книгaвa е скaпa. Рецепти имa нa aпликaцијaтa бебе гoтвaч и вo групaтa нa фб здрaвa хрaнa здрaви децa
Поодамна ја имам апликацијата, па планирав нешто и по неа да се водам. Ќе може да ми кажеш кои јадења пример не се соодветни за визраста ?
А која е цената? Ако е истото што е и на апликацијата, нема потреба да се купи....Или има плус рецепти? И башка...некои ми се малку безвезе, еве ова денес го направив без да го прочитам
Циметот не се користи пред 10+, а во некои каши го има. На 6+ има мешани житарки во една каша, што ми е рано за толку мало бебе, а и често се комбинираат повеќе од три намирници во кашите. Реално, повеќе од три се за после 10 полни или годинка. Праз има во некои зеленчукови каши, а празот е после годинка. Во глобала се ок за идеи, ама реално, не се нешто wow.
Прескапа за нашиов простор. За тие пари ќе изнакупам за бебе да јаде, а рецепти колку сакаш по нетов, на фб, на форумов...
Книгата мислам ја има во продажба да се купи, ја нема онлајн како книга, само апликација за телефон. Ако грешам, нека ме поправат.
Ooo од објавава е поминато скоро година ипол, да пробам да се сетам Мислам дека имаше фајл со рецепти, го спуштив на мобилниот, па го препратив на маил, од тамо преку компјутер го испринтав, и така имав книгичка со рецепти