1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бебињата и домашните миленици

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 21 јуни 2012.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    21.667
    Моето дете живее со мачор, ангорец.
    Го брка, го храни. Ништо на никој не ни фали. Еден куп деца изразнаа здрави и прави во контакт со животни.
    Јас само пазам да не ја гребне па да се извади од памет, да се плаши после од сите животни.
    Иначе на улица мора сите кучиња да ги поздрави.

На темјанушка, Кена Рис, Animali и 4 други им се допаѓа ова.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Дома немаме милениче, моите две кучиња останаа кај моите, иако татко ми се спремаше мираз да ми ги дава :D, сепак не ги понесов зашто сметав дека ќе биде голем стрес за нив да сменат кога таму се научени, а шала на страна и моите се многу приврзани со нив и не им се даваа многу. Живеат во двор, не се внатре, ама се уредно вакцинирани, прочистени од надворешни и внатрешни паразити, бањати и чешлани, чувани како бебиња. Јас сум голем љубител на животни и не го бранам син ми од животни. Ептен им се радува на кучињата и многу ми е ќеиф за тоа. А и они како го осеќаат, штом слушнат да плаче внатре почнуваат како во хор и двете аууууу. И бебе се смирува, гледа накај врата и бара да иде кај нив. Едното куче е помладо и потемпераментно, абе збеснува син ми по него. А ова па, ко да знае па уште толку трча скока, цел двор за секунда го минува.

Последна измена: 24 февруари 2019
    На dayla, Ingvild, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Има закон за чипирање. Така да кој ќе му текне зашо родил икучето веќе не му треба па го фрлил-тешко него ќе биде :) и фала богу што е така

На Цвет88 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ima zakon, ama isto kako da nema. Sekogas koga ke se najde nekoe kutre na ulica aktivistite gi nosat na veterinar i prvo sto pravat e proverka dali e cipuvano. 99% ne se. Vprochem, da bidam iskrena, moeto e chipuvano i koga bi razmislila tie sto ne bi gi pustile na ulica svoite kucinja i macki gi chipuvaat.
    Na facebook skoro sekoj den ima objava za najdena Sibirska haska i iako se mudri kidachi od doma, ne retko gi pustaat zatoa sto ne mozat lugeto da se spravat so nivniot larakter i energija i potreba za trcanje i setanje minimum 3 pati dnevno. Tie sto gi pustaat ne gi imaat prethodno chipuvano.

5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Законот го воведоа пред 2 месеци. Така да има закон. И ќе е спроведен јако. Ќе фрчат казни

На TeddyGrey и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Дај боже.

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Амин. Да е така.

И јас како лавица мислам дека е само на лист хартија. Исто како правилата за Вардариште.

Немам ни В од верба дека ќе се смени нешто.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Нека помине и март и глеј сеир што ќе се дешава..

Пред се законски сме обврзани за чипови сега. Затоа има субвенција пуштено за чип.

9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Знам дека има чипирање. Абе дај боже сеир да гледам ама јас повеќе пехчево мафија гледам.
    Вчера децата во Вардариште покажаа како се одвива стерилизација внатре, крв тече од кутрине, тоа е касапница.

Срце ми препукнува на темава и солзите не можам да ги задржам. Се би дала што имам само да се среди тој проблем. До смрт ќе го поддржувм политички оној кој ќе го реши проблемот, плакати ќе му лепам бесплатно и најголемото знаме ќе му го веам!

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Ќе се затвара Вардариште. Нови стационари ќе има

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Се затвора од кога сдсм дојде на власт. Па си продолжија иста песна. Петре бетер од Коцка.

Аман нека се затвори и нека има нови. И нека здруженијата ги водат.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Ова е на ниво на град ск.

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Да, кај Петрета.

14. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.216
    Во Вардариште прават стерилизација? Има таму услови за таква процедура? Сепак тоа е операција. Искрено, не верувам дека стерилизираат таму. Се плашам да помислам што се случува таму и од каде доаѓала крвта, ако виделе децата. Жално...

......
    Мојата мачка има чип веќе 6 год. Од прв ден е со бебето и во ниту еден момент не помислив да ја дадам, макар и за некое кратко време. Бебе сега е големо и е пресреќна штом ја види мачката. Многу и се радува.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    https://www.facebook.com/212480675886583/posts/562516124216368?sfns=mo
    Еве ова беше вчера. Секоја сабота има колеж наречен стерилизација. Има еден неписмен Сашо ветеринар кој знае како добил диплома. Секако дека нема услови, си се вежбаат луѓето.

0907D326-CE12-4E9A-80B5-1AB1E8390E25.jpeg

Моите си се возат паралелно со количката. Има и за него место доле и двајцата ги успивам истовремено :)

На Lady_Bug, dayla, MarijaAl и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    6.799
    Многу ме радува кога ќе видам луѓе како тебе, кои ги третираат милениците како дел од семејството. Така и треба да биде. Поголема љубов од нивната нема.

На dayla, SV1911, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas ne sum za momentalnive sto se na vlast. No koga se smenija iskreno od site vetuvanja mislev deka ke se zalagaat za kucinjava, stacionari, parkovi poveke za prosetka, reguliranje zakonski na sterilizacija cipuvanje kazni i slicno. Po dve godini nisto ne mrdnaa. Parkovine za kucinja sto se kaj nova makedonija i kaj alumina pokrsh ne bile. Zgora na toa aktivisti od kapistec izgradile nekoi kukicki za kucinja skitnici i gi stavile vednas do parkot za kucinja sto e zagraden kaj nova makedonija, pa bukvalno bev napadnata pred mesec dena koga bev da ja setam kuckata nataka. Od togas nemam svrteno nataka od strav.
    Iskreno se nadevam deka ke se resat nekoi raboti i deka nema da ima tolku skitnici..Greota se mnogu..

18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Јас не бев за претходната налудничава клептоманска мафија. Со години бев на улица да ги симнам од власт. И види што донесов? :) Петре копукот да ме лаже. Се е тоа исти смрдеи за никого не сум. Само за права на животните сум. И народот е зол, лош, пакосен. Велат види еден народ како ги третира животните и јасно ти е со кој си имаш работа.

Ништо нема да се реши додека буши парата и вакви трагедии ја водат државата. Без идеа, без сенс за права, а толку мала земја. Овој проблем се решава лесно. Не може сите дома да размножуваат и продаваат расни кучиња. Не може да замижиш на борби со кучиња. Не може еден јавен стационар да изгледа како Вардариште или Битола и Прилеп. Само зоолошката во Битола видете ја на што личи. Не може кој стаса да труе по улици, да сече уши, со секира да убива. Да фрла пород во контејнер. Не може! Нема кој закон да спроведе! Неспособни говеда.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Он ми е љубов. И не само мене на цела поширока фамилија. Благодарение на него научивме многу, сите ние. Сега мајка ми и сестра ми имаат армија бездомни на улица кои ги хранат, моите внуци секој оброк на школо го делат со бездомните во школски двор, станавме подобри луѓе сите ние ради него.

Апелирам храната која дома ви останува да не ја фрлате туку да ја селектирате и оставите до контејнер. Има толку гладни муциња надвор.

На Doozy, SV1911, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Не сум мајка, ама од аспект на дете што пораснало опкружено со миленици можам да кажам дека детството не е детство без нив :sun: Тоа е најдобрата одлука на моите родители и сум им вечно благодарна за тоа :bow:
    И јас како @Annora не можам, а да не споделам дека темата ми е позитива особено кога ги читам вашите мислења и дека милениците ви се рамноправни (крзнени) членови на семејството :sun:

На Mimmi39, Miss666, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.