Форумџика на годината

Бебињата и домашните миленици

Discussion in 'Бебе' started by flowergarden, Jun 21, 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Верувај ќе биде повесело отколку што мислиш ако бебето не ти спие навечер:rofl:
    Ама еве жива сум, малу нервно оштетена со двајцата али уште дишам.
    Какво куче давање бе има да ги лежам ако му фали влакно додека се вратам од болница. Јас бидејќи лежев седум дена дојдов дома трети ден да го изгушкам оти ни јадеше ниту пиеше. Внимавај и на тоа ако си многу приврзана.

Milkiway likes this.
  2. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Ози е џентелмен. 8)

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Среќа е тоа што со мм заедно го земавме и и со двајцата е исто приврзан. Па еден кога не е дома е на пат некаде не обрнува многу внимание и не тагува премногу. Што е супер баш поради тоа. А без нас никогаш не бил. Доаѓа на одмор на викенд на ручек во ресторан на кафе во кафич. Буквално сме нон стоп заедно а и секако така ќе остане во иднина тешко или лесно наши си се ќе си ги чуваме..

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Уште едно прашање ми текна можеби глупаво ќе звучи ... На кучето во машина му перам облека креветчиња играчки е сега ме интересира дали некако ја перете машината после тоа а нели пред да перете бебешки алишта? На надворешната гума знам да најдам по некое влакно останато и сл. Едино сум помислила на 15м да ја пуштам со прашок пред да перам бебешко..вие како правите?

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

После Ози перам крпи на 90 и наши алишта па на бебе. Истото го правам и кога перам крпи за под.

Milkiway likes this.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Супер штом така јас претежно ги сушам нашите и до сега не сум обрнала внимание а бебешкове не верувам да може да се сушат. Ама ќе имам во предвид фала ти :)

FreeMind likes this.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Пуштам само плакнење (rinse), околу 10 минути трае таа програма, и тоа само кога го перам креветчето зошто има премногу влакна. Вака пешкирот што го бришам кучето после бањање го пуштам заедно со сите други пешкири на 90, не го двојам посебно.

Milkiway likes this.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Исто ставаш прашок на таа програма и така го поминуваш? Веројатно е тоа доволно со плус рачно пребришување

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Не, само вода е тоа. Чистам само кај вратичката ако се собере влакна, ама многу повеќе од мене наоѓам него од кучето :)

Izzy_0504, 1209 and Milkiway like this.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Тоа да и моево не се митари ама од креветче и пешкир знае да се најде некое влакно ама ќе се внимава фала на совет

Spidy likes this.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Имаш во ДМ едно средство за дезинфекција на алишта, пропратно ја дезинфицира и машината за перење. Јас со тоа ги перам работите на мачката, после и машината останува чиста.

Еве линк - http://sanytol.com/en

Филотеа likes this.
  12. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Јас ја пуштам на 90 на кратка програма празна, со прашок и лажичка сода... после перам за бебе

Milkiway likes this.
  13. anitka-fifa

Не го пуштате кучето во оста соба со бебето? Мојот па навечер спие со нас у спална, како да му забранам?

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не не за на пример преку ден да не оди во спална без надѕор. На пр бебе спие во спална подотворена вратата и куче со мене во дневна. Или ако треба до тоалет да одам. Не сакам да го оставам да го душка по креветче или да не му текне да се разлае во сред спална. Не знам како ќе се понаша. Инаку спие во спална со нас само што не спие на кревет никогаш не му дозволив и спие во свое креветче.
    Ние едвај го научивме ама го учевме од прв ден дека во негово креветче

anitka-fifa likes this.
  15. anitka-fifa

Аха, ок разбрав... си помислив дека не е дозволено да се во иста соба :)

Milkiway likes this.
  16. Spidy

Spidy Форумски идол

Ниедно куче не треба да се остава без надзор со бебето. Сепак е животно. Мојот не ни лае, па секогаш го чувам со мене во соба. Дури сега после година ипол ги оставам сами во дневна на пример додека да одам до вц. Додека не научи детето да го почитува кучето, секогаш постои шанса да го повреди ненамерно и кучето да се одбрани.

Ingvild, Bubish26, Kaetana and 2 others like this.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Девојки совет како да го навикнам кутрето на бебето што ќе се роди. Мини шнауцер е многу е приврзана со нас весел карактер послушна , постојано е со нас со нас спие но кога станува збор за гости и мали деца е многу неповерлива не сака ни да и се обрати некој да и зборува одма рже не напаѓа ама не сака да и се доближуваат и да ја галат затоа незнам како би реагирала на нашето бебе сега задега ми го чува стомакот стално лежи покрај мене ... Некој совет?

Attached Files:

zhap4e and Butterfly1107 like this.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Кученцата осеќаат повеќе од колку што мислиме. Ќе знае дека е ваше бебе, тоа веќе знае дека во меше имаш нешто ваше. Само заради преголема преокупираност околу бебето, немој да го запоставиш кучето. Не свесно се дешава, умор и обврски си го прават своето.

Ingvild and Butterfly1107 like this.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

На претходната страна имам објаснато. Има чекори како се пристапува кон куче.

Уште една интересна статија децата пораснати со куче се далеку подобри личности од оние другите:
    https://deca.mk/detsata-shto-rastat-so-kuche-podobro-se-odnesuvaat/

Butterfly1107 and Snowflake92 like this.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

4C7507EA-A158-417E-A571-6E31A8938E82.png Еве ги, он мора да е таму каде што е и малечкава ама додека спие или се храни може да и се доближи иначе бега.. бега оти два пати го има така убаво искубано, па мажево уплав фатило.

Anna-Karenin, azelea, zhap4e and 5 others like this.