Бебињата и домашните миленици

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 21 јуни 2012.

1. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.754
    Сите можни видеа ги имам изгледано бевме и на разговор со дресер ( иако кучето веќе беше дресирано за пристојно однесување) :). Знам треба да се запознаат но најголем проблем е што кучево не сака деца уште од бебе е таков, како растеше почна да станува мрзач на деца едноставно му сметаат детски звуци. Ќе видиме летово што ќе се случи :D ќе биде интересна комедија :D

2. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Можеби и има страв од деца.
    И моето куче исто така не сака други деца зашто кога беше мало му се силеа и го гибаа,ама со моето дете немам проблем кога одиме во дворот се си е во ред.
    Малку е љубоморна ако мм го крени детето во раце ,и затоа избегнуваме мм да го држи во раце,јас си го држам.
    Пробувајте не се откажувајте. Многу внимание треба да се посвети не е така едноставно.:D

3. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.754
    Не би се откажала и од двајцата ма колку сака влакна нека пуштаат 8 години ги чувам им го имам спасено животот од улица и тие мојот од депресија :mm: ќе се најде начин за заеднички живот. Сигурно постои начин за соживот :)

На kozuf и Frost1 им се допаѓа ова.
  4. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    За се има начин.:D

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    28.911
    Има. Мојава мачка не ја рецка ќеркава :D На ignore и е ставена. Општо не е дружељубиво милениче. Може понатаму ќе се дружат, сеа не и е интересна :D

6. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    3.602
    Маж ми поодамна сака куче мала раса, но јас во стан не сакам да чувам. Сега сум бремена уште еден месец очекувам да се породам и тој баш сега повторно ја отвора таа тема. Веќе имаме едно дете, сега уште бебе јас после месеци пол од пораѓај ќе треба да одам на работа по неколку часа. Куче никогаш не сме чувале и јас мислам дека во моментот тоа ќе ми биде дополнителна обврска која јас не сакам да ја имам. Тој ќе оди на работа, претпоставувам кучињата стануваат рано наутро ќе ги буди децата не знам можеби и не е така. Но, и на кучето му треба адаптација на нова средина. Во ред е да го прошеташ и да поиграш со него, но мислам дека е секако обврска која маж ми мисли дека не е... Пошто секако тој не е дома поголем дел од денот. Знам дека секој ќе ме посоветува различно, но буквално ми е лут втор ден пошто јас секогаш сум си измислувала причини зошто да не земеме куче. Прашањето ми е дали и покрај тоа што не сме чувале куче и не знаеме како функционира секојдневниот живот со куче, баш сега треба да попуштам кога ми се ближи пораѓај, бебе, неспани ноќи и безброј работи што доаѓаат со нов член во семејството? Толку сум осетлива сега заради бременоста што не знам веќе ни што да мислам....

7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    1.791
    Jas imam kucence, preubavo e da se ima milenice. No mislam deka sega ne ti e vistinskoto vreme za kutre. Cekaj nekoj mesec barem da pomine od poragjajot. Obvrska e golema. Toa ti e uste eden clen sto bukvalno zavisi za se od tebe.
    I jas treba da se porodam za 1 mesec ama sum se organizirala. Maz mi e samo prva smena na rabota, dodeka e on na rabota zolvami I svekrva mi ce go setaat I ce se grizat za nego I za banjanje I se. Mazmi navecer ce go seta i za vikendi, sto znaci jas sum 100% oslobodena okolu obvrskite okolu nea. Jas vece 9 godini si ja imam I postojano se grizim za nea. Posle sekoe setanje I mijam noze. Ednas vo nedelata ili ednas vo dve nedeli ja banjam, sekoj vtor den ja ceslam itn....

На tambelina, worrieddd и Cherry79 им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Јас имам куче , ама кога се роди малиот кучето веќе 2год имаше со стекнати навики. На почеток мали дури се кутрињата е исто како со бебе да си. Ноќе ми се будеше, мочаше насегде на почеток шетај по 3 4 пати дури стекне навика, се разболуваше како мислиш дете во градинка... Плус убаво размислете кога ќе одите на одмор ако го праќаш во пансион 100еу треба мин за 10 дена да двоиш во годината, нели ако немате кој да го чува. А верувам со мало бебе, дете не би носеле и екстра куче. Односно, по мене треба ептен да е добро дресирано да не лае по плажи, да седи мирно до тебе, да не тегне на каиши, да слуша команди, да оди покрај тебе за да не "осеќаш" дека имаш куче со тебе на одмор.
    Деф би чекала бар 3 години да ти направи детето за да земам мало кутре.

На tambelina, Anaroz1, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    14.443
    Сум имала кучиња и како дете, имам и сега. Мала раса во стан, сега веќе со 2 деца. Го имам 3 години пред првото дете, уште пред да се омажам. И ти посакувам еден ден да си земете кутре, да расте заедно со децата. Ама со бебе новородено не. Особено ако знаеш дека обврската ќе остане речиси комплетно на тебе. Кога децата ќе јадат сами, сами ќе одат во вц, кога ќе знаат да кажат ми се јаде/ми се спие. Тогаш може мало кутре. Зошто и кучето треба една година додека комплетно се научи да не моча дома. Верувај на тодлер во пелени и бебе новородено, најмалку ти фали и позади куче да чистиш.
    Значи мој совет е во овој момент не. Ако го земете, нема шанси дека ќе му посветите доволно внимание, и за година две ќе имате милениче со многу лошо однесување, и голема е веројатноста да не сакате да го задржите. За сечие добро, почекајте за сега.

На tambelina, kozuf, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    1.709
    Сум за миленици во стан, сум за деца и миленици да живеат заедно, ама вас тајмингот не ви е ОК сега. Рачунај на тоа дека три деца ќе имаш. Се е исто комплет, треба да јаде, да шета, да научи каде да моча кака, чистење по сите, средување, учење што смее што не смее да прави. И миленици се разболуваат, па трчај по ветеринари, па секогаш марфи сабота вечер нешто им се дешав. Треба ептен организација за да постигнеш се. Нека пораснат малку децата па после куче. Јас имам 8 годишен мачор и 4 години дете. Сметај на тоа кога се роди детево мачорот веќе се знае и има некаков ред, ама пак имаш обврски околу него, па и за одмор или викенд едно чудо организација ми треба. Мачка одма учи каде и како за нужда еден ден треба, ама куче најмалку 6 месеци му треба. Првата година трчање по вакцини , па карантин 2 месеци, нема шетање, го учиш дома на пелена, после го учиш надвор... Не е лесно. Не е убаво да го земете па по 3 месеци во најдобар случај да му барате нов дом затоа што вие не сте му посветиле внимание. Треба да имаш време и многу љубов да научи се, да биде среќно и задоволно а со тоа и вие.

На kozuf, worrieddd и Milkiway им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    28.911
    Се согласувам со другите дека не ви е време за куче сега :)
    Си иде одговорност голема, не е само земи го. А со бебе плус, не не.

На kozuf и worrieddd им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    28.911
    Еј аха, од '22ра мислењево а мачката тек сега почна да се мириса со ќерка :bandit:

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.872
    Допаѓања:
    21.679
    Куче е преубава работа( според мене), ама сега не е време за кај вас.
    Куче е мало дете, особено на почеток. Бара внимание и грижа, додека се стекнат хигиенски навики, после шетање и слично.
    Имаме три, ама ни се во двор и ги имаме скоро па 4 ри години.
    А дома куче, на почеток ќе моча кај стигне, па ќе стекне хигиенски навики, ама ќе треба шетање, за да се измочка.
    За некои 3 години, би ви било супер. И деца ќе разбираат, ќе биде многу подруго.

На kozuf, Anaroz1 и worrieddd им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.900
    Допаѓања:
    45.255
    Маж то не е во право, и посебно мало куче на почеток е исто како мало бебе, дури и многу потешко оти моча насекаде, бебе барем памперс носи.
    Сум имала и мали кучиња и имав мало бебе и дефинитивно тајмингот сега не е за куче.
    Биди цврста на ставот, дефинитивно едем месец пред пораѓај е најголема грешка да вдомуваш животно.

На kozuf и worrieddd им се допаѓа ова.
  15. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.585
    Не. Додека е мало бебето, не и кучето според мене.
    Неможеш да му посветиш многу внимание, шетање итн.и може да ти прави поголем притисок, нервози и кавги.
    Обврска е куче да не се лажеме. Бара шетање 3 пати најмалку, ранење, одржување хигиена, учење хигиенски навики итн. Си бара труд и посветеност.

На worrieddd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.245
    Допаѓања:
    5.361
    сум чувала кучиња дома, бишонот го дадов кај свекрва ми, кога се роди ќерка ми затоа што не можев да постигнам сама дома со бебе. искрено преубаво е да имаш куче, ама не знаеш која обврска се, па со мали деца и новороденче не, ќе згрешиш

На worrieddd му/ѝ се допаѓа ова.