Малово пред малку ја тегнеше мачката за опаш и после рацете ги стави во уста, а полни влакна беа. веднаш го фатив, ама страв ми е да не има голтнато некое влакно. Опасно е? Се преплашив.
Голема работа и да голтнало Влакна од мачка ако чуваш има сегде и цело време се голтаат, не се секирај.
Мојата не знам колку влакна има изедено искрено... Само ја чистам околу уста ама не можам да ја допазам скроз
Леле... ние чуваме маче (мачор), ама и дома и надвор си оди. Со изметот е надвор, во природа така е научен, ама дома иде за јадење. Кога дојам ми е страв ,некако како чудно да ме гледа. Или кога пумпам млеко , со ококорени очи. Дали да се плашам или не? Некој да имал слично искуство
Еве сум! Иста бев нашата не оди надвор, женка е, а земена ни е како бебе од месец дена. Кога дојдовме дома со бебето беше цела во чудо. Ококорена баш во очите, морници ми поминуваа од погледите. Еве ја, се навикна ваљда, само пикната до нас да е, без чудното зјапање. Ги чува двајцата, ноќе седи врз големиот будна и го пази, спие цело работно време и штом се прибереме е со нас залепена, а малото кога отспива попладне, не се трга од него, си спие на едно око до него.
@Sofi***¥ кога почна да се приближува на дечињата? Колкаво е бебето? Мојата уште се чуди, еве месец направи бебето таа уште од далеку гледа и не се приближува, а и од мене се оддалечи.
Срцка мила. Епа мојата не пречека одма од болница и тргна со запознавање. Ваљда и они како луѓето, секоја свој табиет. И треба време веројатно повеќе на твојата. Нашата е флексибилна, и со кутре живееме, и него лесно го прифати а научена е со син ми поголемиот на детски работи, така ја земавме, кога големиот полнеше 6 години.
@Sofi***¥ И ние ја зедовме ко имаше големиот 5 години, со него се неразделни, гушнати спијат ама малово и е чудно уште. Од првиот ден ко дојдовме од болница од далеку ја гледа и така остана ама понатаму се надевам ќе се здружат.
Влакното од мачка е опасно ако мачката се чува надвор и има ризик од пренесување на инфекции и бактерии т. е. ако влакното е болно тогаш има опасност. Педијатар треба ова да ви го каже доколку се имате советувано до него. И ние чуваме мачка али стрикно е дома не шета надвор до сега малиот немал проблем со нејзините влакна
еве, последниве два дена е подобар Седи внатре и почна послабо да реагира на плачот од бебето има надеж