1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бегање од часови

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 25 септември 2011.

1. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Еднаш требаше да бегаме...Јас дете со сите петки идам нашколо да учам а не да се заебавам..И памтам дека беме седмо и сакаме да бегаме оти др ни кажуваа дека ногу бил лош наставникот :^) ..И ја реков добро(а ич не сакав ама за туѓ атер).И таман да бегаме овие ''организаторите'' први летнаа и сеа ни излеваме и еве ја класната...Вика право враќајте се...Не собра околу 7-8 деца и отидоме.Еве сме сега живи и здрави,не не изеде наставникот :D ...А другите бандерички си добиа..Мислам дека не треба да се бега...Ако нема никој научено може слободно да се каже на наставникот па ќе помогне да се дообјасне и совлада.Сеа има и такви од досада шо си бегат.Нека си бегат сами шо мора сите заедно,на некој не му се бега.Грешат ако мислат дека ако цел клас избега нема ништо да биде...Сите ќе изгорат(барем тука е така)

На Dobie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Во основно не бегав ич, ама затоа во средно во втора и во четврта тешко бегање падна. :$ Немаше ден да не си отидеме на кафенце со друштвото за време на одмор па нормално да си го продолжиме уште час два. :lol: Ама токму по тоа и се паметат тие денови, сигурно не по лекциите на час нели? 8)
    Исто така ретко кој седеше на последните часови во четврта, па нормално јас не бев црната овца нели, што значи во текот на еден училишен ден секој од нас правел по 3-4 неоправдани минимум, но јас си го имав муабетот со класната и немав ниту еден. :lol:

И да напоменам, во прва година бев мирна, а во трета многу учев. 2 со 2 јас. :D

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Во основно не избегав ни еден час, ама затоа во средно ехее колку пати, секогаш имав намалено поведение, односно во прва и втора година :D

4. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    :devil: Ауу јас одлична сум ама повеќе бегам и од најслабите :D и секогаш сум се оправдувала оваа година за жал имам 2 неоправдани до сега Е на нив неуспеав да се спасам а не беше бегање :) ме наместија ама ако јас дупло им вратив :devil: 8)

5. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Во основно , никогаш не сум избегала од час , не сум таков тип.
    А сега во средно не се случува тоа ..
    секој си гледа за себе , не сме сложен клас така да го нема тоа :)

6. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Во петок се договаравме за прв пат да бегаме, ама под услов цело одделение :!: И се искачивме низ прозорец рипавме ама сепак се врнавме, се врна еден и сите по него. :D :?: И на крај никој не не` виде и оти сите други одделенија избегале, а ние не сме не` пуштија со дозвола да си одеме дома после 2 час. ]:) :D

7. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Никогаш не сум бегала од час, ама во средно зависи во каков клас ќе се паднам, можно ќе биде да побегнам колку да видам како е.Инаку не го практикувам многу бегањето бидејќи ништо не се добива со тоа, напротив се губи.И не е некој којзнае колку голем фраер ако избега од часови. :)

8. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    немаме бегано од часови ама имаме останато после часови до 10 ноќе во зима и јадевме ќотек дома сите

9. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Во основно немав бегано, само понекогаш си се ослободував кај класната. :lol:

А, сега, во средно, честа појава е да ме нема на прв или последен час (понекогаш и двата). И оваа година немам ниту еден неоправдан, а претходната имав само еден. Си одам од часови на кои знам дека нема да бидам запишана, неколку пати се имам ослободено и тоа е тоа. :)

Инаку, не сме клас кој може да се договори за групно бегање. Од 26 ученика, можеби 15 се одлични (вклучувајќи ме и мене) и има некои кои си мислат дека ако не се појават на час светот ќе им се сруши. :D Никогаш не сум бегала од испрашување или тест, но не гледам причина да бидам на час ако професорот е незаинтересиран за предавање, или пак ако предметот ми е многу досаден. :wasntme:

10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Се имаме договарано цел клас да бегаме, но секогаш постоеше некој кој се противи, па по сите глупости, карања, бонбони и мастики, за 10минути, сите на час. :tmi: :D
    А во средно сиигурно ќе има бегање. Мхм. :)

11. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    2 пати имам избегано. Причината е тоа што не задружуваја наставниците на дополнителна :envy: и така цел клас ќе се договоревме и ќе бегаме :D

12. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Никогаш досега немаме асално избегано цело одделение :Down:
    (Ако можеме да го наречеме бегање :D ): имавме 7ми час физичко во четврток,а тој ден имаме физичко двапати-на 4ти и 7ми час. И многу беше досадно на час,само ни викаше ајде девојчиња треба да ослабете ;) (замарант |( ) . И сега цело одделение одиме во сала,него го нема.Се качивме во канцеларија-ни таму не е. Отидовме кај неговата т.н канцеларија (мало просторче каде имаше секаква опрема за физичко и таму си седеше) и таму го немаше. И ајде седнавме во сала да го чекаме нели,и машките викаат: ај вие одете си ние ќе играме фудбал. И така си заминавме и сите нe' запишал.
    И уште едно :!: :
    Сите се договараме да избегаме од Географија зошто верувале или не 3ти час по ред ни беше тој ден. (првиот-нејзин по распоред,вториот-ја мењаше француски,третиот-го мењаше ликовно а морала да смени пошто наводно имало инспекција) И ајде сите искачаме надвор у школски,ама секако мора да има некој испад и трите ,,најпаметни'' останаа в училна.И незнам што-како бидна ај да се вратиме и оп наставничката влегла.Ајде сеа ќе ве запишам колку има место толку! И секако ЈАС бев во тој список и тоа последна во крајното просторче ме напика таму со минијатурни букви ама важно ме имаше. Па уште ми вика: не се секирај,класната ке те оправда. :devil:

13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Цела година бегаме од школо како змии да има таму :lol:
    Или се договараме цел клас и заминуваме, иако пред тоа има кавги, тепачки, недоразбирања затоа што некој несакал да бега, имал многу неоправдани (2), или ние 15 друштвото ни текнува и си одиме.
    На секој одделенски на класната од дневникот и се креваше косата, ќе повика малце и ние пак по старо..
    И пак на крај сите одлични. 8)

14. Bieberlicious

Bieberlicious Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    ја видов темава па ме погоди за онаа што се случи денес.Имаме 7 часови и се испрашувања до испрашувања и на голем однор коа почнаа сите да викаат ај да бегаме и нигде да ги нема низ врата јас видов не видов и јас ранец на грб и некаде да ме нема а овија помалите не гледаат на проѕорци наредени и се смеат а ние шпринт на голем и 5 часа да пропуштиме цели среќни но во сето тоа време проф кренат узбуна и директор се јави на нашите родители и каже сите утре поединечно у канцеларија и укорче плус така да утре интересно ќе биде хахах инаку јас сум председател на одд готова сум :x :x :x

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.329
    Браво за оние класеви кои што можат сите да избегаат. :clap: Обично мора да има 1 или 2 поучени за да го расипат цело бегање. :lol:

16. SuperGirl8

SuperGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    205
    Над колку неоправдани (поради бегање од часови) се намалува поведението? :lol:

17. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    10

18. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Ко кје се договориме да бегаме цел клас без проблем одам и не се делам ко некој други шо прает ;) ама сама да избегам од испрашвење првпат ми се деси на 29.9.2014 хаха вчера :P... Одлична сум ученичка и многу им падна чудно на децана :lol: дури еден другар ме частеше хахаха :D

19. SuperGirl8

SuperGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    205
    Значи нема да ми го намалат 8)

20. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Во основно класот воопшто не ни беше сложен и колку и да се договаравме за бегање 5-6 остануваа. Еднаш се наканивме да бегаме сите и класната не начека во ходникот и не врати во училница. Затоа јас сама си излегував преку прозор, продолжував по патеката и домче. Цел клас се бунеше, ама моето оправдување беше дека не сме доволно сложни и дека имам многу обврски. Никогаш никој не ме издаде, а често си заминував :wasntme: :rofl: :clap:
    Сега во средно исто класот ни е никаков, ама понекогаш успеваме да ги наговориме сите да бегаме. Лани од тоа бегање, каснење на часови имав усна опомена и јас си продолжив, па педагошка мерка. На крајот класната ми среди и педагошката мерка ја поништија, а јас завршив со 7 неоправдани :angel: