@Zuza28 Вреќичка обавезно облекувај, не со покривање, без разлика колку и да фиксираш ќебе или што и да е. Моето се врти на стомак и само така заспиваше. Вриштеше ако го свртам, веднаш пак на стомак се вртеше. Ништо околу неа да нема, за да не напика глава и да дише јаглерод диоксид додека спиеш и не ја забележиш. Една вечер го вретев и џабе, па се откажав. Ден денес се будам на секое за да го видам, раат не спијам, иако секако спие (освен на грб). Откако ќе почне да се врти повеќе, ќе спие и на страна, ќе се мести како што и' е удобно. Важно е дали ја врти главата? Ја поткрева? Моето одамна вртеше главче на двете страни и тоа малку ми ја олеснуваше грижата. Ама ќе те излажам ако речам дека ќе прекинеш да се грижиш. И подвижен е, и седнува, и станува, се мести како што му одговара, и пак не сум раат. Особено ми е страв кога ќе ја нурне главата надолу, но брзо ја врти и ја поместува, па не сум го видела долго да е во таа положба.
Ќе ја пробам со вреќичка. Како помала ја пробав и цела нервизна прееташе и се откажав па првам вакви егзибиции со кебенцето да е налик вреќичка попто никако не може да го измрда. А иначе главата ја врти да, ама ко што викаш знае да ја нурне и да ме вади од памет. Уствари неа на страна и е ќејфот, така се мести. Уште фали нога да крене на некој како чиче е. Навечер кога се комира останува на грб и спие така до прво будење, на пола ноќ и тогаш почињаат егзибиции. А преку ден МОРА на страна иначе не спиеме. Се праат големи човечиња, а раат тешко дека ќе бидеме.
Можеби и' било топло, не ја облекувај многу ако ја ставаш во вреќичка. Може да се пикне под ќебе, станува поподвижна и не е безбедно.
Фала ви ,сакам да земам некое за цело време да одговара ,не да прекупувам 100 пати по тежини по незнам што.
Jas go gledav cybex pallas g toa e za site vozrasti od 1 dokaj 12 mislam. Moze vo stranstvo podolgo treba da se vo sediste ne znam
Неможеш пред да наполни една годинка во ова да го возиш. Премногу е исправено а и големо/комотно, најбезбедно е во транспортер до 1 година.
Дете се седнува во ова кога ќе нсучи да седи само, без помош, стабилно. Дете на 3 месеци апсолутно не! Само транспортер и тоа може да седи додека не го надрасне, т.е нозе може да висат ама глава не смее над граничник
Јас го имам coccolle nova многу е слично и сум многу задоволна. го користиме од кога беше месеципол сега е 6++ и супер е сега за сега.
И јас имам седиште што почнува од 9кг и така си мислев ќе го возам ама ми рекоа седиштето мора да е од 0мес па нагоре да може да се вози ако е од 9кг па нагоре тогаш после 1г како што ти пишаа