Безбедност на бебе

Discussion in 'Бебе' started by Milkiway, Dec 3, 2020.

1. Bicka77

Bicka77 Популарен член

650 ја земав во Лион Кинг, Бисер. Имаше иста таква со пепа прасе, со мечиња, со некои животни.. А и во Атлантик ги гледав, горе доле тие пари беа плишаните.

Инаку почнавме да ја користиме и за смирување од големите плачки преку ден, спас ми е за да отидам до ВЦ, да се средам пред излегување и слични ствари што захтеваат малку време.

thelittle17 and azelea like this.
  2. azelea

azelea Популарен член

Да,да секако за тоа се спас.Јас така кога ми плаче или кенка и пуштам на релаксаторот музиката со вибрации и одма тишина:D.

3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

@mila89 тука имаш слика од нашиот gym. Имам гледано други во локо кроко, бебе хоум, крш, енци менци и по локални продавнички за играчки. Види и во Пики.

4. Girll94

Girll94 Истакнат член

Дали некој ја има оваа игрална, мисла ми е дали се безбедни страните доколку дете се исправи на нив?

Attached Files:

5. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Ја имав, само во поголеми димензии. Безбедна е, цврста е за исправање. Моите на неа се научија да се исправаат и да се движат.

Girll94 and tambelina like this.
  6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Имавме и ние супер беше ја користевме додека почне да лази после ја тргнавме за да има повеќе простор. Безбедна и цврста бебето си играше по цел ден

Girll94 likes this.
  7. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Ние ја имаме големата. Безбедно е, цврсти се. Постојано се движи по неа, супер место е да учи за негов простор, тука му ги ставаме сите играчки внатре и си знае дека таму е за игра. Ја земавме од Пики ние

Girll94 likes this.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Денес при доење два пати ми се засркнува бебе, од памет ме вади не може воздух да земе, ја вртам на страна, ја ставам на колено удирам нежно по грбот. Многу стрес ми прави ова ситуација дај кажете совет што да направам во такви ситуации. Се имав измолзено еднаш сабајле и пак кога ја ставив на града се засркна. Не знам дали не се мести убаво или и надоаѓа повеќе млеко одеднаш. Сега дури страв ме фаќа од следно доење

9. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Јас на почетокот го имав тој проблем, имав многу млеко и се засркнуваше па обавезно се измолзував некоја минутка па ја доев. После смирено си цицаше. Пробај така.

Autumn Love and LeNora like this.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Фала за советот ќе пробам баш сега за наредно доење од памет се вадам инаку.

Cherry blossom89 likes this.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ќе се засркнува уште многу пати. И мојата така правеше, и денес знае некогаш така да направи, мојата од многу голем млаз, па се молзев исто пред секој подој. Сега држам со прст кога ќе надојде подојот.

LeNora likes this.
  12. LeNora

LeNora Истакнат член

И се молзам и пак се засркнува и од шишенцето се засркнува, и лакомо голта брза небаре ќе снема. Веќе се поднавикнав првите неколку пати без душа останував. Ко ќе осетам дека наидува ја тргнувам ама и пресно ни е уште па не можам секогаш да осетам.

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Кога ќе слушнеш дека голта брзо без престан, тогаш поттргни ја, тогаш може да се заскрне. Уште ти е тазе, после нема вака да реагираш. Се е нормално да те плаши моментално. Ама за брзо се ќе ти биде полесно.:hug:

LeNora likes this.
  14. LeNora

LeNora Истакнат член

Се надевам само да навикнам побрзо на ситуацијата оти на игли седам дури ја дојам. Фала за советот, ќе ја тргам штом почне да голта брзо. Знам дека ќе има моменти кога ќе се засркнува ама барем да бидат поретки

Feniksgirl likes this.