1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Безбедност на бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од Milkiway, 3 декември 2020.

1. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    650 ја земав во Лион Кинг, Бисер. Имаше иста таква со пепа прасе, со мечиња, со некои животни.. А и во Атлантик ги гледав, горе доле тие пари беа плишаните.

Инаку почнавме да ја користиме и за смирување од големите плачки преку ден, спас ми е за да отидам до ВЦ, да се средам пред излегување и слични ствари што захтеваат малку време.

На thelittle17 и azelea им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Да,да секако за тоа се спас.Јас така кога ми плаче или кенка и пуштам на релаксаторот музиката со вибрации и одма тишина:D.

3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    @mila89 тука имаш слика од нашиот gym. Имам гледано други во локо кроко, бебе хоум, крш, енци менци и по локални продавнички за играчки. Види и во Пики.

4. Girll94

Girll94 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Дали некој ја има оваа игрална, мисла ми е дали се безбедни страните доколку дете се исправи на нив?

Прикачени фајлови:

5. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    5.747
    Ја имав, само во поголеми димензии. Безбедна е, цврста е за исправање. Моите на неа се научија да се исправаат и да се движат.

На Girll94 и tambelina им се допаѓа ова.
  6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    1.492
    Имавме и ние супер беше ја користевме додека почне да лази после ја тргнавме за да има повеќе простор. Безбедна и цврста бебето си играше по цел ден

На Girll94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    2.927
    Ние ја имаме големата. Безбедно е, цврсти се. Постојано се движи по неа, супер место е да учи за негов простор, тука му ги ставаме сите играчки внатре и си знае дека таму е за игра. Ја земавме од Пики ние

На Girll94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.438
    Денес при доење два пати ми се засркнува бебе, од памет ме вади не може воздух да земе, ја вртам на страна, ја ставам на колено удирам нежно по грбот. Многу стрес ми прави ова ситуација дај кажете совет што да направам во такви ситуации. Се имав измолзено еднаш сабајле и пак кога ја ставив на града се засркна. Не знам дали не се мести убаво или и надоаѓа повеќе млеко одеднаш. Сега дури страв ме фаќа од следно доење

9. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.228
    Допаѓања:
    11.117
    Јас на почетокот го имав тој проблем, имав многу млеко и се засркнуваше па обавезно се измолзував некоја минутка па ја доев. После смирено си цицаше. Пробај така.

На Autumn Love и LeNora им се допаѓа ова.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.438
    Фала за советот ќе пробам баш сега за наредно доење од памет се вадам инаку.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.335
    Допаѓања:
    10.419
    Ќе се засркнува уште многу пати. И мојата така правеше, и денес знае некогаш така да направи, мојата од многу голем млаз, па се молзев исто пред секој подој. Сега држам со прст кога ќе надојде подојот.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.438
    И се молзам и пак се засркнува и од шишенцето се засркнува, и лакомо голта брза небаре ќе снема. Веќе се поднавикнав првите неколку пати без душа останував. Ко ќе осетам дека наидува ја тргнувам ама и пресно ни е уште па не можам секогаш да осетам.

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.335
    Допаѓања:
    10.419
    Кога ќе слушнеш дека голта брзо без престан, тогаш поттргни ја, тогаш може да се заскрне. Уште ти е тазе, после нема вака да реагираш. Се е нормално да те плаши моментално. Ама за брзо се ќе ти биде полесно.:hug:

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.438
    Се надевам само да навикнам побрзо на ситуацијата оти на игли седам дури ја дојам. Фала за советот, ќе ја тргам штом почне да голта брзо. Знам дека ќе има моменти кога ќе се засркнува ама барем да бидат поретки

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.