Безбедност на бебе

Discussion in 'Бебе' started by Milkiway, Dec 3, 2020.

1. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Немој да го легнуваш измеѓу, директно во креветче легнувај го. Јас така правев, што од што сакав да си го гушкам, што од жал дека многу преташе во сонот, жива ненаспана бев, бараше да има некој до него, еве сега 8 месеци не е легнат во креветче, за ново го чувам, несака да чуе. :sweat: не дека ми смета, преубаво ми е да си го гушкам, ама се укочивме со мм, башка незнам како ќе го одвикнам сега.:wasntme:

..barbie.., Milkiway and Осе like this.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Оце облечи ја подебелко стај тепих врз тоа подлогата ама дете кога игра нели се активни вртиш на стомак се загрева
    Сега не знам како ти е дома кај мене е 24ст имам прозор на кипање доле ламинат и директно подлогата со 1цм дебелина облечен во тенки панталони и боденце и тенки чорапчиња

3. Осе

Осе Популарен член

И кај мене е 23-24 преку ден ама дека со клима на земја ладно ми се гледа...плус што така ја навикнав со тунтање ,со холахопки по дома,сега една недела како и ги извадив со страв сум уште...

4. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Кај нас е топло, тоа не ми е проблем, мада она се поти и не ми се остава долго, отвараме, затвораме врати...ќе почнам да ја оставам на под, да не ми направи некоја белја со вртењето.

Izzy_0504, LittleLilit and Осе like this.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Неее тажан работа ако и облакаш дома хулахопки тогаш што ќе обкакаш надвор на 10ст
    Не ја тунтај немаш потреба како што си ти така и она
    Верувај дете се настинува кога ќе се испоти од ладно не
    Пушти си нека си расте. Не и се секирај чим ти е така дома тепих врз тепих подлога ако треба и ќебенце стај. Легни и ти ако е толку студ ќе се осети

dunika, Mantub, BeLLaDona23 and 2 others like this.
  6. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Ќе ви се убацам во разговор, при посета на ортопед советот беше колку може повеќе на под, го прашувам од кога да почнеме (тогаш бевме 4 недели), ортопедот ми вика - од вчера :) штом викаш топло е дома, постели нешто да не е директно на тепих/под и уживајте :)

Izzy_0504, Осе and BeLLaDona23 like this.
  7. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Фала, па и мене баш ме зачуди, Др. Каличанин ја прашав, ми вика после 4мес(waiting)

8. Осе

Осе Популарен член

Ќути едвај се разбрав по дома. Мм работи надвор и него ладно му е носи ѕиври и дома па и она требало да носи холахопки :rofl:
    За свекрва ми ич да не почнам ,мајка ми и золва ми и тие. Ама некни се испоти и фатив и ги извадив ,од тогаш не сум ставила. Полека и на земја ќе се преселиме :)

LittleLilit and Milkiway like this.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Слободно ставај, од ладно нема да настине.
    Јас па на под не ни ставам тепих, директно подлогата на ламинат.
    Мрдаат и се загреваат, бос е цело време, чорапи само за надвор му облекувам зимава. Антоније кога виде чорапи на него, вика чорапи ќе ставиш кога ќе му ставиш ракавици :D
    Ни за надвор не облекувам хулахопки на 10 степени, покриени ги шетаме.

10. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Те молам кажи ми од каде ги зема облачињава и мене би ми завршиле работа.

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Мене кога ми рече ортопед леле си го наоблекла облекувај го како маж ти што е
    А маж ми ко твојот во џемпер дома и става дуксер а дома 25 ст ја по кратки :rofl:

12. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Хахаха ние дома сите по кратки, јас само гасам тоа што грее, мм само пали и тоа е..
    Ние идеме кај Антоније, ова он ми го кажа

BeLLaDona23 and Milkiway like this.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Нели не се безбедни оградиците?
    Скоро како да читав овде дека не се или грешка сум:^)

14. Осе

Осе Популарен член

Јас кај Видоевски ја носев не спомна ништо ни за под ни за облекување. Ама Антоније на 0+ на Телма го слушав. Ама еден против 10 души не одеше...едвај некако ми помогна малово со тоа што се поти. И уште свекрва ми проверува ,демек чорапи и мести и превртува очи ,некогаш и звоца ама нека збори...

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас кај антоние бев што знам он е ептен таков не седна со мм како ученичиња не испокара поштено
    И до збор беше во право за многу нешта
    Е сеа малце и знае да претера за некои работи
    Ама па нема совршен битно да го прегледа добро и да ни укаже на грешка

BeLLaDona23 and Осе like this.
  16. Осе

Осе Популарен член

Немаше место ,никој не ме предупреди што се дешава со ортопедите. Ова незнам како не испика најрано бевме . За транспортерот, за држење ,кога се очекува да седне и слично кажа . За вежбање освен да ја ставам на стомак друго не кажа. И да ја носам надвор ,толку беше.

BeLLaDona23 likes this.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Ја не знам и како успевате на еден кревет да спиете со сопругот и мало бебе, која само опасност е тоа

BeLLaDona23 likes this.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Во Грција живеам, па тука ги земав. Во Македонија не знам каде можеш да ги најдеш.

Не се препорачуваат кај новороденчиња заради поголема циркулација на воздухот. На почеток секако не се потребни оти бебето нема некое поголемо движење, како го ставаш во креветче така го наоѓаш. Понатака кога ќе почне да се врти и превртува и треска наоколу цела ноќ се неопходни.

mila89, Alishan30 and Осе like this.
  19. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

вчера заспана ја легнав во креветче؛ ме немаше буквално 2 мин, бев до тоалет и кога се вратив што ќе видам؛ Дете претка чудно, 200 на саат, поглед уплашен и широко отворени очи и луѓе се дави од млеко а глас не пушта؛ Ќе умрев готово؛ Цела вечер бдеев над неа؛ И ај сеа што да се прави? а на грб спие како што викаат ортопедите

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Не само ортопедите сите советуваат така да спијат за да се намали ризикот од сидс.
    Кога не сум во соба стално сум со мониторот во раце во вц да одам го гледам неможам не се осеќам убаво ако не го гледам и слушам за среќа на минимално мрднување реагира мониторот се вклучува сам и мирна сум кога не сум во собата со него.