Кожа никогаш нема да излезе од мода, без разлика дали јакна или панталони. Исто така и чизми-каубојки.
Црн ,припиен фустан. Кожна јакна. Елегантно струкирано палто. Молив - здолниште. Црни панталони. Кошула. Црни , лаковани салонки со заоблен врв . Плетено капче и шалче. Фармерки. Мали ,топчести , бисерни обетки .
Да дополнам и црвениот фустан ми е безвременски, без разлика дали е краток, долг, винтиџ, секси, модерен, чипкан, темно црвено трула вишна, јако црвено, бледо црвено сеедно, црвен фустан безвременски секси!
што никогаш нема да излезе од мода? Фармерка, никогаш нема да излезе од мода, дали била ѕвонарка, цевка , висок/низок струк. Таа ќе си остане.
Little black dress, во многу варијанти се наоѓа, модата се менува, ама секогаш се носел и ќе се носи. И спорем мене тренчот, како нешто елегaнтно, софистицирано убаво за око. дури и мажите носат,нешто сосема слично на ова. Кошула бела, тесна, поширока, оверсајзд, со кратки со долги, спортска, класична. И мажи носат и имаат обавезно барем една бела кошула во ормар. Никој не кажа, ракавици, капи и шалови! Ги имало и секогаш ќе се носат во ладно време но и во потопло. Само се менуваат стиловите, и материјалите од кои се направени.
Крзнени бунди, фармерки, мал црн фустан, чизми, салонки и општо чевли на штикла, бисери, сребрен и златен накит, патики...
Црн фустан ,она што секоја жена мора да го поседува во плакар.........патем јас немам све ми е износено јбг не сум права дама (да не се повторувам еве повеќето имате исто мислење )но дефинитивно е тоа ,и кошули црна и бела
Според мене во бевременска облека спаѓаат : -црна кожна јакна -цевка фармерки -бела кошула -црно здолниште -Little black dress -салонки -бисери -сако -црвен кармин. Моментално не ми текнуваат други, кога ќе се присетам ќе објавам повторно