Без збогување (Линвуд Баркли)

Discussion in 'Книги' started by O.l.i.v.a, Mar 14, 2012.

1. ariela09

ariela09 Популарен член

Да,татко и водеше двоен живот и премногу беше возбудливо на крајот. Не можев да престанам да ја читам. Мислам дека подобро би ти било да земеш и да ја дочиташ.

Инаку мислам дека ја има во сите библиотеки :^) Не сум ја сретнала некаде за да ја купиш но можеш да ја земеш од некоја библиотека,би требало да ја има.

Инаку јас сум воодушевена од книгава. Не се сеќавам колку страни беше а од неодамна ја читав. Знам дека ја прочитав за 2 дена. Ми се допаѓаше она што не те остава да мислиш туку цело време се случуваа некои работи. Прекрасна приказна. Мистерија со ташаци (како што би рекла јас,и успат се извинувам на јазик :angel: ). Обично после секоја книга размислувам дали би требало да се направат филмови за таа одредена книга. Оваа мислам дека би можело но сепак не би било истото чувство како мирисот на хартијата и црните букви испишани на неа.
    Ја препорачувам на сите кои сакаат мистерија,трилер. Ве остава во неизвесност до самиот крај. Емотивна но и возбудлива.

2. tinna957

tinna957 Истакнат член

Може ли некој да ми препорача нешто слично како оваа книга?

3. SM12

SM12 Истакнат член

Прочитај ја Страв од најлошото, исто од Линвуд. Значи немам зборови за човеков, нема утка кај него. :inlove:

4. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Оо сега видов дека има тема за книгава а и со право :!:
    Вчера ја завршив книгава значи во топ 10 ми е :)
    Човеков натера да се заљубам во вакви мистериски книги а некако и не ми беа баш нај...
    Му симнувам капа
    :bow:

5. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Само мене не ми остави голем впечаток? Книгата е добра, далеку од тоа.. ама не ме влечеше нешто посебно. По `без збогување` ја читав `кој тропа на прозорецот` и ептен слична ми се виде, ко некој да му ја скратил имагинацијата, па исти финти користи и во двете книги. Сепак, да не судам пред да ги прочитам сите негови книги, но досегашниот впечаток не е нешто голем.

Lella likes this.
  6. bella24

bella24 Истакнат член

ја читав двојничка прво и сега оваа и не е тоа тоа. дали оваа предходната беше ектра со неиизвесност па сега опваа ми се виде некако по невозбудлива. во секој случај е добра ама не ми е тоа тоа..некако ме залетува и после ме спушта, не ме држе во потполн интерес

7. MilaP

MilaP Форумски идол

Preubava kniga,site knigi od Lindvud Barkli se dosta dobri gi ima vo gradskite biblioteki i sekade kade sto se prodavaat knigi.

8. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Супер книга јас цело време бев во неизвесност книгата има втор дел небезбедни куќи секако дека е уште подобра од првата. :inlove:

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Многу добра книга! Држи во неизвесност до самиот крај.

10. хОхси

хОхси Истакнат член

Моментално ја читам уште 50 тина страни ми останаа и сега кога видов дека за оваа книга е отворена тема се возбудив .. :inlove:
    Ја препорачувам на сите кои се љубители на криминалистика да ја прочитаат бидејќи нема да зажалат ..ххахаха8-|:x(facepalm)

11. хОхси

хОхси Истакнат член

Ја дочитав денес и букавлно ме остави без зборови ... Бидејќи сум љубител на ваков жарн книги претежно претпоставувам и секогаш знам што се случило (онака си ги поврзувам работите и одприлика знам што, како).
    Али САМО оваа книга ме остави во незвесност до самиот крај :whew:

12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Возбудлива, детална како што наликува на Баркли. Но една замерка имам, кулминација настана после 100 и некоја страница, што ми правеше на моменти да ми е помалку досадна.Знаев дека е се расплети , до доцна , за мој вкус.
    Инаку добра книга, предобра.

13. Ljubavv91

Ljubavv91 Истакнат член

Здраво дали може да ми го кажете редоследот на книги од Линвуд Баркли на македонски или српски јазик?

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Има два серијали од него. Не знам како одат насловите на српски, ова се насловите кај нас.

1. Без збогување
    2. Небезбедни куќи

Другиот серијал:
    1. Неисполнето ветување
    2. Далеку од вистината
    3. 23
    4. Последниот истрел

Другите се самостојни книги колку што знам.