Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    дефинитивно се може без шминка,порано користев скоро секој ден зошто така се чуствував повеќе самоуверена :wasntme: :wasntme: :wasntme: леле во колкава заблуда сум била кога ќе ми текне ...денес ставам поретко и супер ми е,редовно ставам насмевка :) :) :) :) така мислам дека сум најубава :$ :$ :$

2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    уф.незнам. Навика ми е веќе кога испаѓам од дома да се нашминкам, до продавница не ставам ама иначе да.

3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Без шминка цел ден, се шминкам исклучиво за прослави и поважни настани, а онака од шминка може само лабело(секојдневно), сјајче некогаш црно моливче за истканување на очи ама и тоа ретко, пудра не ставам многу зошто од неа се правеле црнки и мозолки па ја избегнувам. Римел исклучиво кога се шминкам за поважни настани. Природно си е природно, бекутанче и лабелце и ем убаво мириса, ем меко.

4. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Комотно можам без. Десетти ден како се немам нашминкано, ни пудра немам ставено. Само на невеново уље и вода сум и преубаво се осеќам. Дише кожата, природно си изгледам и ми се допаѓа. Како сум тргнала, за Нова Година ќе се нашминкам следно.

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Имам прилично чисто лице и вообичаено не користам многу шминка.
    Стандард ми се неколку работи како на пример течна пудра, руменило, маскара и сјај.
    Летно време пак пудрата ја избегнувам, така што сигурно би издржала и подолго време од една недела без шминка.

6. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    ако имаш чисто лице, значи немаш потреба од течна пудра, и руменило, и маскара, и сијај. Ова ич не е малку шминка. Си ја застаруваш кожата и природната убавина. Млада си, уживај во нежната и мазна кожа која имаш. Ко ќе бидеш на 37-40 и нагоре, тогава ставај шминки...сега немаш потреби. :*
    Јас не користам шминки. Понекогаш си ставам спирала за очи и балсам за устни, колкото да потцртаја убавините на лицето си. Но никога не си ставам опушен грим, пудри, и разни други шминки, едноставно не се бендисувам.. :$

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    за ваму за таму до кај другарка продавница њет, ама да одам некаде на пример на кафе без пудра римел карин (сјај не користам баш) и руменило и не баш :) Cепак женски сме ;) :)

8. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    И јас можам без шминка! :)

9. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    И што ако сме женски, без шминка ќе личиме на машки? Или во прашање е “Што ќе кажат лиѓето„ :lol:

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hе е работата што ќе кажат луѓето, работата е што ќе кажам јас :) или како ќе се осеќам
    па шминката е за жени не за мажи :D и далеку од тоа дека личиме на мажи без шминка :D ама со шминка личиме повеќе на жени :D

11. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ќе ви улетам ко падобранец во муабет ама ќе си кажам мислење :).

Со шминка сте позгодни, поприметливи и поатрактивни, барем за мене :).

Сум видел неколку девојки со и без шминка и разликата беше огромна, не дека без шминка немаше да ми се свиѓаат ама со шминка беа буквално лепотици :o .

Јас сакам нашминкани девојки но има машки што ич не сакаат, така да девојката сама треба да си одбере стил и имиџ неа што и одговара и со кој се осеќа најпријатно (пошто не ми се верува дека исто ќе се шминкавте ако не постоеја мажите околу вас) :) .

Едино вака ко машко ќе сугерирам внимавајте со пудрата ако стварно ја старее кожата, сакаме да ни имате убаво лиценце уште долги години :*.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    абе да, ама јас зборувам за минимална шминка, а не за потенцијален кловн во најблискиот циркус :lol:
    Oнака минимално ненападливо а убаво :up: што по дискретно толку поубаво, зборам за преку ден, а за навечер може да се дозволи малку посилна шминка, но пак во границата на нормалата :)

На XMaN и Hiii им се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Никој тука не вели дека треба да се гипсираме со тони пудра, некои тешки светкави сенки или вриштачки сјајчиња.
    Ама без грам пудра :^) ... абре ајде, нема никој да ме убеди.
    Има полесни пудри со многу природен изглед, ќе си сокриете подочњак, црвенило, вишок сјај на лицето или некоја непосакувана бубуљичка.

Малку лесна пудра, моливче, маскара, нежно руменило и лабело.
    Не мора ниту да се лепите со мрсни лепливи сјајчиња или кармини, ги употребувам се поретко, ама лабело на устата... толку проста работа, а менува многу.

И работава - не користиме шминка зашто побрзо не' старее... :^)
    И дезодорансите содржат алуминиум кој наводно предизвикува рак, па сите ги прскаме под пазуви. Не шетаме умирисани наоколу.

Од овие аргументи - како природни сме биле најубави, такви станати од спиење со кремче само, или предвреме ќе остариме ми се смее... и не ви држат вода.

На Theodora, Stam, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Девојки јас да си прашам пошо ми се свиѓаат понашминкани девојки, навистина ли пудрата ја старее кожата :|?

Значи ли тоа девојка што секојдневно става пудра побргу ќе се збрчка и ќе и остари кожата на лицето?

15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.501
    Упс дали е ова првото машко што сака нашминкана девојка?
    Обично повеќето се лигават као сакам обична девојка во патики тренерки природна насмеана бла бла бла.

А што е до прашањево не мора да значи има доста од декоративната козметика која го забавува стреењето на кожата се зависи од изборот што ке го направиме

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    55
    Нема шанси да издржам толку без шминка....многу ми е невкусно кога ќе видам некоја, дотерана... облечена и без малку пудра на лице.

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Јас пудра сум ставила само неколку пати во животот. На некои свечени настани и кога ми беше модро окото, па да го сокријам. Не ставам пудра ниту дење, ниту за искачање, немам таква навика. Ипак, кога ќе подостарам ако имам нешто за покривање, ќе се научам :) Јас си сакам кога сум си поприродна, со едно креонче само и тоа ми е тамам. Така да ова без шминка воопшто не ми е проблем :)

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    91.545
    Алелуја! Зафатен си? :lol:

Ако девојката си го негува лицето, става подлога под пудрата не е точно дека старее побрзо. А и се зависи од гените. Некои и без шминка па на 30 изгледаат ко да имаат 40.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  19. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Нема машко што нема да се заврти по атрактивна девојка а шминката ако е правилно употребена ве прави поатрактивни :) . Знам другари што исто ми збореле па пак се вртат по шминкани типки, нормално треба девојката да знае да се нашминка со стил и вкус а многу не знаат па претеруваат :).

Инаку фала на одговорот ;).

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Машките сакаат природни девојки, со репче, тренерки и природна насмевка, ненашминкана и кога од нашминкана лепотица, увек дотерана за секоја пригода ќе ја направат таква „г’рл некст дор“, тогаш почнуваат да трчаат по нашминкана некоја :D шала... или не уствари :wasntme:
    Битното е дали девојката подобро изгледа со пудра, молив, сјај на уста или што и да е тоа што го користи за да изгледа поубаво. Ко дел од аутфитот е де. Не можеш да се дотераш, да изгледаш совршено, а лицето да ти изгледа млитаво. Шминката е затоа да ги потенцира убавините на лицето, дал очи дал уста, дал јаболкцата на обравчињата.. што да е.
    Природна девојката е поубава, нормално. Ако без шминка е убава, супер за неа.
    Ама не може вечерно искачање во фустан и штикли и само со вода да го плисне лицето.
    Затоа има различни начини на шминкање, па ако не е од тие што се кинџурат претерано, користи дискретна шминка. И нема околината да биде во шок, као Ууу! не те препознав.... (од што си се маскирала)

Брчките Х, ако ме прашуваш мене зависат од лицето, структурата на кожата на жената.

На Donatella, Phyramide, Ivah и 3 други им се допаѓа ова.