Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Во прва година средно,немаше никакви шанси јас да излезам некаде без шминка,
    не беше тоа кој знае каква шминка нели ,секојдневна ама тоа ми се зацртало во мозокот дека без шминка никаде не се оди :D
    Дури кога требаше да идеме во менза да јадеме јас си ја поправав шминката ..сеа на ова си се чудам и си викам детски памет а не дека се сум нешто мн голема.
    Втора пошто почнаа за прв пат по животот да ми излеваат акни намалив малку,
    поради тоа што мн грдо изгледаше акни нашлакани со пудра ...маскарата целосно
    се изгуби во втора година ....само можеше да ставам малку пудра тенок слој што исто како да
    не сум ставала ,не се шминкав со цел да ми изчезнат акните.
    Во прва година јас да отидам ненашминкана на школо аууу тоа беше нешто невозможно.
    А ете дојде втора дали дека имав потреба да бидам без мн шминка некогаш и без шминка или пак се променив ...којзнае :D
    Летово нон стоп сум без шминка тука и така и така никој не ме знае а и поради лицето го оставам да дише да види и тоа одмор ... :)

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Летно време не е во ред многу шминка :)
    Но за зимно време се препорачува шминка , како пудри и слични работи со цел поголема заштита на кожата :)
    а лето ? нашљапај пудра и оди поти се по улица :D

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Сакам кога сум средена и скоро секогаш кога излегувам имам шминка макар и минимална :) Шминката ме прави да се чувствувам по самоуверено иако не користам некоја екстрема шминка маскара малце пудра лабело обавезно и рименило :) Иако летово гледам што помалце да ставам така да се издржува и без шминка зошто да не :)

4. Jelena-JK

Jelena-JK Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Само кога сум дома не ставам шминка,инаку за излегување секогаш се шминкам 8)

5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Ако сум дома да ...
    Ама ако излегувам не....

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Во зима многу појака и понападна шминка,на лето нешто понежно.Маскара,сјај,понекогаш пудра.Мора да се пофалам дека ова лето многу малку пудра користев што е голем успех за мене :lol:
    Во секој случај без шминка скоро никогаш не излегувам .

7. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    101
    Се шминкам кога излегувам и за на училиште.
    Инаку, за по дома, до продавница, низ маало, низ населба, кај некој/а другар/ка дома - Не. :)

8. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    кој има чисто лице, ич не му треба шминка. Јас обавезно се шминкам, макар и само малку пудра и руменило, имам флеки.

9. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Сакам кога ќе се средам со пудра и други додатоци, со пудра еднаш во 2 недели, инаку повеќе преферирам маскара и руж на пет дена, но ми тежи пудра, не ја поднесувам, до пред некоја година се откажав од пудрата со која спиев и во комшии одев, сега полесно и подобро се чувствувам без неа.

10. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    Ако немам обврски и да не морам да излегувам од дома би издржала...
    пудра барем секогаш ставам за на факултет или за излегување и тоа некоја лесна пудра.. немам некои недостатоци на лице но, ми е мнооогу бело и малку ми се разликува од бојата на вратот :worried: , кога ќе ставам пудра се изедначува бојата.

11. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Немам проблем да излезам без шминка иако немам баш чисто лице. За мене лично е безсмислено да се шминкам за до продавница |(

12. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Да, да .... дури и кога ќе ставам само лабело на усните за да не изгледаат суво и да изгледаат физуелно поголеми, се чувстувам поuбаво.Знам дека ако на некого му се допаднам, нема да се изненади ако ме види без шминка :) единствено најмногу ми пречат подочниците кои се појавуваат одвреме,навреме :)

13. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Паа не баш една недела.. не!
    Но каде и да одам секогаш ставам малку маскара пошто сум многу бледа , за да ми се освежи лицето, да ми ги истакни очите и како што кажа мерлинка погоре, обавезно лабелце :)

14. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Да, сепак најубаво е тоа што е природно.Обожавам да се шминкам и можам да кажам дека се шминкам често,но имам чисто лице , и немам никаков проблем да излезам каде било без шминка :D

15. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Можам долго без шминка. Имам убаво лице чисто, само мали очи тие се проблем и морам да ги истакнувам.
    Тоа без што неможам е средена коса.

16. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Не дека немам чисто лице , ама бледа сум доста и плус обожавам да се шминкам . Далеку од тоа дека имам комплекс да излезам без шминка , но многу ретко го правам тоа и кога ке се случи сите забележуваат и ке ми речат нешто у стил лелле што се случи па не се нашминка или пак ауу ке врне не си дошла нашминкана ... знаат и да ми кажат поубава си вака или зошто уопште се шминкаш ... за преку ден користам туш , маскара , пудра , руменило и моливче за истакнување на веѓите и најчесто кармин во неутрална или пак во многу јака боја , за навечер користам многу сенки и се горенаведено :D Мислам дека и кога не би требала да излегувам од дома мн долг период не би издржала без шминка , ке ми недостасува , па ке си се нашминкам за свои очи хаха :D

17. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    За мене не е проблем шетањето без шминка. Немам некое баш совршено чисто лице,но ете немам навика да се шминкам секој ден,дали за на факултет,кафе или пак за на гости. Се шминкам еднаш неделно,а можи да се случи и еднаш на 2 недели. :D

18. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Поради тоа што лицето ми е катастрофа морам да ставам пудра па макар и до продавница затоа што далеку ми се продавниците , а за комплетно шминкање ептен ретко за искачање, или па некогаш ако сум расположена знам да се нашминкам за до центар :)

19. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Па ми се случува дури и без лабело да излезам од дома,дури и 2 недели да не ставам шминка,но кога сум послободна редовно ставам маскара,лабело и понекогаш пудра

20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    988
    па без шминка сум едниствено во недела :?: порано се случуваше и почесто ама нели почнав на работа па не бива да одам ко Баба Рога :D јас под шминка подразбирам крем за лице,пудра,маскара,руж во умерена количина и кармин......а шминка,шминка во права смисла,значи сенки,моливи туш и такви работи само за специјални пригоди....за секој ден ми е ту мач а и немам баш нерви да се шлакам секој ден ;)