Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Шминка во права смисла на зборот ставам само за викенди кога излегувам.
    А за преку ден...на кафенце, ваму-таму...ставам пудра, креон, маскара и карминче или сјај.

2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    секој ден за работа си ставам многу малку пудра за малку да ми се прикриат подочниците,инаку немам потреба ни од тоа бидејки имам чисто лице,за подочниците треба коректор да си купам,ставам понекогаш и малку маскара и лабелце,а за вечерно излегување се шминкам повеке ама не се трупам многу,сепак си имам природна убавина :P ,а и не ми е убаво кога ке видам млади девојки натрупани со шминка преку ден и се прашувам како и колку ли се шминкаат за излегување,сигурно наутро без шминка мажите нема да можат да ги препознаат

3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Една недела без шминка ? :o
    Драги мои, постојано сум без шминка, и ништо не ми фали. Лиценцето ми е супер, јас сум си супер, им се допаѓам без шминка. Јас сум повеќе за природни работи.
    Шминка во последниве 3 месеци ставив сега за Нова Година, за еден роденден, за во ресторан на вечера и тоа. Толку.
    Јас по природа имам чисто лице, није да се фалам, само кажувам. Но, последно време, дека веѓиве ги фаќам само со восок, и тој дел ми е со брунчиња целиот. Но, није да се жалам, ми ги снемува за 1 недела. Еден период ставав шминка да бидам искрена, но почна да ми биде тешко да станувам порано наутро за да ги скријам подочниците, да скријам некое брунче кое кога - тогаш ќе ми биде видено.
    :)

4. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    Порано повеќе се шминкав, скоро секој ден а сега само за излевање и понекогаш за дневни излегувања малце римел и сјајче или лабело.
    Дома неможам да поднесам да сум со шминка, и би издржала повеќе од една недела со задоволство. 8)

5. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Се шминкам уште од шесто одделение така поредовно, а почнав уште во четврто. Не можам да се замислам без шминка на лицето, само еднаш до два пати ми се случуваше во прва година да одам ненашминкана. А кога не сум нашминкана, не се чувствувам баш најпријатно. Вака секој ден добивам милиони комплименти, не дека не можам да живеам без нив, но сепак убаво е кога некој ќе ти го пофали твојот труд. :D И самодовербата ми е на високо ниво.

6. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Не сакам многу шминка.Ретко се шминкам,обично за искачање.
    Мразам кога ќе видам премногу нашминкана девојка,која кога би ја видела без шминка не би ја познала.
    Онака умерено да биде,нежно,убаво.

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    17.748
    можам да издржам и подолго време без шминка и не ми смета ич :!: а се шминкам кога испаѓам негде со дечкоми ама и кога испаѓам не се шминкам секогаш така да не ми смета и можам да издржам без шминка :)

8. aliceinwonderland125

aliceinwonderland125 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Хммм ако цело време би седела дома :D
    ама тоа не е возможно хахаха..не би можела без пудра и маскара да излезам од дома.Не се чувствувам самоуверено,ако шминката ја нема на моето лице.Едноставно стана дел од мене :(

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Ако не излевам навечер да би издржала...ако си седам дома да би издржала...

10. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    не јас во годината 1-2 максимум се шминкам и можам јас без шминка не да се фалам али имам убаво чисто лице :$ :inlove:

11. livingluxury

livingluxury Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Би издржала и месец без шминка, не ми е толку потребна.Дури и не користам многу шминка.Кога одам на школо дали еднаш во неделата ставам маскара и толку.Пудра не ставам затоа што подоцна многу брунчиња ми излаваат, незнам до што е ама мислам дека е до пудрата изгледа ќе морам да ја сменам :)

12. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Нашминкана сум постојано кога сум негде излезена,освен кога идам до продавница..Али претпоставувам би издржала,зашто да не :P

На Anet4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.059
    Допаѓања:
    36.103
    Јас не користам шминка. Освен за специјални пригоди. Ама тоа се случува 1-2 пати годишно.

14. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    се нашминкувам кога сум негде излезена по кафичи, шетање а иначе дома негде НЕ :)

15. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Ако не мрднам од дома една недела (што нема шанси) би издржала :D

16. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Да, ако си седам дома. :)

Јас не користам многу шминка, само маскара и малку коректор.

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    да..затоа што не ја користам често..за на излегување во кафич(и не излегувам мн. )....ретко на факултет :)

18. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    само за искачање користам туш, коректор и лабело :)

19. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Јас се шминкам само за излегување за викенд. И ставам само маскара и пудра. Ништо повеќе. За излегувања на кафиња низ град си изгегувам без шминка.

20. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Па би издржала, освен ако не треба да одам на некоја свеченост нели или некое искачање. Сакам да се шминкам, ама можам да издржам без тоа не ми е проблем. Не сум од оние што и до продавница одат нашминкани.. Дури и вака на кафе некое во маалски кафич си одам ненашминкана.
    Мене ми е најбитно косата да ми е средена, за мене важи паравилото ако косата не ти е средена џабе 100 кила шминка на лице и обратно, средена коса, убав изглед без грам шминка :)