Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. Katherie

Katherie Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Па би издржала без пудра,ама без римел,и креон малку потешко,зашто искрено обожавам да се шминкам :) :makeup:

2. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    И јас обожавам да се шминкам, ама и покрај тоа знае да пројде ден да не се нашминкам! А и без се се може нели?! :D

3. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    секако,зш да не. Ако ми се косата и веѓите средени немам гајле,шетам без шминка :P

4. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    Не користам многу шминка, имам чисто лице така да најминимално што можам ставам. Се шминкам само за излегување за викенди или за на кафе и тоа умерено, нежно да е.. користам пудра бидејќи сум многу бледа на лице :( маскара, карминче и моливче ама тоа поретко, зависи од расположение :lol: а некогаш наместо пудра ставам малку коректор да ми се прикријат подочниците колку и тоа... а за по дома, за кај другарка на гости, за до продавница нема шанси.

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Речиси секогаш сум без шминка.
    Освен нели, за посебни прилики. Тогаш ставам моливче, маскара, малку пудра ако имам некое црвенило и тоа е сѐ.
    Преферирам природен изглед. :)

6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Често користам шминка бидејќи обожавам да се шминкам. Кога нема некоја посебна прилика, на пример за некоја прошетка ставам коректор, руменило, маскара и сјајче. Навечер исто, само што додавам туш и сенка. Кога одам до некоја другарка или до продавница не користам воопшто. :)

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    За на работа секој ден ( значи 'денска' шминка), кога сум дома уште при утринското миење на лице нанесувам дневна крема, маскара и црно моливче.
    Ако треба да излезам на шетање или да пазарувам поминувам со четката за руменило низ лицето и ставам малку кармин во неутрална боја. Сакам да сум 'подсредена' во лицето.
    За свечености обавезно.

8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Каj мене шминката варира од расположението. Има периоди кога и до продавница се шминкам, ама има и периоди кога ич не ми е до шминка.

Сега сум во фаза на: дома не се шминкам, ама за искачање било каде ставам праjмер, па мус, камена, бронзер, руменило, хаjлаjтер, вегите ги пополнувам задолжително, маскара и кармин или лабело.

Jа сакам козметиката, ама ако се чувствувам поубаво со "голо" лице, тогаш не се шминкам.

9. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    Од шминка ништо не ми треба освен маскара, така да без се тоа би издржала но без маскара никако :D

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.262
    Допаѓања:
    34.659
    Го обожавам целиот ритуал на шминкање. :) Сакам да се шминкам кога сум испадната вечерта, а дента никогаш не сум ставила шминка. Многу ми е невкусно кога ќе видам млада девојка со убаво лице, дента става по многу шминка и цело лице и е покриено.

11. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Јас ептен ретко се шминкам. И тогаш ставам маската, малку креон и сјај или лабело. Имам чисто лице, па затоа пудра воопшто не користам. А ако има некој специјален повод ставам и малку сенка.
    Ама во главно избегнувам да се шминкам кога нема потреба.

12. iggybay

iggybay Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Не обожавам многу шминкање, преку ден користам ББ-крема, маскара и тоа е тоа...
    За излегување повеќе ги истакнувам усните со некој потемен кармин, туш за очи и толку. :)

13. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Не би се шминкала ако пример во петок, има некаде важен настан и треба да ми е чисто лицето за после кога ќе се нашминкам да ми е поубава шминката. Инаку преку дента си се шминкам и си го чистам навечер лицето со чистач за шминка што сама си го направив (маслиново масло, вода и детски шампон) ја гледав на нет смесата.

14. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    99
    Постојано сум без шминка, поубаво ми е некако и не мислам на тоа дека кога ке си дојдам дома треба да ја вадам и да го чистам лицето :D

15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Скоро секогаш сум без шминка а кога ставам ставам само пудра маскараи нешто на уснето и поубава сум така ако лепам многу ја кријам природната убавина, така да не да се фалам но поуава сум без шминка:lol:

На Adina и Liky им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.607
    Сега бидејќи е лето не ставам многу шминка, ако има потреба ставам пудра, а најчесто ставам малку креон, сосема малку, и маскара. Но една недела и без таа шминка можам, зошто да не.

17. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    ее колку би сакала да имав толкава самодоверба за и јас да излезам без шминка:)

18. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.004
    Нон стоп излагам без шминка освен кога се денови за излагање на вечер петок-сабота немам катастрофално лице, но и кога имам некое мозолче само го прекривам со коректор

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ма лето преку ден не ставам пудра,а за навечер ќе се нашминкам.

20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Мене шминкање ми предизвикува задоволство, го сакам целиот процес, од купување и одбирање шминки, па се до вадење на шминката пред да си легнам.

Ама некогаш ми е задоволство да се шетам и без шминка, зависи од денот. Не е до самодовербата, туку до расположението.

На Summerlover, Bozica1980, ЈеленаЏиш и 8 други им се допаѓа ова.