И јас обожавам да се шминкам, ама и покрај тоа знае да пројде ден да не се нашминкам! А и без се се може нели?!
Не користам многу шминка, имам чисто лице така да најминимално што можам ставам. Се шминкам само за излегување за викенди или за на кафе и тоа умерено, нежно да е.. користам пудра бидејќи сум многу бледа на лице маскара, карминче и моливче ама тоа поретко, зависи од расположение а некогаш наместо пудра ставам малку коректор да ми се прикријат подочниците колку и тоа... а за по дома, за кај другарка на гости, за до продавница нема шанси.
Речиси секогаш сум без шминка. Освен нели, за посебни прилики. Тогаш ставам моливче, маскара, малку пудра ако имам некое црвенило и тоа е сѐ. Преферирам природен изглед.
Често користам шминка бидејќи обожавам да се шминкам. Кога нема некоја посебна прилика, на пример за некоја прошетка ставам коректор, руменило, маскара и сјајче. Навечер исто, само што додавам туш и сенка. Кога одам до некоја другарка или до продавница не користам воопшто.
За на работа секој ден ( значи 'денска' шминка), кога сум дома уште при утринското миење на лице нанесувам дневна крема, маскара и црно моливче. Ако треба да излезам на шетање или да пазарувам поминувам со четката за руменило низ лицето и ставам малку кармин во неутрална боја. Сакам да сум 'подсредена' во лицето. За свечености обавезно.
Каj мене шминката варира од расположението. Има периоди кога и до продавница се шминкам, ама има и периоди кога ич не ми е до шминка. Сега сум во фаза на: дома не се шминкам, ама за искачање било каде ставам праjмер, па мус, камена, бронзер, руменило, хаjлаjтер, вегите ги пополнувам задолжително, маскара и кармин или лабело. Jа сакам козметиката, ама ако се чувствувам поубаво со "голо" лице, тогаш не се шминкам.
Го обожавам целиот ритуал на шминкање. Сакам да се шминкам кога сум испадната вечерта, а дента никогаш не сум ставила шминка. Многу ми е невкусно кога ќе видам млада девојка со убаво лице, дента става по многу шминка и цело лице и е покриено.
Јас ептен ретко се шминкам. И тогаш ставам маската, малку креон и сјај или лабело. Имам чисто лице, па затоа пудра воопшто не користам. А ако има некој специјален повод ставам и малку сенка. Ама во главно избегнувам да се шминкам кога нема потреба.
Не обожавам многу шминкање, преку ден користам ББ-крема, маскара и тоа е тоа... За излегување повеќе ги истакнувам усните со некој потемен кармин, туш за очи и толку.
Не би се шминкала ако пример во петок, има некаде важен настан и треба да ми е чисто лицето за после кога ќе се нашминкам да ми е поубава шминката. Инаку преку дента си се шминкам и си го чистам навечер лицето со чистач за шминка што сама си го направив (маслиново масло, вода и детски шампон) ја гледав на нет смесата.
Постојано сум без шминка, поубаво ми е некако и не мислам на тоа дека кога ке си дојдам дома треба да ја вадам и да го чистам лицето
Скоро секогаш сум без шминка а кога ставам ставам само пудра маскараи нешто на уснето и поубава сум така ако лепам многу ја кријам природната убавина, така да не да се фалам но поуава сум без шминка
Сега бидејќи е лето не ставам многу шминка, ако има потреба ставам пудра, а најчесто ставам малку креон, сосема малку, и маскара. Но една недела и без таа шминка можам, зошто да не.
Нон стоп излагам без шминка освен кога се денови за излагање на вечер петок-сабота немам катастрофално лице, но и кога имам некое мозолче само го прекривам со коректор
Мене шминкање ми предизвикува задоволство, го сакам целиот процес, од купување и одбирање шминки, па се до вадење на шминката пред да си легнам. Ама некогаш ми е задоволство да се шетам и без шминка, зависи од денот. Не е до самодовербата, туку до расположението.