Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. Katherie

Katherie Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Па би издржала без пудра,ама без римел,и креон малку потешко,зашто искрено обожавам да се шминкам :) :makeup:

2. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    И јас обожавам да се шминкам, ама и покрај тоа знае да пројде ден да не се нашминкам! А и без се се може нели?! :D

3. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    секако,зш да не. Ако ми се косата и веѓите средени немам гајле,шетам без шминка :P

4. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    3.035
    Не користам многу шминка, имам чисто лице така да најминимално што можам ставам. Се шминкам само за излегување за викенди или за на кафе и тоа умерено, нежно да е.. користам пудра бидејќи сум многу бледа на лице :( маскара, карминче и моливче ама тоа поретко, зависи од расположение :lol: а некогаш наместо пудра ставам малку коректор да ми се прикријат подочниците колку и тоа... а за по дома, за кај другарка на гости, за до продавница нема шанси.

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Речиси секогаш сум без шминка.
    Освен нели, за посебни прилики. Тогаш ставам моливче, маскара, малку пудра ако имам некое црвенило и тоа е сѐ.
    Преферирам природен изглед. :)

6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Често користам шминка бидејќи обожавам да се шминкам. Кога нема некоја посебна прилика, на пример за некоја прошетка ставам коректор, руменило, маскара и сјајче. Навечер исто, само што додавам туш и сенка. Кога одам до некоја другарка или до продавница не користам воопшто. :)

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    За на работа секој ден ( значи 'денска' шминка), кога сум дома уште при утринското миење на лице нанесувам дневна крема, маскара и црно моливче.
    Ако треба да излезам на шетање или да пазарувам поминувам со четката за руменило низ лицето и ставам малку кармин во неутрална боја. Сакам да сум 'подсредена' во лицето.
    За свечености обавезно.

8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.200
    Каj мене шминката варира од расположението. Има периоди кога и до продавница се шминкам, ама има и периоди кога ич не ми е до шминка.

Сега сум во фаза на: дома не се шминкам, ама за искачање било каде ставам праjмер, па мус, камена, бронзер, руменило, хаjлаjтер, вегите ги пополнувам задолжително, маскара и кармин или лабело.

Jа сакам козметиката, ама ако се чувствувам поубаво со "голо" лице, тогаш не се шминкам.

9. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    Од шминка ништо не ми треба освен маскара, така да без се тоа би издржала но без маскара никако :D

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.890
    Допаѓања:
    33.350
    Го обожавам целиот ритуал на шминкање. :) Сакам да се шминкам кога сум испадната вечерта, а дента никогаш не сум ставила шминка. Многу ми е невкусно кога ќе видам млада девојка со убаво лице, дента става по многу шминка и цело лице и е покриено.

11. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Јас ептен ретко се шминкам. И тогаш ставам маската, малку креон и сјај или лабело. Имам чисто лице, па затоа пудра воопшто не користам. А ако има некој специјален повод ставам и малку сенка.
    Ама во главно избегнувам да се шминкам кога нема потреба.

12. iggybay

iggybay Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Не обожавам многу шминкање, преку ден користам ББ-крема, маскара и тоа е тоа...
    За излегување повеќе ги истакнувам усните со некој потемен кармин, туш за очи и толку. :)

13. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Не би се шминкала ако пример во петок, има некаде важен настан и треба да ми е чисто лицето за после кога ќе се нашминкам да ми е поубава шминката. Инаку преку дента си се шминкам и си го чистам навечер лицето со чистач за шминка што сама си го направив (маслиново масло, вода и детски шампон) ја гледав на нет смесата.

14. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Постојано сум без шминка, поубаво ми е некако и не мислам на тоа дека кога ке си дојдам дома треба да ја вадам и да го чистам лицето :D

15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Скоро секогаш сум без шминка а кога ставам ставам само пудра маскараи нешто на уснето и поубава сум така ако лепам многу ја кријам природната убавина, така да не да се фалам но поуава сум без шминка:lol:

На Adina и Liky им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Сега бидејќи е лето не ставам многу шминка, ако има потреба ставам пудра, а најчесто ставам малку креон, сосема малку, и маскара. Но една недела и без таа шминка можам, зошто да не.

17. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    ее колку би сакала да имав толкава самодоверба за и јас да излезам без шминка:)

18. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Нон стоп излагам без шминка освен кога се денови за излагање на вечер петок-сабота немам катастрофално лице, но и кога имам некое мозолче само го прекривам со коректор

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ма лето преку ден не ставам пудра,а за навечер ќе се нашминкам.

20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.831
    Мене шминкање ми предизвикува задоволство, го сакам целиот процес, од купување и одбирање шминки, па се до вадење на шминката пред да си легнам.

Ама некогаш ми е задоволство да се шетам и без шминка, зависи од денот. Не е до самодовербата, туку до расположението.

На Summerlover, Bozica1980, ЈеленаЏиш и 8 други им се допаѓа ова.