Не можам да замислам да излезам од дома без коректор и Римел. И сјај/кармин. Иако пудра никогаш не ставам
Коректор, бронзер, маскара и сјајче мора и секојдневно ми е . Следно е да научам да си ставам туш и тука би застанала ,ама не можам без нив за жал сеуште
Купи си како пластичен што се вади, јас така се учев на 15-16 години, и само туш и маскара користам, и некое сјајче, пудра и сенки многу ретко, порано кога излегував повеќе, сега само за свадби.
Во скоро време си видела таков некаде? Он топик, ставам крем руменило, бронзер, обично руменило, маскара, молив или /и гел за веѓи и сјај или лабело. Но, немам проблем без шминка да искачам, не дека немам потреба (сега имам повеќе од кога било) ама некад едноставно не се замарам. Јас пред 10 години ќе се онестестев како знам некогаш од дома сега да излезам
Исто, не знам дали сум излегла без шминка некаде последниве години. Маскара, туш, кармин, пудра, бронзер и средени веѓи ми се задолжителен ритуал пред излегување од дома.
Па не, зошто не сум барала, ама можно е да има на Битпазар. Инаку Golden Rose ми е најубав туш со мека четка, тенко се става, со тврда четка некако дебела е линијата, ни најскапиот неможат да го заменат, барем за мене.
Претходно ставав само коректор и маскара. Сега ставам пудра, коректор, руменило, бронзер, веѓи средувам, кармин, маскара. Не ми е проблем и без шминка, ама вака поубаво си се чувствувам.
Не се шминкав ич ама буквално ич, таа си идев. У последно време пудра само и тоа не е воопшто тешка, скоро неприметна и поише ко бб крем отколку пудра и тоа само користам да покријам подочњаците малку кои ги иам за извоз. Коректор иам ама не ми е погоден и не ги покрива некако. Ретко ќе стаам малку бронзер, руменило и нјуд кармин и маскара, а мразам маскара, туш па уште поише и не ни знам да стаам туш. Ич не сум по шминките, лабело користам ама тоа секако не е шминка и не знам дали ќе се сменам некад. А вака убаво ми е да глеам други девојки нашминкани ама на мене не баш, многу ми е замарање некако и не уживам у тоа едноставно.
Како јас да имам пишувано, ни пудра не користам а па бронзер и руменило не ставам воопшто.. Сенка на очи некоја нјуд само ептен на некое излегување, онака само и со маскара поминувам
Ја пак маскара не ставам. Не ми се допаѓа чувството некако ко замачани очите, ме нервира. Може е и до маскарата може и ја брзам и не ја ставам ко шо треба. Абе си сакам природен изглед скроз, ништо да неам на лице, најубаво така ми е. Не се научив и не, тоа е. А поубаво со шминка изглеам нормално и тоа ете со минимална шминка ама пак, си преферирам без најчесто. Тоа сум ја едноставно, поинаку не знам. А и можеби смешно е, ама коа почнав со пудра, си викам леле сеа да не го упропастам лицето, да се нафрлам или брчки да ми се напраат, а да не се урочам чисто иам, ама добро не глеам до сеа проблем. Пудрата уопште не е тешка, напротив не се осеќа ич дека ја иам. Нека ни се чудат колку сакаат, ние ќе си го тераме нашето.
Јас искрено не би испаднала без шминка. Сметам дека имам малку комплекси во врска со лицето бидејќи имам брунчиња и црвенила по лицето, исто и подочњаци. Да имам чисто лице не би ми било проблем, би ставила коректор на подочњаци,римела, кармин и готово. Можеби ми е мака коа ке ми текне дека треба да се шминкам и да ја вадам шминката ама искрено имам голема љубов за шминки и самодовербата ми е на највисоко коа сум си средена
Порано секој ден се шминкав ама сега не, само веѓите си ги цртам пошо ги неам. Да имав убави трепки ќе ставав и секој ден маскара ама неам ни тоа.