Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Тогаш кога дадов мислење на темава, сеуште експериментирав со шминка, и си мислев-јас без шминка-само ако сум дома. Ама сега мислам дека и на состанок би излегла без шминка, можам слободно да ги тријам очите, нема да чуствувам никаква тежина, нема да се мислам дали сум се размачкала, и да сум грд без шминка, и на лице некој да ми рече-да не си болна? (вака ги прашуваат најчесто тие што се шминкаат редовно, а некој ден одат на факултет без шминка).
    Можам само да им кажам-штом ти е толку гајле, од утре ти ќе ме шминкаш, важи? ^_^
    bitch :fubar:

2. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Oooууу ноууу, обожавам да си се шминкам, не ми е тешко да станам пола саат порано и да си се средам за на факс... за вечерно излегување никако без шминка... не се шминкам за дома, за на плажа, за до овде-онде...ама кога нешто ми е важно и сакам да си изгледам убаво прво на себе нормално дека ќе си се нашминкам, значи затоа што сакам а не дека морам.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    дури и повеќе од недела :)

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Ако сум дома една недела -би издржала, но излезена и без шминка- не, не :!:
    Па млада сум, сакам да си се негувам, да изгледам убаво, да си се шминкам.. Не ми сметаат девојчињата кои не ставаат шминка, но некако ми делуваат како без сјај, свежина. Колку и да ти е чисто лицето шминката дава некој посебен ефект, не се употребува само за прекривање недостатоци, туку и истакнување на квалитетите- барем според мене.
    Инаку разликувам дневна и вечерна шминка- се разбира. За преку ден, за кафе ставам пудра, римел, руж, сјајче и сосема ми е доволно. Е вечерната шминка е нешто сосема друго и на неа посветувам посебно внимание и ми прави голем кејф кога ќе си се видам топ средена. :wasntme:

На fierce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanooo

sanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    без шминка?ма нема шанси да излезам од дома без да седнам првин едно 20мин.пред огледало..Работам во парфемерија со шминка и се за лице и нема шанси да сум таму без шминка..а имам само еден слободен ден,е фала му на бога тогаш немам шминка на лице...а за ноќна шминка ми се потребни сигурни 40мин,можеби и повеке..но никогаш не претерувам секогаш сакам да изгледам природно.... :makeup: :makeup: :makeup:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    јас би издражала....

7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Не би издржала! :shake: :!:

За време на колоквиумска кога имам обрвски околу учењето, тогаш ретко излегувам ( :doh: ) и не се шминкам секако... :|
    Ама после само една недела, издржана без шминка, сафра ме фаќа, па морам барем маскара да си ставам! Не не и не-неможам без шминка! :shake: :shake: :makeup: :makeup:

На dlikedevil и duffi им се допаѓа ова.
  8. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Во последно време толку сум затупавела со техниките за шминкање,што повеќе си се свиѓам кога ќе ја извадам шминката :( Не е фер.

9. Anja.F

Anja.F Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    13
    хммммм...шминка секако , но комплет шминкање задолжително ми е само за вечерни излегувања . Преку ден практикувам полајт варијанта без разлика дали е зима или лето .
    Во лето пудра ни под точка разно не ставам преку ден , а зимно време може.
    Во вакви временски услови преку ден ставам само руж( и тоа си имам најубав , братучедка ми од шведска ми го донесе ) дава посебен сјај на лицето + малце боичка , сјај за уста и римел .

10. sanooo

sanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6

да,но знаеш ли дека пудрата ти го штити лицето од сонце во летниот период?има пудри наменети специјални за во тој период од годината..(на нив пишува дека има жаштитна крема од UV-зраци)

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Да, можам без шминка и повеќе, мислам, зошто да не...

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Не, освен по дома, до продавница, до кај другарка и слично.

13. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Да можам без шминка и онака многу ретко се шминкам, освен ако нема некој повод. Иако без сјај за уста не излегувам, но пудра, сенка, руменило многу ретко ставам.

14. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Нема шанси да издржам беш шминка 1 ден па не фазла секојдневно ако не нешто друго ставам пудра така да не можам да издржам

15. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    баш еве сега скоро две недели немам ставено шминка освен кармин и супер мие

16. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    26
    Bалда би можела шо знам :rofl: :rofl: во секој случај треба да се проба

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    сега како што сум исончана убаво, не ми ни треба шминка, а и не можам да замислам на лицево да ми се топи пудра на овие горештини.... :$

18. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Дааа би издржала ...

Најдобро е без , користам пудра или коректор само кога имам мозолче или слично, а за излегување маскара
    зашто имам мноогу мали скоро ич трепки , и изгледам ко болна |(

19. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Сега сум без шминка, вчера бев без шминка и утре ќе бидам ненашминкана.
    Во лето тешко поднесувам пудра и некоја крема на лицето, цело време се чешкам и си ја отстранувам не по моја волја. Уживам да сум без шминка, иако немам чисто лице, чудно, но се осеќам почисто кога на лицето немам нанесено ништо.
    Инаку сакам шминки, да се шминкам, да учам нови трикови и имам многу за учење на моиве 20 годинки зашо ете од толку непрактикување на шминка, ги знам само најосновните работи. Но не ми ни требаат екстремности, освен за некои посебни вечерчиња :)

20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Преку недела не ставам шминка ни денски ни на вечер, може само маскара и сјајче, лабело. За викенд ставам и пудра некогаш и моливче за очи, сенки не, минимална шминка и за викенд во секој случај :)