Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Белград

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Ariel, 19 октомври 2012.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    http://www.femina.mk/out/?id=4618c68a7b ... sas.com.mk
    Еве јас одприлика пребарував за 22 ноември. Гледам дека со Ниш Експрес е најевтино.

2. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ Јас еднаш бев со Ниш Експрес, ама гадно се зафркнав, зашто иако викаат дека е директна линија, уствари беше со префрлање во Ниш, каде што чекавме саат време, во ниедно време навечер!

Од тогаш, секогаш одам со Фудекс, тргаат на полноќ, а во БГД си во 6.30 сабајле. Исто така и Руле Турс се супер. Цените колку што знам, исти им се - 2400 повратна..

Со воз не би сакала да одам, се патува многу подолго.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Београд- навистина е прекрасен град,можеби најубавиот тука на балканот :lol: Можам за него да дадам безброј пофалби ама има и една поплака - на секој чекор те демнее опасност.Значи иако убаво си поминувам кога ке излезам од некое кафуле,кога ке ги видам овие луѓе ме фаќа страв.НА секоја помисла ми доаѓа дека одеднаш некој ке проба да ти го искине ланчето од вратот,да те одвлечка на некое место да те силува,или па едноставно да те нападне со било што (или без ништо) и да те повреди.Мада тоа е критика за луѓето,а градот како град е едно големо воодушевување :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Девојки, што би можело да се посети во некои си 3-4 часа? Центарот и околу центарот?
    Калемегдан (ЗОО може ли да се посети и треба ли влезница?), Кнез Михајлова, Скадарлија (претпоставувам ова е улицата Скадарска, колку што забележав на мапа), Теразије плоштадот. Би било ли изводливо пеш да се посетат и Куќата на цвеќето (како иде овде, влезница треба?), стадионите на Партизан и Црвена ѕвезда и Кошутњак? Ада циганлија кај се наоѓа? Мислам дека ова се поважните места. Има ли некое друго што не се пропушта? Знам, многу сакам а малку време :D мора да биде ефективно. Од кај да почнам :D :D

А потоа Ушче. И што околу Ушче? Претпоставувам и овде би имале некои си 3-4 часа.

5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    па во ушче ако планираш шопинг верувај нема да ги осетиш тие 3-4 часа
    за стадионите верувај нема што да се види освен ако не си фан на тие клубови(ја сум тежок анти спортист и ми беше екстра здодевно таму :) )
    помини ја кнез михајлова оди на калемегдан за тоа таман ти се 2 и кусур саати убаво разгледување,јас бев од хотелот славија пеш до калемегдан одевме и пеш се вративме,па сега ти може ќе имаш време и во золошката да влезеш ама мислам дека треба карта, потоа бевме ние на дедиње онака панорамско разгледување, е сега за куќата на цвеќето да ти кажам незнам не сум била таму :/

6. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Куќата на цвеќето мене не ми е ништо посебно, а ако сакаш да ја посетиш ти треба влезница, да. Имаат зимско и летно работно време, моемнтално е зимското кое почнува од средина на октомври и трае до крај на април, а во овој период работат секој ден од 10 до 16 часот, освен понеделник. Влезниците се 200динари.

Според мене посети ја Скадарлија, мене ми е еден од омилените делови на Белград, стар и боемски дел од градот, весела атмосфера, едноставно прекрасно. Потоа прошетај се низ Кнез Михајлова, тоа се подразбира веќе кога го посетуваш Белград. За стадионите нема шанси да имаш време на сите да стигнеш, а и не се нешто посебно. Финтата е на утакмица кога идеш, овака само да ги посетиш ќе изгубиш време, а нема ништо особено да видиш.

Мене Земун ми е убав дел од градот, иако сеуште си го сметам за посебен град, а не дел од Белград. Земунска тврдина можеш да ја видиш, ама сепак не верувам дека би имала време. Ако идеш во лето, шемата е и на Ада Циганлија, но сега нема ништо таму.

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    8.455
    Па помини низ Скадарлија првин, па Кнез Михајлова и на крај Калемегдан.Тоа би ти била најдобра маршута бидејки се попатни места, едно по друго, во ист кварт се и ке имаш време убаво да прошеташ.Сега Скадарлија е многу поубава во пролет/лето, но во суштина секогаш треба да се посети и прошета низ неа.

А за во ЗОО да ти треба карта, само не се секавам колку беше.

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    девојки сакаме за нова година да одиме во Белград, знае ли некој како да најдеме сместување ? некој хотел,апартман ?

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.914
    Јас бев оваа недела во Белград. Приватно сместување, презадоволна од луѓето, префини беа иако ги видовме само кога се сместивме. Имаат апартмани на поише локации низ Белград. Еве ти линк да разглеаш кои се и шо се..

https://www.airbnb.com/users/show/584311

Ако си заинтересирана, имам број и маил од Николета. :)

На Zvezdicka11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    мене Белград ми е сон за живот. ги посетувам моите роднини секое лето и секоја зима од малечка, скоро и да го знам на памет, Кнез Михајлова е сон, преубави градби, некое посебно чувство ми дава, Калемегдан е можеби најубава трвдина според мене, а прошетките по сплавовите на Дунав и Сава и дневното кафе тука е мелем за очи, Кошутњак е исто едно специјално место, последниот пат бев и на Авала, рај, природа, зеленило, единствено што не ми се свиѓа е ресторанот, кој што има лоша услуга и уште полоша храна.. Би сакала да живеам таму.:*:*

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    ЈАс бев во Белград за Нова Година. Преубав град. Најубав на Балканот. Има доста места за посета. Јас сум презадоволен. Следен пат ќе одам во пролет. Зошто на Нова Година измрзнав. ;(

12. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Јас бев за нова година и си поседовме скоро една недела се изнасетавме бевме и на утакмица црвена звезда во арената,и задоволни и смрзнатиии си дојдовме ,но пак би одела

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас да се стопли и одам пак.

На peperutka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Ми треба се што знаете за Белград, места, ресторани, кафулиња, населби...
    Дали сте го посетиле, како ви се допаѓа?

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас бев во Хотел Србија (ако сакаш ќе ти дадам број за да се јавиш). Многу убав хотел со добра услуга, се наоѓа во населбата Врачар. Блиску е до центарот. Со кола си за 10-15 минути во центар.
    За ресторани и кафичи имаш на Кнез Михајлова. Други незнам, зошто само таму шетавме цело време. Зоолошката обавезно да ја посетиш. Исто така и Калемегдан и Ушче.
    Јас сега пролетва ќе правам втора тура за Белград. Бев за Нова Година. Преубаво е, но беше многу ладно и не видовме многу работи.

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.226
    Допаѓања:
    36.764
    Не сум била во Белград, а многу сакам да отидам. Другото лето обавезно одам. Градот ми се допаѓа и сакам да го прошетам.

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Pred 2 godini bev Belgrad za nova godina,smesteni bevme vo stariot del na Belgrad, blisku centarot vo iznajmen apartman,za smestajot nemam komentar preubavo da ne ti se izleguva od vnatre,gradot bese volzebno ukrasen,fenomenalno znaci jas se vooduseviv,mi se dopadna mn.sto imat vo stariot del na Belgrad niz ulickite da recam kade sto bevme smesteni, mali restorancinja,kafici so topla atmosvera, prodavnici sve sto ti treba na sekoj cekor ne mora da se odi do strog centar navistina ima nasekade sto da se vidi prekrasno jas imam samo pofalni zborovi...

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.355
    Допаѓања:
    17.961
    Јас бев само еднаш после враќање од екскурзија многу убав град! - Знам за један град зове се Београд :inlove:

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    мојот омилен град. често го посетувам и многу би сакала да живеам таму...еден совет од мене. кој сака да го посети за прв пат тоа треба да го направи во пролет, тогаш има некоја посебна харизма.Белград е град со најмногу паркови и зеленила и пролетта многу добро му прилега. за мене Белград е всушност стариот град.. новиот се знае згради, трговски центри и тоа. ама затоа стариот има своја приказна...

20. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    241
    Сум била многу пати во Белград на викенди и за смештај можам да ја препорачам страната www.stannadan.com, јас сум презадоволна поисплатливо е од хотел, си бираш локација, становите се нови и цените се супер. За посетување Кнез Михајлова е нешто што мора да се види, Зоолошката, Калемегдан исто и сплавовите- без разлика дали за кафе или за вечерно излегување. Ако времето е убаво би ја препорачала Ада Циганлија- мене премногу ми се допадна, а за вечерно излегување Teatro, club Magacin, Mr. Stefan Braun, според мене едни од најдобрите клубови во Белград, а за кафани во било која да се влезе нема да се погреши :)