Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Белград

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Ariel, 19 октомври 2012.

1. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Девојки ми треба сместување за една вечер во Белград,бидејќи ќе летаме од Бг и треба еден ден порано да одиме.
    Совет. ..каде е подобро да се сместеме близу аеродромот или некаде во центарот за да шетаме.Кажете ми како стојат цените со таксито или автобуси за до центар ???

2. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    @mishulence јас би ти препорачала да најдеш некоја соба или апартманче близу аеродромот затоа што како што сватив ти си само еден ден таму и плус од таму ке леташ би ти препорачала некогаш на танане да го видиш Белград а за тоа со такси и автобус навистина незнам но ќе се потрудам да најдам и ќе ти пишам во ЛП

3. Zvezdicka11

Zvezdicka11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    17
    Bi sakala da te zamolan da mi gi kazes broj i mail od Nikoleta, jas sum zainteresirana da odam v Belgrad pa mi treba smestuvanje. Ti blagodaram odnapred. Pozdrav :)

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.914
    Ова е бројот +38163202761 - Николета, а маилот го изгубив :( Ама доволен ти е бројов. Можеш да им пишеш порака или да вртиш на вибер. Николета и Дејан се прекрасни. Има супер избор на апартмани, нема да згрешиш воопшто ако идеш кај нив. :)

5. Zvezdicka11

Zvezdicka11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам многу. Поздрав ;)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Јас бев пред неполна година и во Ушче сум се изнакупила. Многу убав град. Се возев низ Дунав а и низ Сава. Бев на Ада ептен убаво совршено. На Авала ми беше најубаво пола Белград се гледа он нејзе.
    Во зоолошката градина беше интерресно имаше многу животнии. А бев и ве уште 5-6 трговски центри среденеи од убави поубави. Каде каде поубави од Сити Мол. Бев и во ресторани и не е скапо, може дасе каже поевтино од Скопје. Ноќнити клубови многу убави до совршени диџеи журка 100%.
    100 пати да одам во овој град би ми било пак интересно.

На crazylady, mila1111, Marick14 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Go obozavam Belgrad :)

8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Go obozavam Belgrad kako pomlada poveke odev najveke sakam da setam niz Knez Mihajlova :inlove::inlove::D

На mila1111, huntelaar и Marick14 им се допаѓа ова.
  9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Девојки мала помош ако може да ми кажете некој хотел во Белград со спа центар?

10. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    42
    Дечки сакам да одам во Белград, па ме интересира со кој автобус е најдобро(компанија) и колку би чинела картата? Фала однапред :)

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    БС турс иде директно за Белград и не застанува во ниеден град. Тргнува во 23часот навечер, повратна карта 2240 денари.

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    42
    Фалаа многу! Само да те прашам уште ова, да не се стига негде многу рано посабајле? Бидејќи до Белград е 5-6 саати преку сила, па да не е ептен рано со тој? Ако имаш искуство со автобусов :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Стига во 5 часот наутро. По пат ви делат и храна натаму а за наваму и кафе. Три години патував со него, со Ниш Експрес ќе заглавиш повеќе време.

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    42
    Фала многу уште еднаш!! :)

15. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Ќе може ли некој да ми прати линк за сместување во Белград?

16. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Сум била во Београд околу 10-тина пати. Секој пат ми е се поубав и поубав. Не знам зошто ама ете. Од Нови Београд до Земун, до стариот дел на Београд, мислам многуу многу делови... Секој пат сакам да видам нешто ново. Сега планираме со дм да идеме, сакам и да го посетам грбот на братучетка ми. Не знам како ќе се соочам со тоа, но ќе пробам некако.
    Искрено пре би живеела у Београд, него во Скопје. Нарочито во стариот дел. На сабајле да се прошетам поред кејот на Дунав, па да си седнам на едно кафе на Кнез Михајлова, па да ручам на некој сплав во Земун и вечерта да шетам на Калемегдан, а да финширам на некоја журка на сплав код Бранковог моста.
    Сонови!!
    Нови Београд е ко Скопје, новоизграден.. Помалку досаден со многу гужва, Земун е со австро-унгарска градба и плени со својата архитектура, особено на Главата улица. Гардош е прекрасна кула и ако не ја видел исто како да не си бил во тој дел на Земун.
    Стар Београд е вистинска фасцинација за љубителите на градби кои раскажуваат историја!

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.381
    Jas i mm bevme ednas vo Belgrad , mesecov planirame pak da odime .. Preubav grad , otkako bev uste povekje se zaljubiv vo gradov .. Kalemegdan - sovrsen :inlove: nemavme mnogu vreme za prosetka , no sega planirame povekje denovi da sme tamu , pa se nadevam ke posetime i mnogu ubavi mesta :inlove:

18. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Sum bil vo Sofija i vo Belgrad mnogu brzo. Sofija spored mene e 30-40 godini pred Belgrad. Toa sto momentalno se gradi vo Sofija i kako urbanisticki se ureduva gradot e samo son za belgradjani. Belgrad osven centarot i Zemun e kasaba so zapusteni socijalisticki rabotnicki stanovi. Znaci pred nekolku meseci bev vo BG i sedev skoro cel mesec. Go prosetav pogolemiot del od gradot i voopsto ne e taka golem grad ko sto nasite se filmaat. Seta zabava im e vo centarot, a preku zima BG e prazen preku nedelata. Nema bukvalno zivo kuce posle 23 casot. Raboti samo Stefan Braun i toj kaficot na Brankov most (cetvrtok). Niz celiot grad se pusta samo srpski turbo folk. Ima nekolku interesni pabovi na Knez Mihajlova, a najdobar e Tramvaj Pub koj e podaleku od centar i treba avtobus do tamu. Odi dobra raja i se pusta kolku tolku kulturna muzika. Splavovite im se teska selendra so napucani sponzorusi i kvazi mafijasi. Normalni belgradjani ne izleguvaat tamu, tuku stranci dojdeni za evtina zabava i sex turizam so nivni starleti. Vo gradot ima dosta kriminal i problemi. Covek treba da e vnimatelen osobeno ako e stranec. Na eden Japonec sto go zapoznav mu zdiplija mobilen od 500 evra. Lugeto se voglavno bezobrazni i dignati, a taksistite gledaat samo da te zaebat i da ti zemat mnogu povece pari. Mnogu slabo poznavaat angliski i voglavnom se neusluzlivi sprema strancite.

Strancite sto gi zapoznav mnogu povece im se dopadja Novi Sad, Vrsac, Subotica otkolku BG. Novi Sad e dosta poznat po kriminalot, no tamu vazi praviloto ako ne baras problemi nikoj nema da te cepne. Lugjeto se voglavnom poprijatni od BG. Toa e moe nekoe iskustvo i gledanje na rabotite sto se odnesuva do BG i zivotot tamu. Niz prizmata na turist izgleda interesno nekolku nedeli, no da zivees i rabotis e sosema druga rabota. Togas nema sekoj den da pies kafe na Mihajlova, da setas na Ada ili da izleguvas na splavovi:)

19. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Што знам.. Ја бев на дарк-електро журка на сплав кај Бранков мост. Имаше да и турбо-фолк али има и такви места. Србите се гостопримливи и фини. Не знам за тебе али сум била во сите годишни времиња. Во Софија не сум била, ама еве и Солун е поатрактивен од Белград. Го споредив со Скопје. Секој треба сегде да биде внимателен!

20. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Dali bese vo Zappa Bar? Ili toj sto im e kao underground kafic nakaj Skadarlija vo podrum celiot so pesok? Dosta frikovi vidov tuka. Ne mi se dopadjase. Na Skadarlija ima dobri pabovi i dobra publika. Dosta falena diskoteka im e Underground, no taa raboti vo petok i sabota samo. Ne uspeav da otidam tamu.