Не, сигурно не е тој. Ова е сплав кај Бранков мост. Не памтам како се викаше, али дефинитивно не е така. Почнува на буквата С.
Sabmarina ili Saund. Si trebala da odis vo Zappa Bar. Na Knez Mihajlova. Dobro mesto e. Ima i stranci, no ne kako tie neiziveani kreteni sto odat po splavovi.
Ќе се самоцитирам . Пред 2 саата се вративме од Белград . Членот погоре вели дека по сплавови иделе неизживеани кретени еве јас бев на сплав во Земун , фино местенце беше , немаше неизживеани кретени , баш беа онака повозрасни луѓе , ама овој сплав не работи ноќе , или работи ама не секогаш ( јас бев околу 7-8 навечер , на кафе ) . Посетивме уште неколку места попатно и искрено , и упте 100 пати да одам , нема да можам целосно да се снајдам .. Преголем град , гужва , особено на Калемегдан преку ден , нема каде да паркираш . Ушче шопинг центарот , преполн и преубав . Луѓето љубезни , ти помагаат да се снајдеш доколку за миг се дезориентираш . Би одела пак ..
За недела, две планирам Белград да го посетам на неколку дена. Препорака од некој кој бил за најефтино сместување во хотел/ или приватен стан?
Imas dosta izbor na www.airbnb.com veruvam ke najdes po soodvetna cena koja te interesira.Ubav pomin!
Да ми кажете некој хотел/апартман со пристапни цени од искуство? Или каде да барам? Посебно местенца погодни за со мало бебче? Препорака за шопинг центар, ресторан/кафана? И дали е подобро да се оди за викенд или преку недела? Поради гужви и слично
Za soping Usce , za hotel ne znam , nie bevme vozrasni i spievme vo kola , bidejki ne ni se isplakjashe za 3-4 saati da plakjame smestuvanje ( bevme za vikend ,vo petok kasno stignavme okolu 1-2 po polnokj , a vo nedelata vekje trebase da se vrakjame ) . Guzvi ima sekako , bidejki e golem grad , pa imnogu lugje ima . Ako nekoj bil so malo bebence , neka ti preporaca . Inaku vo ovoj period od godinata e dosta poladno vo odnos na Mk , nie bevme vo oktomvri i iskreno da ti kazam , smrznav . Ako ti trpi maloto poladna klima , moze kje mozete da prosetate na Kalemegdan Jas sum bila dva pati do sega i mnogu e ubavo i veruvaj , tolku e golem Kalemegdan , sto ne mozes da go issetas vo eden den . Isto i zooloskata e tuka P . S .Zaboraviv da tija napomenam i ulica " Terazije " , najpoznata za soping
Здраво, ме интересира колку е повратна карта до Белград со воз, ако некој скоро има идено да ми каже колку време се патува какви се условите и сл. зошто сме со мало дете. позз
Луѓе ми треба вашата помош. Дали познавате некои наши македонци што се моментално на студии или работа во Белград. Од викендот ќе одам на 5-6 месеца па ми треба смештај и контакти. Можете слободно во приватна порака да ми пишете.
Белград ми е еден од омилените градови, прекрасен во секој период од годината, плени со својата убавина, архитектура, посебност! Доживување ми е шопингот на Теразија и Кнез Михајлова, кафенце, уживање, шетање на Калемегдан, а и во Ушче и Делта-сити, а за ручек може и во Скадарлија. Комплетно градот ми е топ!