Белград

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Ariel, 19 октомври 2012.

1. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.250
    Фала ти мнооогу најмногу :hug: Ќе пишам како ќе поминеме. Инаку плус пошто ќе бидеме со кутрето ќе шетаме и пешачиме дефинитивно многу :D

Тенкју :hug:

На Panda00 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  2. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.250
    Ќе пингам оф корс прво @Panda00 зошто највеќе инфо ми даде ама ме интересира отприлика за во Белград колку буџет би ни требало за 5 дена?

Нема да шопингуваме ништо посебно освен ако нешто не е ептен поевтино од кај нас, меѓутоа ме интесира и колку ќе нѐ чини сосе патот со кола, односно колку се плаќаа патарините и општо таму ручеци/вечери. Отприлика да знам во глава колкав буџет би ни бил потребен, доручеци ќе си готвиме дома, некогаш можно е и ручек зошто резервиравме Аирбнб со кујна.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.569
    Патарините од Скопје до Белград коштаат околу 18€ од правец, значи околу 2000 денари за двата правци. Можеш да платиш патарина со картичка а можеш и во евра, ама кусур ти враќаат во српски динари. Горивото е поскапо од кај нас.
    За трошење низ град зависи што ве интересира и што сакате да посетите, индивидуално е. Ја пример таму не трошам премногу на храна, зашто сакам да си купувам. По ноќен живот не сум, не идам по сплавови и дискотеки така да ни на тоа не трошам.
    Скап е Белград, релативно поскап од Скопје ама со тоа што ќе готвите во смештај ќе заштедите добар дел. Ако купуваш намирници од таму од маркет, би ти ги препорачала Макси и Лидл, нормални цени имаат.
    Оброк во ,,нормален" и не толку фенси ресторан се движи околу 10, 11€ од човек да речеме, кафињата 2, 3 па и 5€, брза храна 4 до 8€. Ова може го знаеш, ама во секоја продавница и ресторан/кафич може да плаќаш со картичка, не мораш да се замараш да мењаш пари. Цените, тоест динарите само подели ги со два и ќе видиш колку е приближно во денари.
    Влезница за зоолошката е околу три ипол евра, а и музеите не се прескапи, од прилика од 2 до 7€ се движат.
    Од прилика, би рекла околу 350, 400€ буџет е повеќе од доволно за пет дена за двајца. :hug:

На bookslover и Alex.T им се допаѓа ова.
  4. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.250
    Ти благодарам најмногу:hug:

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    184.664
    Дали некој има инфо во 3:30 на ручек колку различни автобуски компании има шо идат од Белград за Скопје? Имам попуст на Омио и сакам да го искористам, ама повратната карта не пиши фирма дека е Фудекс, а тој е исто во 3:30, и исто треба најкасно да стигни во 9:45. Поделена сум меѓу да платам поќе и да сум 100% сигурна дека со Фудекс се враќам, или да букирам вака и да се надевам дека е Фудекс зошто сите други информации се совпаѓаат. :D

6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    4.728
    Овде покажува дека само Фудекс тоа време тргнува. Провери баш за денот за кој планираш да купиш карта да не има некоја измена, ама не верувам..

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    184.664
    Да ќе проверам, фала. Јас си го познавам времето на тргање и времетраењето на вожњата. :D Ама пак сомнително ми беше. Од друга страна €20 поефтино не е малку, додуша ако не беа Фудекс ќе ги прежалев парите.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    1.670
    Оди со ФУДЕКС,тоа е редовна линија со убави автобуси,и секој ден вози 365 дена во година,истиот распоред Српска компанија е .Ако одиш за празник ,резервирај на време.Плус Фудекс,е директна линија,не застанув на други места,освен пауза.

9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    184.664
    Да, знам. Само со Фудекс се возам кога е достапен. Прашањето ми беше дали има и други автобуси во исто време шо тргат од Белград кон Скопје за да знам дали каратата ми е „безбедна“ да ја купам. Ако не е Фудекс - ќе платам нормална цена, не со попуст, за да се возам со Фудекс. Ако е Фудекс, ќе си заштедам еднаш 20 евра. На правецот Скопје-Белград пиши дека е Фудекс. На правецот Белград-Скопје не пиши компанија. А времето и времетраењето на вожњата ми се познати зошто со него се возам. Само еднаш до сега се зафркнав да се возам со друга компанија (Ниш Експрес) и ми е едно од најлошите искуства во автобус. Еднаш грешам, втор пат не.

На Travertino и ani23 им се допаѓа ова.
  10. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    1.670
    Мислам дека нема,други освен (Ниш Експрес),ако одиш и другпат со ФУДЕКС,да знаеш дека имаат гратис карта на секои 5 возења на исто име, ако ги чуваш картите во рок од 2 години повратна или еден смер и во агенција одиш да ти го дадат гратисот.

На Alex.T и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    184.664
    Како во агенција? Не знам за ова.

Инаку на мејл се имам, да. Обично преку Фликс купвам, сега Омио користев за друга локација и од то шо сум споделвала кој бус да го земат другите за да сме координирани, нив тогаш им даде 10 евра поефтино, а јас платив фул price. Мене од ко комплетиравме патувањето ми даде по 10 евра од чоек. Па да искористам за тука сакам оти ко шо гледам Фудекс е, и то е единственото важно нешто за мене.

12. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    1.670
    Претпоставував дека користиш ФЛИКС.На автобуска станица во СК,имаш агенција СПЕКТРА турс,резервираш карта по телефон и може да се купи и пред тргнување,ама е важно да ти дадат физичка карта и да ја чуваш со нивен печат,исто и за враќање може да земеш во еден правец од кај нив или од автобус,ама реал карта не од Фликс ,таа ја признаваат бидејќи се застапници на ФУДЕКС.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    184.664
    Фала!

На ani23 му/ѝ се допаѓа ова.