Белешките на Лајла Грејс и на неа сличните

Дискусија во 'Слободно време' започната од Miss-dior, 22 октомври 2012.

1. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    А со оној Лешоски што правиме? Оваа е чавка без мозок заклучивме (и не знам што сте запнале со тоа убава, па убава ко за инает :^) еве мене не ми е убава, просечна е и преситна, со ништо не се истакнува, знам девојки кои се далеку поубави од неа, а друго што не знае ни да се облече, единствено што има сини очи што повеќето ги немаат, а и што рече Хипстер мислам дека беше, знае да се нашминка, тоа и јас признавам) ама Лешо со завршен факултет по книжевност :x лупа онакви глупости, е неговите обожавателки не се во пубертет, се уфилмал дека е некој литературен гениј и не трпи критика.... отворете му фејсбук и видете како враќа на секој коментар што не му се допаѓа, не е само случај Лилит од форумов :x (и башка и тој не е убав :D а мисли дека е Џони Деп а него никогаш нема да го достигне зашто ја нема неговата харизма, опуштеност и вештини за однос со публиката исто како што го нема талентот на ниту еден македонски афирмиран писател и никогаш нема ни да ги има ха :inlove: )
    Правете се вие дека не е ништо страшно колку сакате, ама утре да е скраја овие ќе бидат репер за квалитет :x Тоа ли да го дозволиме или да и укажеме на глупата маса дека нивните „трудови“ не можат да се наречат ни трагикомедија зашто и тоа е некаков жанр? Јас до некаде се согласувам дека треба да се игнорираат и да не им се обрнува внимание, ама од друга страна, дури тогаш ќе почнат да се занесуваат дека навистина ги бива за нешто, а тоа нивното не вреди ни пет пари.

На Hipster и manja666 им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Мене пак само едно ми е криво.
    Им посветивме премногу внимание за кое тие самите не се достојни. Еве јас си кажувам дека во иднина ќе се воздржам за било какво коментирање во врска со Лајла и овие сличните на неа.
    Затоа што на нив очигледно дека и лошите коментари им годат и после ќе се просерат со статуси како се омразени ама тоа ги прави само посилни а ние сме напатени душички кои што ги хејтаат без врска.
    Па зарем некоја си Марија со смислени 2 реченици заслужи волкава дискусија и преку 200 одговори на темава ?
    Сигурно нема да престанат да пишуваат заради нашите негативни коментари. Само им ја дигаме самодовербата и им го храниме егото.

И уште нешто, Каренин мислам кога спомнуваш и прозиваш некој барем биди искрена до крај и кажи за кого станува збор. Вака делува дека сите ние кои што пишувавме лошо за нејзините следбеници на Фејсбук сме истите тие кои и ги лајкнуваат статусите.
    Не ме интересира која е но не сакам некој да ме стави во тој кош. Чисто за да разјасниме.

На Azriel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Не дека белешките и се дотолку лоши,ама ич не заслужуваат волку внимание.Па гледам на фејсбук коментари во стилот на:браво,секоја чест,талент невиден.Оваа ако го има тој талент,тогаш јас сум Шекспир.
    Па уште и книга ќе издавала... :^)

На Shmizzla, iloveyou29, pamelche и 3 други им се допаѓа ова.
  4. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
  5. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Сусти кога цбори :D А па како сепе цкопцки тоа е друго. И цама цебе на јутубе се цтава.

Јас не ја разбрав многу, па го прекинав.

Ете ви, после Лешоски уште една неписмена дотурка до телевизија. Каде живеам јас |(

На Shmizzla и tea4e им се допаѓа ова.
  6. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ти се молам,таа не суска туку била зарипната поради водката на нејзиниот роденден. :rofl: :rofl: Љеље!!!

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      60,3 KB
      Прегледи:
      390
    На Shmizzla, 2468 и Azriel1 им се допаѓа ова.
  7. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    ^ Ќути тогаш, имаме среќа што не побарала од нејзините да стане певаљка, денес наместо интервју на јутјуб кој ќе ја слушаше по радио станици. Вака дала пари за книга, ако сакаш отварај ја, ако не сакаш не. Препорачливо е не :D

И аха, сигурно од воДката суска, и настинале забите :)

На Shmizzla и tea4e им се допаѓа ова.
  8. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ^^Па славело девојчето бре...не читаш ли ти ? ВоДката е виновна за засипнатиот глас. :rofl: :rofl:

А слушна ли како дошло до името Лајла ? Ако не си слушнала одма пуштај го видеото!
    Многу лесно се станувало позната,па згора на тоа писателка.Можи за ден-два и мене ќе ме има на интервју за Таблоид,па што е таа подобра од мене бре ? А ? :rofl: :rofl:

На Shmizzla, Ruby.rose, Dog-lover и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    ^ Можеш во секое време да се појавиш на ТВ, не мора ни да пишуваш нешто :D ама да цитирам една друга наша „мултиталентирана личност“ за тоа ќе ти треба кеш кеш.

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не е она крива, ние сме криви. За врвни поети гледам теми, едвај 5-6 страници испишани во нив, за некоја си самопрогласена поетеса, специјална тема отворена, па згора на тоа и огромен број на страници испишани, кога и да отворам нови мислења, темава секогаш е активна.

Барем да имаше тема за сите од овој ранг, не е само оваа, има и други како неа што си живеат во некој таков чуден свет дека имаат многу голем талент за пишување.

Ма ајде бегај, пишала „Црно па се не види... “ , турбофолк преведувачи и интерпретатори не ни требаат мори сестро.. Тоа ли се нарекува денес талент, ок добро тогаш :?:

На Shmizzla, tanjabela, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Уште ова да го напишам :D

Се согласувам до некаде со ваков став, ама пишувале ние овде за неа или не, таа пак ќе издава книги и пак ќе се рекламира по телевизии. Вака барем нека знае дека не сме сите глупави и неначитани за да не влече за нос дека има талент. Ако и таа самата верува дека го има.... Не знам, јас така размислувам :?:

А за темите во Литература, јас лично не ги коментирам зашто имам чувство дека некој ќе си ја напише домашната или ќе направи проект од она што ние го оставаме таму.

На CameliaMiller и sofijanoka им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.632
    Допаѓања:
    161.494
    Да ја праша некој шо пудра користи?
    Факт е дека има лице полно со несовршености (а и на сончев ден ја имам видено...). Арна и е пудрава, доста само ја критикуваме. :wasntme: :D
    Нека праша некој па нека ни пише. :wasntme:

На Shmizzla, tanjabela, Neytiri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Леле Лилит какво е ова прашање, па пудрата што сите ја користиме за на фејсбук, фотошоп :D .

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Не е битно за тоа каков и е гласот и дали шушка, тоа е нормално, не е ок да се потсмевате на такви работи. Каква и да е, што и да е, тоа она не го прави намерно, ниту пак за нејзината "професија" тоа е важно (па ете да се спомне). На темата за исмевање на туѓи недостатоци први сте да пишете "а не јас така никогаш", ама вака си покажувате колку и дали го правите тоа!

Она не е ни пеачка, ни водителка па тоа да биде релевантно!

Ама тоа е, луѓето гледаат некого тотално да го закопаат, па не гледаат за што зборат. Срамота бе луѓе!

Битно е тоа што личности без талент да просперираат, се појавуваат на ТВ, им прават интервјуа, ама тоа е!!
    Незнам само зошто денешнава младина ја чита, искрено да не ја читаа толку, немаше да просперира и покрај дадените пари...нели?
    Нема друго, така функционира нашава држава.
    Додуша не е само нашата.

15. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Јас напишав дека не можам да ја разберам убаво што зборува, што има тука срамота?
    А нели од воДката суска? Каков пример и дава на младината (обожавателките и се главно помали од 16) со зарипнатост од алкохол ден пред „важно“ интервју? :yawn:
    Глуп муабет, ама кога веќе се фативте за неважни работи на една неважна тема.

Оваа колку им се потсмева на другите луѓе не сте свесни.

Ај сменете муабет, што има ново од Фросе?

На Shmizzla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Талентот нема врска со изгледот, пудрата, зарипнатиот глас. Еден поет не мора да биде пример за неговите читатели, каков пример бил Едгар Алан По или Буковски, па и двајцата се извонредни.

За да бидеш добар поет треба да имаш талент, а тоа е нешто што Лајлица го нема.

17. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Едгар Алан По и Буковски немале пубертетлии за целна група :D .
    И не е во тоа работата, на шега беше кажано, нема потреба за ситници да се фаќаме.
    Темава не е во Литература, туку во Слободно време.

18. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Знаеш дека тоа не забележав, дека е во Слободно време? :D Но сосем оправдано што е тука.

И знам дека беше на шега кажано, ама луѓево како да го забораваат многу важниот факт дека типката нема поим од поезија ниту проза, творбите и се просечни, ни малку оригинални, многу од нив се преведени од англиски - а подготвува и ќе издава книга од која еден ден ќе печали пари. Тоа е проблемот, тоа е единствената работа што мене ме вади од кожа, а како изгледа и како зборува воопшто не ми е гајле, тие работи се засенети од нејзината неталентираност.

Точно, во темата секој може да си искоментира што сака, па така и јас :)

19. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Јас мислам дека е редно време родителите да престанат да им ги помпаат главите на нивните деца со тоа колку се најубави најумни и најталентирани, убави на мама и тато.
    Многу искомплексирани генерации се ствараат, искомплексирани будали.
    Сигурна сум дека оваја Лајла факинг стјупид Грејс и овој со мрсната коса што не ни знаев дека постои, а и поарно ми беше, се пораснати баш така. Леле колку сте најубави и најталентирани бре бре!
    Абе ај одете мавнете си по еден туш и двајцата, измијте тоа мрснотиите и пудрите и покријте се преку глава со некое ќебе, да не ве гледа народ.
    Фала, чао. :inlove:

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    27.814
    дијагноза за Лешоски?

Интересно е што некогаш знам да се логирам со фиктивен профил или ник на Твитер и сам да си се хејтам. Интересно е што имало неколку случаи кога момчиња што не ги познавам лично ми испраќале пораки што ја преминуваат црвената линија. Мислам на пцости, закани и навреди, а потем со нив супер си комуницирам оти сум анонимен. Без да знаат дека веќе си им пришол во толпата.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDe ... anie=22930

И Начин на изразување... Поетов наш начитан.
    http://www.youtube.com/watch?v=lVQkAwbTIJk