1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Белешките на Лајла Грејс и на неа сличните

Дискусија во 'Слободно време' започната од Miss-dior, 22 октомври 2012.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Ја разбудила инспирацијата.
    Јас таман мислев дека ќе изјави дека се разбудила интелегенцијата во неа.
    Ама ова е малоумен нарцисоиден изрод.
    Сигурно се разбудила оти некој и ѕвонал на телефон, а за рингтон пак има ставено песна од Џеј. Тоа и слушалките ги објаснува, да ја преслуша за правилно да ја преведи. Единствено паметно во ова е паметно искористениот момент, во ниедно време по повод славење на глупавоста, се сетила да се нашминка и да се слика, за време на актот крадење авторски дела, без разлика што станува збор за турбофолк.

OH GOD, WHY ??

Простете им, незнаат што напишале.

Сакам да и препорачам да чита литература која содржи self help совети.

Ќе напишам книга " Милион предлози за самоубиство, еден начин да го спасите човештвото " и со нога ќе пишувам посвети на промоцијата, ако нејзината книга се продаде во повеќе од 2 примероци. Еден за мајка и другиот сама ќе го купи.

Мислите дека ќе се продава заедно со чантите на Лила ?! :?: Онака, ко гратис.

На Shmizzla, Marossa и duffi им се допаѓа ова.
  2. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Веќе неколку мои пријателки на фб од кои не очекував, почнаа да се скренуваат од умот за книгата на Лајличка и се тепаат која прва ќе ја купи. И што е најтрагично не се единствени. Ги има многу, така да...да за жал книгата на продавницава за мебел ќе биде купувана. Ах да, не се само жени во прашање, меѓу нејзините обожаватели има и мажи и тоа мажи кои ги сметав за високо интелигентни личности. :x

На Shmizzla и Daydream им се допаѓа ова.
  3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Таман сега од дочекот на Нова година Лајла ќе има материјал за уште една книга.

На Shmizzla, Hipster, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.733
  5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    12.414
    ШТО Е ОВА?
    ЃУБРЕ!!!
    Лошо напишано, нафрлани зборови, изгубен некаде во мислите што сакал да ги искаже (ако тоа можам да го наречам мисла, а не некоја фрустрирачка фантазија). Не, не, не можам да разберам како се палат буквално на „љубовников“, кога ни самиот не ја разбира љубовта, а уште помалку жената што љуби. Срам ми е и тешко да го читам. Не ради комплицираност, тој е просто едноставен и лесен (затоа што со неговиве зборови би бришела прашина), ами затоа што речникот е толку лош, на ниво на тинејџер кога за прв пат пцуе и кажува naughty words.
    И зошто за име Божјо да го меша Ленард Коен во неговите „дела“?
    Човеку, кој ли те воздигна вака, да ги допираш облаците со носот. Лош си. Бескрајно лош.

„Дај ми ја љубовта како домаќинка на автомеханичар, а не како Јулија!! “

Дај ми ја пополека љубовта
    Како баба ми кога дуваше во кланикот тамн толку колку да не догасне жарта
    Тамн толку колку да ја разгори пак
    Дувна ли посилно – ја угасна
    Дувна ли потивко ја распламте пак
    http://www.youtube.com/watch?v=JlD2Ya6uGcc
    Дај ми ја љубовта пополека со мера
    Како мајка ти во неделата над рибата сол кога оросуваше со два прста во тепсијата
    Тамн толку љубов мене ми треба
    Дај ми ја љубовта пополека и со мерак
    Како татко ти што ја тропка ритуално цигарата од маса со мерак и ја стега со двата прста долу пред да ја запали и да повлече со усната
    Дај ми ја љубовта пополека и тивко - не гњави
    Не пишувај по сто пораки дневно и не се јавувај што правиш сега кај си ако немаш попаметна работа
    Да те мислам !
    И јас те мислам и кришем се поднасмевам под мустаќ каде и да сум тогаш кога ќе те помислам!
    Толку само.
    Тоа.
    Дај ми ја љубовта пополека – не како на филмовите одма и наеднаш !
    Зошто сакам години јас со тебе и векови – а не час и половина колку филмовите што траат!
    Дај ми ја љубовта пополека – не мачи ме како Цвета на Османа!
    Дај ми ја љубовта пополека – не се занесувај не сме јас и ти Ромео и Јулија што се отепаа – Браво!
    Свака част!
    Море за уши ќе ги земев и ќе ги вратев назад во живот да бев јас на местото на Смртта.
    За да видат како е да се живее.
    И како се цепи дрва.
    И како се буди на среде ноќ кога детето ти има температура.
    И како знае од контакт да те извади баба по жена или свекрва на невеста.
    Дај ми ја љубовта пополека не како ѕвер на друга ѕверка
    Дај ми ја љубовта пополека пред да почнам и јас да ти ја давам набрзина та сите семафори на црвено во редица - моите зеници ѓоа ги гледаш да ти се чинат и на бел ден да направиш сообраќајка!
    Мислиш не можам?
    Сакаш да пробаш?!
    Дај ми ја љубовта пополека не наеднаш!
    Не плаши се - нема да угасне!
    Дај ми ја така !
    Секој човек во себеси од себе иконче со ликот негов насредина во своето срце чува.
    Она чисто лице.
    Оној чист образ кој Бог го создал.
    Тој е тоа.
    А само една љубов таква во животот се среќава.
    Која го топли тој лик. Која ќе го осветли дури трепери како златна магла и животот до максимум ќе му го искомплицира.
    Ако е далеку таа светлост од оној другиот
    Од онаа другата...
    Ако е далеку - темно и ладно е тогаш!
    Ако пак е преблиску ...
    Ако е нон стоп доволно блиску - ликот ќе и го испече на иконата и ќе ја пеплоса!
    Дај ми ја љубовта пополека...
    Како што знам !
    Како што знам дека и ти знаеш така!
    Дај ми ја љубовта спокојно и пополека
    Дај ми ја љубовта пополека како триесет години да сме заедно во брак.
    И ти за друг да не знаеш !
    И јас за друга да не знам!
    Дај ми ја љубовта пополека како да немаме муабет недела дена!
    А не можам без тебе!
    А ни тебе уста без мене не ти се отвора!
    Дај ми љубовта како автомеханичар да сум, а ти домаќинка обична која ме чека ете така.
    Дај ми ја љубовта пополека ѓоа имаме по пееседна.
    Дај ми ја љубовта како шоља црно топло кафе со чаша вода која јас во зимско наутро пред тебе би ти оставал.
    Како јас што би ти оставал иако сме лути еден на друг .
    Иако сме лути и збор еден со друг не сме си прозбореле скоро недела дена.
    Дај ми ја љубовта пополека и остај ме да си се јадам себеси.
    Да си се убивам пополека -кога те немам и кога ти не ме гледаш.
    Дај ми ја љубовта пополека и спокојно онака едвај да чекам да си дојдам од работа покрај тебе дома.
    Иако немаме муабет ние двајца.
    Дај ми ја љубовта како домаќинка на автомеханичар, а не како Јулија.
    Дај ми ја онаа спокојна љубов за која и Шекспир и Гете и Бајрон - можеле само да ја сонуваат и насетат, но не се ни осмелиле името на глас да и го прозборат или запишат.
    Дај ми ја онаа љубов која за поетите, за музичарите, за сликарите, за уметниците е тапа оти од спокојот нејзин се плашат!
    Дај ми ја љубовта пополека како со години да ја откопчуваш кошулата!
    Дај ми ја љубовта тивко и одмерено!
    Како да не се даваш лесно ...ете така!
    Како да не се даваш сеуште лесно, иако сме ја пробале цела Камасутра.
    Дај ми ја љубовта пополека како не се давам лесно и јас.
    Како да ти се пуштам.
    Како да не давам лесно ни јас, а да знам дека само три работи на светот ти подобро од мене знаеш и познаваш!
    Нашите деца, твојата ташна и моето срце -душата моја!

На Shmizzla и L-enna им се допаѓа ова.
  7. gangstergirl

gangstergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    88
    Епа бидејќи темава е насловена “Белешките на Лајла Грејс и на неа сличните :

https://www.facebook.com/MemoariteNaZelenookata
    https://www.facebook.com/pages/Записките-на-Сузана/393407814122887
    https://www.facebook.com/ZapisitenaLadyBrown
    https://www.facebook.com/dnevnikotnalarisa
    https://www.facebook.com/groups/174499756075190/

Е сега колку се добри вие кажувајте, бидејќи не се разбирам јас. :lol:
    Сигурно има уште ама јас толку можев да најдам. :emo:

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    http://komitamkd.wordpress.com/
    ... И на неа сличните...
    Хм, во ниеден случај не можам да го ставам во ист ќош со неа, едноставно слични не се. А од друга страна не наидов на посоодветна тема.
    Колумните му се на тема политика, спорт и секс. Еротичниот дел мене поконкретно знае да ме заинтригира понекогаш. Обожавам да го читам. Сепак, не е за секого.

Политика и спорт прескокнувам секогаш.
    Еве што мене ми се допаѓа.

http://komitamkd.wordpress.com/2012/10/07/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0/

На Bozica1980 и gangstergirl им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    „Е фискалните - нив да ги чуваш бе лепотице!„

На Someonespecial, Golden, tanjabela и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    :rofl:

Прикачени фајлови:

На senza.parole, tanjabela, Monna.Monna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Не се зафркавајте, сериозна е работава, ајде гласајте за Лешоски, засега е на второ место... :rofl: :rofl: :rofl:

http://republika.mk/?p=172189

12. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Со вакви мажишта на годината, не е чудо што се повеќе девојки се одлучуваат да си останат стари моми.
    Којзнае каков е изборот за женишта на годината. Абе циркузи сме, и тоа не од тие смешните и интересни.

На Shmizzla му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tanjabela

tanjabela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    138
    Чисто за информација книгата на Лајла и е 250 денари :^) и тоа вработените ми ја препорачаа доколку сакам да прочитам нешто поинакво, не благодарам, си ја земав "Девојката од хартија" од Мисо и си отидов :)

На Shmizzla и martinagj им се допаѓа ова.
  14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    250 ден? Овие од ТРИ не се саглам... па уште и и ја препорачуваат книгата додека Итало Калвино го продаваат за 100 денари ...
    Бај д веј, Лајлица ќе потпишува книги во Веро Центар во недела, ако некоја од вас е заинтересирана ;)

На Domino, Trendafilka и tanjabela им се допаѓа ова.
  15. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    „Тој што ќе те најде во маглава... Е тој да го чуваш бе лепотице“
    Цитат од следната книга.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Епа мора да ја рекламираат затоа што најверојатно никој не ја купува. Јес!

17. Florenca

Florenca Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    44
    Нова сум на форумов , и баш ми се допадна , има многу интересни теми , теми од кои можеш и нешто корисно да прочиташ :!: . Ама денес стварно се изненадив кога налетав на оваа тема. Не ми е јасно зошто некој би имал потреба толку многу да плука и воопшто да се оптоварува единствено од причина што не му се допаѓа како некој пишува. Јас ги следам и двајцата овде спомнувани , и не само нив . Некогаш ми се допаѓа нешто , некогаш не . Ама во секој случај го поздравувам тоа што они го прават. Сум прочитала мноооогу во животов од Хесе и Бронте до Мир-Јам и обични љубовни романчиња. Во мое време беше срамота да не си го прочитала на пример Хесе. Толстој и Достоевски пак уште и во школо ни беа задолжителни.Можам да кажам дека во различни периоди од животот различна тема ме интересирала. Некои книги ми се допаѓале , а некои едвај сум чекала да ги дочитам па да почнам друга затоа што не ми биле интересни за читање , ама ете сум чула дека на некого му се допаднала па сум сакала и јас да ја прочитам.
    Почитувам да си го каже некој своето мислење за некое дело . Но овде повеќе прочитав дали бил Даре маж или креатура , или колку чинела книгата на Лајла и дали ставала пудра и што објавила на својот ФБ профил. Или на пример" Ова беше првото „во живо“ мое видување на Дарко Лешоски, според текстовите човек да си помисли за којзнае каков мајкоебач станува збор, ама феминки простете ми на следните зборови, овој ако видел пичка во животот јас цицкиве ќе си ги исечам. "
    Колку што гледам и едниот и другиот имаат свои читатели и публика на кои им се допаѓа. Зошто не би пишувале ако тоа ги исполнува и им се допаѓа на другите. Зошто мислите дека вие сте во право а не оние на кои им се допаѓаат. Како во мојот пример што некоја книга мене не ми се допаднала а некому му била омилена. Може на пример и од ист автор двре различни книги , едната ми се допаѓа , а другата не. Па така и со Даре и Лајла овие им се ако не се лажам први книги.Се надевам ке пишуваат уште многу , па еден ден и на вас нешто ке ви се допадне. Секој човек заслужува шанса и простор. Времето ке покаже дали биле добри или не. :!:

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    27.815
    Мене најстрашно во се, ми е што Лешоски има завршено компаративна книжевност! Тежок факултет кој бара големо литературно образување....

И уште пострашно ми е, што работи како комуникејшн офисер на проект на УСАИД :fubar:

19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261

Не знаев дека овие ми биле омилените автори :D

На Shmizzla, Hipster, Domino и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Последно што прочитав статија, книгава на Лајлица ја препорачуваат за подарок за женскиот пол :tmi: Не, благодарам.

На Hipster и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.