1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Белешките на Лајла Грејс и на неа сличните

Дискусија во 'Слободно време' започната од Miss-dior, 22 октомври 2012.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    21CD32DF-5327-494A-A114-D3E77DBBC6B3.jpg

На Shmizzla, Elen4e_sonce, butterfly6223 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.767
    IMG_20170410_002709.JPG

No comment :D :bandit:

На Shmizzla, butterfly6223, biGirl и 18 други им се допаѓа ова.
  3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    77.148
    На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Баш пред малку разгледував нешто во врска со мебел, сакав да добијам некаква инспирација како декоративно да ја уредам мојата нова спална соба и наидов на една продавница за мебел која се вика Layla Grayce ( Лајла Грејс) и веднаш ме потсети на книгата која буквално сите мои колешки на факултет ја читаат. (освен јас ) И баш сега дознав за ова... навистина чудно ми дојде... Дали станува збор за коинциденција или не?

http://www.laylagrayce.com/

[​IMG] [​IMG]

На Ketchup и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Сега читам реакција на твитов.

Во sexy Shop:
    - Повелете?
    - Дајте ми дилдо.
    - Повелете... Кесичка сакате?
    - Не... Ќе си го ставам до дома.

:rofl: :rofl:

На Elen4e_sonce, sorbet, biGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Извинете, морав. :D

На mode-kristina, Skorpija25, Yowannty и 6 други им се допаѓа ова.
  7. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Се беше кренало голема прашина за книгата Жива меѓу мртвите, па и јас се залетав да ја купам. И не ми се допадна ништо посебно. Можеби затоа што очекував многу повеќе. Моника некако многу ја изрекламира и си направи профит. Можеби некој не се согласува со мене, но за книга како оваа немаше потреба од толку фалење.

На Briar Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Јас никогаш не би дала пари за вакво книги, посебно не за Жива меѓу мртвите. Па тоа е срање, по постовите се гледа. Писателката нема речник ко прво. Важно се испромовира таа. Се прашувам дали читателите на овие квази писатели прочитале нешто друго (без навреда). Овиа се дечишта бре, а и какви се книги и жанрови има, жал да ти е да го потрошиш времето на вакви.
    Што знам може им држи лекции за љубовните рани. Тоа секако ќе привлече обожаватели.

На biGirl, blackwave, WarriorAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Причината поради која се пишуваат вакви книги е поради фактот што такви се денешните правила на општеството, а и одбранбената психологија од последиците.
    Во денешното модерно општество ,,популарно,, и ,,нормално,, е од помала возраст девојките, а и момчињата да се впуштаат во повеќе љубовни врски. Секако бидејќи тие се незрели и тоа не е ни приближно до вистинска љубов денес, туку само голем занес. Поради ова, многу разделби и раскинувања се случуваат.
    Сега ако зборуваме конкретно за девојките, тие раскинувањето го сфаќаат многу сериозно, се чувствуваат повредени и искористени од момчињата со кои порано излегувале, без притоа да разберат дека тоа што тие го почувствувале никогаш не било вистинска љубов.
    Со развојот на вакви чувства во себе, психологијата на овие девојки зазема одбранбен и самовеличувачки став. Со други зборови, тие почнуваат да мислат на начин што ги прават екстремно силни, независни, недопирливи, со навредувачки мисли за машкиот пол... се со цел од нивниот ум да го ,,избришат,, односно да го поттиснат фактот дека биле изиграни од едно или од повеќе момчиња.
    Исто така знаеме дека секој ги манифестира своите чувства на различни начини.
    Оние девојки кои се ,,писателски,, настроени, пишуваат книги поради две нешта:
    да ги искажат своите самобендисани и нарцисоидни чувства на останатите и да добијат сочувство и поддршка од девојките кои го искусиле истото, односно скоро сите девојки денес.
    Со самото тоа што овие ,,писателки,, постојано се промовираат себеси и своите книги, се чувствуваат подобро за себе и дека не се единствените кои биле прелажани од некое момче.
    Е сега постои различна публика. Од една страна одреден дел од публиката се соживува со овие ,,книги,, бидејќи писателката ги разбира нивните чувства, а некои дури и отвараат свои блогови да ги искажат истите тие чувства.
    Но од другата страна, одреден дел од пулбиката воопшто не е заинтересирана за вакви книги, колку и да се промовираат бидејќи знаат дека книгата нема вистински квалитет. Таа не е напишана за некој да помине вредно и корисно време со книгата, туку едноставно да ги искаже лажните самобендисани чувства на авторот.
    Освен ова, дополнителен мотив за пишување на вакви книги е преголемата форсираност и покрај фактот што не се поседува апсолутно никаков талент. Едно е желбата да се биде писателка, но сосема друго е кога со сила се обидува да се биде нешто што реално не си. Тој недостаток од квалитет вешто се крие со менталната состојба на мнозинството од читателите- имање на исти лажни чувства со цел да се чувствуваат подобро за себеси, а причините поради кои овие чувства настануваат ги објаснив погоре.

Заклучокот од ова е дека овие ,,писателки,, се само огорчени девојки кои очајно се обидуваат да го избришат фактот што биле прелажани и искористени од момчиња, притоа мислејќи дека се работело за вистинска љубов, кога тоа реално било само заблуда.

Од сето ова единствено ми е жал што вистинските таленти не се препознаени и оставени во сенка....

И да напоменам дека ова е само мое гледиште на размислување во врска со оваа тема.
    Не се обидувам некого да навредам или да променам нечие мислење.
    Доколку има членови кои имаат спротивно мислење од моето, секако го разбирам и го прифаќам тоа, со оглед на фактот што не можеме сите да бидеме истомисленици.

На SexiLy, Novecento, Aquamarine93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.767
    So deep you can see Adele rolling :lol: :inlove: :D

Едит: морам и ова ко бонус... Недостижна фикција, леле бе! :rofl:
    ftghjj.PNG

Последна измена: 31 мај 2017
    На biGirl, BoaVista, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  11. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Факт е дека во денешно време многу лесно се станува писател и дека оваа професија е потценета. Ниту Белешките на Лајла Грејс ја прочитав, ниту Жива меѓу мртвите ја прочитав. Што се однесува до веб-страницата именувана по таа книга, има текстови што навистина ми се допаѓаат,а има и доста што ми се глупави. И јас порано пишував таму. И тоа само 2-3 текста имам. Но, Лајла Грејс беше премногу исфорсирана. Мои другарки ја читаа книгата. И навистина не знам по што стана толку позната таа книга.

Последна измена: 31 мај 2017
    На Briar Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Се сложувам со твоето размислување. Јас лично сметам дека професијата писател е навистина посебна и креативна, но денешните писатели, барем оние за кои сум слушнала во Македонија, многу се исфорсирани и од страната на издавачите и од страната на читателите. А реално нема никаков талент ниту квалитет во тие книги. Жалосно...

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    На CameliaMiller, Ketchup, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    ^Срцепартален, тинејџерски текст. Многу ме трогна;(
    Сериозно вакви текстови пишуваат, глупости, а уште повеќе за грев се тие што ги читаат, трагично;(
    Таа имаше 16 години, тој исто така и завршија заедно таму некаде.. На вакви текстови се учат младиве, 12-18 години и се лажат со секакви глупости, ај тие ама овие што се над таа возраст што ги возвишуваат овие сами прогласени „поети“ не знам што да кажам:clap:
    Ваква глупост да прочитам, па и да дадам пари за ова нема шанси.

На biGirl, Tajnaotrovna, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    upload_2017-6-14_15-50-45.jpeg
    Мислам дека мнозинството од младината денес не е ни свесна што е вистинска литература..
    И што е најлошо, токму вакви текстови им даваат лош пример на малолетните девојки (facepalm)

Today's girls be like...

На biGirl, CameliaMiller, SexiLy и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    На biGirl, BoaVista, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.931
    Морници ме пролазија од текстов ;(;(;(
    Која оригиналност, каков стил на пишување негува девојкава, Конески не и е рамен! Па и тие правописни таленти како „прошеттка“ те прават горда што делиш ист мајчин јазик со неа.
    Се надевам дека Лајла, Таневски и сите останати блогерки ќе продолжат да не обдаруваат со вакви извонредни записи, оставајќи безвременски печат во македонската литература.

На CameliaMiller, glosipgirl, realGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Исто се чувствувам.

На CameliaMiller, theowndemon, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Жива меѓу мртвите?:^) Подраматично би звучело Мртва меѓу живите

На butterfly6223, Tajnaotrovna, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  20. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Знаете кога имате некоја карактеристика што си ја мразите? Епа јас да.
    Curiosity killed the cat.

p.s. немам ништо против дијалектите, ама нели писатели треба да пишуваат на литературен јазик?:?:

На Elen4e_sonce, CameliaMiller, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.