Белешките на Лајла Грејс и на неа сличните

Дискусија во 'Слободно време' започната од Miss-dior, 22 октомври 2012.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    ^ Сега веќе и да ја сфати човек изреката „Ќе летаат пердуви“. :D
    Хелоу Кити - убиена на повеќе фронтови. :(

Туку, јас би еден апел до Лајле и на неа сличните :D творете што ќе творите, слободна држава, творечко-литературна демократија... ама ве молам, доколку имате на ум автобиографии пред 60-тата, поштедете не`, навистина ... никој не сака да чита дешавки на 20 годишнички.
    Мислам, колку страни ќе ти брои автобиографијата - 20 :^) ,
    страничка за секоја една година од животецот твој пребогат?

На Shmizzla, Neytiri, Srekicka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    ^ Има да ги искрши сите шољи за чај сега. Таквите најхистерични бесови ги фаќаат (дивее,дивее и со бушава коса на крај тивко воздивнува и гласно вика, позади добриот коњ прашина се крева и се поднасмевнува лудачки). Па уште и кога не добила најдостижна потврда дека е поетеса,по пратениот принт скрин,кој знае колку и било тешко.

Што знам што да кажам веќе,можам само едно да заклучам. За маж кој тврди дека е уметник, поет, ги сака жените и пишува за жените или една конкретна жена, многу неџентлменски постапи, што мене воопшто не ми е проблем (сум се носела и со уште поглеми говеда во животов и од мажи и од жени), ниту грижа,арно ама сугерира на друго. Слабост која за жал тие 20тина жени кои го поддржале,не ја препознале и можам комотно да заклучам дека се тажни и несакани жени кои заслужиле лоши мажи во својот живот,па заради тоа се обземени од сето ова. А една од нив дури и искоментирала дека не знам што се емоции. Ах уел...од такви што мислат дека ги разбираат емоциите најмногу си патиме. Малку да позборуваме за чувствата и емотивната интелигенција не е на одмет. Од вакви разбирања, многу прекрасни чувства се упропастени на овој прекрасен свет.
    Едни панталони не можеа да поднесат едно здолниште,па вашиот херој со емоции се испонаша према девојка како кон тие кои му се заканувале (а мојот шамар, беше само сарказам,ама...шта ќеш,некои не можат да го препознаат...) и ќе се убедуваме сега дека он знае за емоции и има некаков однос. Ма баш си емотивен дечко, шта сам рекла,шта сам рекла? А баш можеше на подуховит, поинтелигентен и симпатичен начин да го изведе истото,а не на начинот на кој што го изведе и баш да биде шармер во духот на она што се претставува,а не типичен маалски фраер без манири.

Да не навлегувам у психолошки разглабања (a ми се,искрено речено :wasntme: ),неа мислат луѓето дека се она што се,ако така се среќни. И јас сум среќна за нив!

Стојам зад себе и ветувам дека ќе го боцкам и понатака :wasntme: зошто обожавам мажи-жени (зошто јас сум девојка-баба,што и не е толку лошо,па дури и да сум девојка-дечко,колку што е лошо маж-жена :wasntme: )! :wasntme: А кога ќе дојде ред нека ме побара да му направам реклама која ќе ги засени и најнезасегнатите и ќе го напраам богат! :D (тоа знакот за сарказам тука трепка)

На CameliaMiller, Neytiri, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Tina12

Tina12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    Ја читам неа и сега оваа нова, Теса Пирс.Добра е и оваа, другарка ми ми даде линк.

http://tekstovitenatesapirs.blogspot.com/

Инаку ми се допаѓа стилот на пишување кај Лајла.. Иако се согласувам со многу од вас, славата и удри во глава а тоа и се одрази на текстовити.
    Прочтај и го првиот, па потоа последниот цитат и се ќе ти стане јасно..
    Има исто така многу слични, како што кажа...

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Бар да се потрудела да не е апла инспирирана од Лајла.
    Белешките на Лајла Грејс
    Белешките на Теса Пирс
    Се римува дури на некој чуден начин, еј! :D Може братучеди се :D
    Ама бар Теса не е почната да се самовоздигнува и да свршува од коментарите на своите обожаватели.... се‘ уште.

На Shmizzla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tina12

Tina12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    Ах и она за Апокалипсата на срцето...Апокалипса не значи крај или уништување, значи да откриеш, осветлиш или пронајдеш. :D

6. tanjabela

tanjabela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    138
    Читам некои си Белешки на Лајла Грејс, читам неколку цитати добро малку во занес не типично за мене, читам понатаму тажни разделби и случувања, клишеа, излитени фрази, цитати од песни, читам понатаму девојката го открива идентитетот кога го прочитав тоа беше дно дна луѓе жално бљувотини на квадрат кој стигне денес може да се нарече писател...
    Гледам дека освен Изабела другите колку што напишале не ја познаваат лично или не седеле со неа девојчето е само заљубено во себе толку заљубено што треба да си направи втор профил и да се стави in a relationship со сама себе, плаче за внимание никој не ја поднесува затоа што е лигава и самобендисана, уште живее во филм дека е Миа Колучи од серијата Млади бунтовници, не се дружи со машки секогаш е во женско друштво и тоа друштво од 3 квази лепојки со испиени мозоци што освен романите на Горјан Петрески- Марта и Втора смена што ги читавме во 6-то одделение друго не прочитале и нејзините текстови им се вауууууууу тотално се пронаоѓаат савршенство без мане, идеме понатаму нормално дека ќе си пишува тажни текстови зошто девојката дечко у живот не видела освен еден што ја остави затоа што не може да слуша 24/7 како некој збори за сам себе и очајно бара внимание (ова е неговото објаснување за разделбата).
    Дотичната госпогица Марија вели среќата ја бара во малите нешта, да се разбереме што тоа подразбира нејзините статуси и слики на нејзиниот профил секојдневно зборуваат за тоа: направила цеде со музика и пишала статус колку е добро коа ќе се возиш низ скопје со колата само за да го слушаш цедето (разбравме тука среќата е во цедето), објавила албум од колата што и ја поклонила бабата (тука секако среќата е во гестот не е во поклонот), ставила слики од поклони од родителите што биле некаде (пак е во гестот нели), ставила слика и на сликата пишува: "The biggest present comes in the smallest box" и на сликата има дијамантски прстен во кутивче па добро бре девојко аман дома сигурно има постер од сама себе позади врата и секој ден се восхитува пред да излезе, сигурно и од Теа модерна списанието кај што ја имаше има 600 броја купено: еден за да ги исече сликичките и да ги залепи во споменарчето, друг за во рамка, трет за гости коа ке дојдат да се покаже нели "успехот" или како и да е гордоста на мама и тато, четврт за за пластифицирање и така натака и така натака....
    Мислам дека и е време да си се посвети само на факултетот додека не созрее и излезе од бајка дека се е розево и дека ако она има пари сите имаат, да престане да лута и да се бара себеси во сите таленти и кај и успее таму. Да се разбереме немам ништо против неа ама целиот тој квази кичерај што го има и го нуди ја заслепува онаа група на пубертетлии што не видели ништо во животот и се восхитуваат на плагијати.

На Shmizzla, Paradox, bella96 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    ^ Треба да пробаш некаде точки да ставаш, некогаш... евентуално :wasntme:

Патем, волкава психоанализа ни на Груевски му немаат направено. Не знам како не ве мрзи да се замарате. Да не бевте вие, немаше да знам ни дека постои :^) Реклама и правите, каква и да е :worried:

На Sara123, Barbie20, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Може сум заостаната во просторот и времето, јас еве во неколку наврати го читам тоа име на форумов, дури Лилит нешто огромни постови има за неа.
    Прво мислев да не се обрукам ако прашам за што се работи, а другиве веќе муабети на големо водат за неа.
    Ама сега гледам дека и друг не слушнал за Лајла |(
    Никогаш не ви ги прочитав мислењата во кои ја анализирате, можеби само првата реченица и оставав за таа тематика да одредам ден само за тоа.
    Сега се мислам дали вреди да се замара човек со некои срања што некоја си таму ги пишувала а мене до сега не ме засегнале.
    Како може да двоите од вашето време да пишувате за некој безвреден на кој со самото тоа што му обрнувате внимание (без разлика дали сте воодушевени или ужаснати од него), му расте популарноста.
    Моето време е пари. Не знам колку би одвоила Лајла за да го плати мојот коментар. 8)

9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
  10. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    3.652
    Marija Janevska ја прифати твојата понуда за пријателство. 02:12
    Сега гледам ме избришала ;( :(
    Прочитав неколку текстови од оваа т.н Каренина ( :^) ) и не би поверувала дека има 20+ години. Текстовите не и се нешто ново, иако не читам книги итн. поглупо нешто од ова не сум прочитала :rofl:

11. Iztrq

Iztrq Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    19
    Има некои доста добри, веќе сите почнаа да пишуваат сите имаат инспирација на нивоУ. Ич не се оргинални па и на блоговите си пишуваат инспирација од Марија Јаневска хаахаха колку ми се интересни :)

12. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73
    „ Беше 1 октомври. Имав 52 години, еден брак и три прекрасни деца. Две внучиња, една мачка и неколку издадени книги. Беше денот кога решив да ја оставам зад себе последната книга и да се повлечам од јавноста. “

:rofl:

Ич не ме восхитува, ич не ме допира, ич не ми е интересно, ич не ми е привлечно, не ми е посебно, дури смешно ми е.

На Shmizzla, Sara123 и richgirl998 им се допаѓа ова.
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Изгледа само јас не сум запознаена со оваа Лајла Грејс или како и да е...
    Да не ја отворев темава на форумов, немаше да знам дека постоела некоја таква...
    Сега отворив и и прочитав нешто...
    Ништо посебно, премногу просечно.
    Немам што повеќе да коментирам.

На Shmizzla, sweet-star и leighton23 им се допаѓа ова.
  14. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Еднаш на една моја страна на фејсбук сум ставила некои нејзини мисли 2-3 реченици, од кај ги најдов и јас незнам. |( И после 2-3 часа ми стига порака од девојката нешто за авторските права бла бла. Ми вика ако ти се допаѓаат моите белешки копирај колку сакаш но потпишувај ме, да се знае дека се од мене. Јас ваква :o се мислам што зборува оваа бе :?: Потоа ми праќа линк од нејзината страна Белешките на Лајла Грејс. Е тогаш прв пат слушнав за нејзе и за нејзините белешки. Ги разгледав добри беа, но не се ништо посебно како што замислува таа. Веќе ми станаа и досадни. Ги избришав нејзините мисли од мојата страница за статуси и повеќе не ми текна нешто од неа да ставам, секогаш проверувам. Како да не ќе ја рекламирам и потпишувам ма мојата страница за статуси која има повеќе фанови од нејзините белешки на Лајла Грејс.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Слабо,мн слабо...ич не ме бендисува :x

На Shmizzla и richgirl998 им се допаѓа ова.
  16. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Ни мене не ме бендисува.. Не дека не знае да пишува.. ама тоа што го пишува не е ништо ново, напротив, многу е излитено.. Во последно време ми се гади од текстови за љубовта, ептен ја направија лигава

На Shmizzla му/ѝ се допаѓа ова.
  17. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    јас тука ли спаѓам у на неа сличните, ако е така јас скокам од тараса. не сум некоја поетеса светска, ама на волку ниско ниво... ама ај ќе ја оставам цурава нека ја прокоментираат повозрасните и поначитаните, јас искрено едвај и прочитав некој текст. ја нема душата во песните, а користи и преводи од турбофолкери а и многу зборови кои не се на македонски но се напишани со нашето писмо, тоа не ми се допаѓа

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    Се се прашував од каде ми одеше последната реченица "gaist a woman that was a brute" во глава кога се деси ова со Лешоски и сабајлево дур се миев ми удри во глава целата строфичка од песната и БАМ ми текна која беше! Од Шели! Бре!

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

WORDS OF WISDOM!
    Ова јас последниов дел би го искористила у некоја нискобуџетна рап песна.

Она што ми боде очи тука не беше тоа, него фактот што сликава ја имаа лајкнато 30 и кусур годишни жени, барем досега ментално стабилни и со одлични психо-физички способности. Што да кажам друго...

На tessie, richgirl998, Lilit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Фановите и се благо речено кокошки како неа, самобендисани, вивнати во облаци со идеја за некоја си невозможна романса, бледи и предвидливи во секоја смисла.

Ајде да баталам тоа, не вреди да се коментира пишување што веќе е видено и не отскокнува од просечното.

Мене ми е смешно тоа што користеше псевдоним, а после си го покажа лицето. Значи ако не добие позитивни реакции, никој нема да научи дека е таа девојка, па и никому ништо не се замара. А со оглед на тоа каков е вкусот на нашата младина, која се пали на глупава патетика девојчето си стекна фанови и си вика оо па сега мора да се направам типка, да се пофалам и оп си го покажа лицето. Па не иде тоа така, ако сакаш да пишуваш под свое име ризикувај да те снајде неуспех, а не вака прво Лајла Грејс и после ама јас Марија сум, и типка сум популарна... ма каде бе сестро?

И нека не се занесува многу според бројот на фанови на Фејсбук. За мене е многу побитен квалитетот, од квантитетот.. За жал нејзините фанови, (барем 99 %) немаат прочитано добра поезија, за да видат што значи љубовен збор кој допира. Книга немаат отворено во животот тие што ја следат, за да видат што и како се пишува низ светот и колку талентирани луѓе има, па после нека се восхитуваат на овие веќе видени мизерии.

И најјако е ја знам, во Лисиче живее.. има розева кола и многу е смешна, нека се симне од облаци и нека ми наброи барем 5 фанови нејзини што имаат поим за добра литература и знаат да набројат барем 5 автори кои вреди да се читаат, па после нека се цени дека и таа многу добра пишува.

А и знам дека сестрата чита овде , така да ја поздравуваме. На Фемина има многу паметни и начитани женски, нека пребара низ катчето поезија да види дека може само вода да им носи. Можда и затоа овде некако и не преовладува некое восхитување за нејзиното пишување, еве не знам :?: :?:

На Shmizzla, Lemonade, richgirl998 и 3 други им се допаѓа ова.