Врска си нема оваа бе. Јас не ни знаев која е, гледав на фејсбук некои мои врснички ја читаат. Кој и кои не разликува. Глупа, а уште поглупи се оние кокошки што шернуваат нејзини статуси. Знам дека такви глупачки читаат овде и знам дека ќе се препознаат во моите зборови исто како што знам дека знаат дека јас за нив сум Балзак, а тие не можат да сварат ништо поинтелигентно од Лајлица. Моите состави за писмена се подобри од било што напишано од дотичната, само што јас не сум болна за внимание. Ме чуди од каде има толкава самодоверба за вака полуписмена да глуми писател, и таа а и сите како неа. Го читала Петре М. Андреевски и мисли доволно е. Си ги читала ти лектирите, и тие како тебе ги читаат, ама којзнае колку сте ги разбрале И кај била убава? Ко полноглавец е во фацата. Како да не ќе почнат, покрај вакви узурпатори, ќе повторам болни за внимание. Ако немаш да фрлиш некој денар никој не те регистрира, колку сакаш биди ти талентирана.
Имам грешка во пишувањето , сакав да кажам постигнат ама сум утнала буква Не мислев за мене, мене не ме бидува за вакви работи Иако како што гледам не е ни потребно да ме бидува, може ќе се опробам
Не мислев за тебе, така само се изразив. Ти се однесуваше на кој и да е што има талент. А талент не ти е потребен за простата маса да ти се воодушевува. Баш пожелно е да го немаш во денешно време.
Не ја сакам. Има многу плитки, монотони текстови. Ич не ја можам. И многу ме нервира кога некои мои школски коси кубат и вени сечат кога ќе објави нов текст
Нит ја знам нит ја познавам, ниту неа на лик, ниту нејзиното дело (ако може така да се каже нејзиното дело, пошто нели за големите автори и писатели се велеше Ликот и делото на ....). За неа разбрав тука. Текстовите и ѓоамите големите мисли и афоризми се прилично асоцирливи со самобендисаните фуфици со прочитани Сара кеј споменарки, љубовен викенд роман и оговарачка кафе шема....ништо повеќе. Жалам ако навредив некого, но тоа ниту е нешто ново, ниту е длабока мисла, ниту пак е истражување сведено на факти, ниту научен труд, ниту литературно дело.... А заради што се дешава оваа еуфорија околу оваа личност, воопшто не ми е јасно, па своја сопствена тема да има овде....Ваљда пукла их у срце....
И уште нешто,ако веќе твориш на твојот мајчин јазик и патем издаваш книга ,барем потруди се да бидеш безгрешна во изразувањето,без некои типични вметнати србизми,очигледно не разбрала дека за да испишеш бели страници треба талент . Кога уназад вака ќе помислам на неа, све најлошо ја научив. Се` плашеше од брзи коли, а сега обожава брза вожња. Сега обожава се` шо ќе и го дигне адреналинот у глаа....туку само да се забавља..... хистериша... Толку...
Јас веќе си се изјаснив во темава и немав намера повеќе да пишувам, ама сериозно мисли дека никој никогаш не го читал Петре М. Андреевски и Ацо Шопов? В гроб сега се превртуваат од ваквите изветоперени стихови што ги напишале уште Лајла пред да биде родена...
И некои реченици од делата на Никола Спаркс,Сесилија Ахерн.. Плитки,патетични белешки.А трагедијата да биде уште поголема девојката воопшто не го владее јазикот и правописните правила. Spoiler Најверојатно мотив и е 'Кога се сака се' може.Или милум или силум,писател ќе стане.
што беа татко и и мајка и на оваа? со колкави примања се сакам да кажам. а вие престанете да и кревате рејтинг на оваа малоумна. Ми се крева косата кога ќе помислам какви деца уништува оваа вукујебина од држава а на нивно место воздигнува некои како Лајла Грејс, со блага ретардација.
Краааајно трагичен е фактот што кај мене да не претерам, околу 15 души го шернаа ова бљувотинсково октомвриско добредојде. Не знам дали знаат која теееешка глупост лежи тука, дали уопште го разбрале ова што го пишала, или прочитале нешто со умрсени глупи зборови, па се диват. Редактирам, и коментирав на сликата со текстот, ми го избриша коментарот, ооо ти паметнице низаедна!
Одраз на неписменост е кога некој го користи зборот све. Што да кажам повеќе, додека има плитки умови ќе има и вакви "писатели". Плитко, крадено и испревртувано, на особенo низок стил напишано... и најсериозно нешто од ова треба да ме трогне и погоди во срце? Многу поубави и поискрени работи од овие глупости имам прочитано во темата "Што би му кажале..."
ова ми е многу познато ? само што се извртени и сменети зборовиве..или не.. Ама од кого беше? Инаку еве и сестрата на Влатко Лозаноски отворила блог и ќе пишува ко овие..