Омилени ми се, кифлички, лиснати теста, бурек, пити, ѓевречиња се', се' од белите пецива. Ваквата храна, најчесто ја јадам наутро, за доручек, со јогурт..ммм.
Многу се вкусни белите пецива,а и сега отворија многу пекари за бели пецива и во нашиот град ги има на секој чекор а и работат по цела ноќ,секоја вечер обавезно нешто си купуваме а инаку обожавам баница и зелник кои ги подготвувам јас,многу се вкуснииииии
Обожавам тесто Знам дека не чини, ама вкусно ми е. Омилени ми се баничките и тоа оние со спанаќ или со сиренце.
Бурек ми е омилена храна, така да, ДА, огромно ЗА белите пецива! Кога сум најгладна, ништо така добро не ми доаѓа како кроасан со зденка и маслинка од Ла Делишес или евентуално од кај мајче. Мекици - кога ги прави татко ми, можам цел ден да ги мезам. Пита, сама научив да сукам и правам, за кога ќе ми се пријаде, да си ја стокмам. Уф, сега како ми се пријаде нешто такво!
Јас секој ден скоро од форнети купувам, пецива и искрено многу ми се вкусни, не се мрсни и цената им е многу достапна...Вие јадете ли некад таму?
Јас сум ти типичен балканац, нема за мене поубаво нешто од мирисот на бурек за доручек! А немора и бурек, сакам се што е лиснато, топло и што мириса прекрасно. Во маало имаме една фурна што работи и трета смена, па често после излегување застануваме таму и јадеме. А баш тогаш се е топло и тазе...мераци. леле ми се пријаде сега.. А да, и да напоменам, кифлите на мајка ми, убедливо најдобри за мене!
Многу сакам бели пецива. Тесто, ѓаволски калорично, ама е убаво и точка. Сакам пица-бурек, вртени банички со сиренце, пита со вишни и јаболка, переци, а за лиснато душа давам. Нон стоп слушам по дома - Само немој лиснато, полно е маргарин. Знам. Но, што дека - се враќам со лиснато во ќесата, задолжително
Ммм, сакам. Многу сакам кифли, ѓевречиња, кроасани со чоколадо ,пита со спанаќ, изварка, благо печиво со јаболка и цимет, затворена пица, лиснато, бурек, печиво со печурки, салама и кечап...се сакам Многу сакам кога се топли и кога убаво мирисаат, на тазе печено и кога имаат сусам одозора и кога ги јадеш да крцкаат
Burekkkk,simitttt,kifla so maslinki i kaskaval,acm ai pocha od ramstor,ma obozavam beli peciva sekakvi,uf uf mmmm
заљубена сум во форнетките инаку, ептен сакам бели пецива ама многу се калорични, и пробувам да ги одбегнувам ама кај знам јас да одолеам на форнетки
Најмногу од пецивата сакам бурек посебно со месо, а инаку кифлички и суви тестенини само домашни и тазе печени нормално. А во последно време ги сакам и форнетите со фета
И мајка ми исто вака го прави превкусно е, јас планирам деновиве да направам ама сама без помош на мајка ми
Обожавам ачма. Во Центар имам видено само во Рамстор, ама кога одам накај Гази Баба или Бутел, во тие локалните пекарници, или во Стара Чаршија... прекрасно е со павлака. Исто така сакам и ѓевреци со многу сусам и переци (оние со тој преливот од вода, сол и белка). Домашни кифлички, лиснати или од стасувано тесто. Панцероти полнети со разно-разни филови. Пити со праз, блитва, спанаќ, коприва (омилени ми се), а не одбивам ни бурек со сирење или со месо. Порано не ги јадев толку, ама кога дојдов во Скопје за да студирам, секојдневне ми се.
Не да сакам, не да обожавам, не можам без пецива. Па колку сака нека имаат калории, не можам без нив, особено домашните пити, кифлички и разни експерименти на мајка ми. И ми се пријаде од постираните слики
ммм, се што е тесто ја обожавам, не можам без лиснати, без кифлички, пити, ма се се, манијак сум за бели пецива
Сакам бели пецива ама па и не нешто претерано т.е ги избегавам посебно оние зелници, пити и сл. ми е мака после во желудникот и несакам да ги јадам.