Веќе 8 месеци не јадам бели пецива. Само ако е домашно направено може да пробам, а сама да купам ептен ретко(еднаш во годината).
Бурек ми е омилен. Еднаш неделно јадам ама осминчеИ варено ѓеврече сакам многу. Има едни лиснати од стокомак со зденка и маслинка и нив ги обожавам. Само ми сметаат на желудник,сите бели пецива. Дома незнам баш да месам, ама сакам мн.мекици, гибаница...
Еден период прекинав да јадам бели пецива ама кај се видело зависник да се откаже од зависноста? Епа така и ја. Си обожавам да си каснам некоја кифличка, бурекче повремено, мх, мх. Еднаш или двапати неделно јадам по нешто вакво.
За мене Силбо имаат најубави бели пецива. Особено кроасанот со кашкавал, одозгора со рендан кашкавал.
Helou....dali ke moze nekoj/a da mi pise recept za kiflicki i ako moze postapno da pise sto kako pravi koga i kolku stava....fala odanpred
Да, јадам ама извесен период избегавам. Ама јадам понекогаш бурек, ѓевречиња, кифли, лисната пица, лиснати пецива, проја, банички, мекици , пирошки и сарајлии. Многу бев зависна пред да почнам да внимавам што јадам. Сега пак внимавам ама си дозволувам понекогаш да си каснам бело пецивче.
Од леб не сум многу зависна, мислам и дека го отфрли веќе. Но на пецивата од пекара не можам да им одолеам, мора да си купам и да си јадам.