Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Берово

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од ma4o4female, 15 октомври 2010.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Од 70 евра па нагоре. Зависи во каква соба и дали само со појадок или ПП

2. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    109
    Dali dozvoluvaat vlez vo Aurora dokolku ne si smesten tamu?

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Најчесто НЕ.
    Само ако е ептен празен ресортот па дозволуваат да седнеш во ресторанот.
    Ама сега со коронава, тешко..
    Плус и скоро полна е аурора

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Во Бела Вода услугата е катастрофа. Порциите помали од она што пишува во менито. Местенцето ми се допаѓа ама никогаш повторно не би отишла. Резервиравме маса неколку дена уназад, кога отидовме таму ни рекоа нема резервации на ваше име. Па додека најдоа една маса и додека ни донесеа столови помина повеќе од пола час. Седнавме и три пати го викнавме келнерот да дојде да не услуже, не дојде ниту еднаш. Па една друга повикавме, е таа дојде. Додека донесе салата и пијачки помина повеќе од пола час. Башка донесе кока кола со поминат рок од 3 месеци. Ручекот го чекавме 2,5 часа да го донесе, а кога конечно го донесе беше ладен. Катастрофа. Минавме толкав пат и се покајавме што отидовме. На никој не го препорачувам

5. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Сега имаат промоција, 33 евра од човек со вклучен доручек. Ние така уплативме па ќе видиме..

На kikin и Dust им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Aма за најмалку 3 ноќевања...
    Плус доплата од 90 ден за двајца од ден за туристичка такса..
    Screenshot_20200717-144510.jpg

И доплата од 10 т.е 18 евра за полупансион т.е полн пансион..

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Па затоа потенцирав со доручек, ручек - вечера би седнале некаде низ Берово, сакаме да прошетаме со детенце мало. А доплата за туристичка такса е нормално, штознам.. Сакавме ние 6 ноќевање ама беше се пребукирано па 4 избравме, ќе тераме и на друго место одмор.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Јасно е.. туку сакав да кажам дека не може едно или две ноќевања по таа цена:D
    Бидејќи тука најчесто ме имаат прашувано за по 2 ноќи.. (нели петок и сабота вечер најчесто) ...

Убаво да си поминете па да споделиш импресии од гратчево:party:
    За ручек Мрс и Манастир обавезно..
    За вечера може во дионис пица или пастрмајлија да седнете..или салата некоја, фурнаринки.. сосема солидни се..
    Од карши има кафич Бифе центар.. има убав сладолед..особено нутела, лешник, банана...
    Одете до Пехчево на Равна река, ако имате време.. за ручек може да седнете во Гогов ама може да седнете и во Тропик:D искрено мене поубаво ми е во Тропик..и храната им е пристојна и со пристојни цени

Не знам дали сакате и подалеку да забегате:D па да ви предложам и подалечни места..

На CareTee, TrinityNeo, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Промо спотот на Агенција за промоција и поддршка на туризмот за дома си е дома за Берово и Пехчево..
    Можеа да вметнат уште 1000 други убавини, они едвај Аурора ја снимиле..

Никако не можам да ги сварам овие себичности..дури и мизерно ми е..

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Само мене изгледа Аурора не ми е ништо посебно.
    Едино тој базенот.
    Цените исти ко во Банско им се.

11. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    5.300
    А езерото каде е?

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Во Берово..:D

На buba4e89 и Компир Манџа им се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Значи ништо слободно за нареднава недела... Барав аурора и лејк хаус или како и да беше. Во бела вода некако не знам смештајот каков им е за со деца.... Дајте предлог да е блиску до езерото

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Нема.

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Нема други сместувачки објекти или нема место? Хотел манастир мејби?

16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Колку што спомна Дина (газдарицата) пред некој ден и манастир е скоро полн. Јавете се да прашате за вашите датуми за секој случај..
    Во Аурора претходниве 6 дена немаше игла кај да се фрли..

Кога пишав нема, мислев на нема слободно по браната во приватните. Имам мислам пишано по темава или на др.место дека уз муабет со газдите спомнаа дека до после Богородица е скоро се резервирано..
    Во Бела Вода искрено не би се сместила..
    Во една недојдија е, да ти затреба нешто за дете треба да бираш..или ќе возиш 20тина км до Берово или малку повеќе до Струмица..

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Од човек што јаде бифтек well, не ме изненадува :D
    Јас еднаш јадев во Тропик и доста беше. Не јадам на места кај што готват полошо од мене :rofl: :D

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Не можам да јадам месо што мрда како да е живо, сори:D
    Не бифтек , свети бифтек нека е..medium well (не well)е единственото што можам да го соџвакам за било кое месо..:!:
    Не јадам ни суши освен ако не морам.. ни жива риба општо, ни тартар стек, ни карпачо ни било што такво..
    Особено кога знам што болести може да има непреработено месо.
    Па кога прочитав дека и пилешко живо јадете, а е најподложно на болести...:puke:

ОК пастрмка на пример освен во Тропик немам пробано никаде како што треба.. освен кај онаа будалата пред 3год што веќе не работи:D
    Во Гогов последен пат бев пред коронава и искрено се разочарав..порано беа сосема ОК ама последниот пат дефинитивно не. Дури и виното не им беше разладено како што треба.. Гладна си отидов, на крај од кит го 7days кроасана јадев за да ставам нешто над апчето што го испив:rofl:
    Подобро ќе изедев стек во Тропик него да шетам гладна.
    Искрено, според мене и Гогов и Манастир се преценети..ама за овој регион од што нема подобри мора да ги величиме..

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тоа е, вкусови ќе речеме :D
    Пилешко живо не сум јадела, нема ни да јадам. Од другото, нема што не сум. И секој пат :D Тартар посебно. Бифтек до medium, ако е над, како гума да џвакам :D Друго што ако е над medium може да ти сервират и месо со помал квалитет, па нема да го препознаеш. Посебно места што сервираат medium well строго, 99% им е претходно замрзнато месото. Значи плаќаш за нешто што секогаш можеш да го направиш дома.
    Стек убав може немам никаде јадено, ама никаде :?: Стек и Гордон Рамзи вика дека не се јаде во ресторан, оти го исушат на скарата и го направат за никаде.
    Најгрозен стек во Буши сум јадела, ќе се задавев. Исушено, како конци се тегнеше. Најубав стек во животот во еден паб во Берлин, во биртија буквално :D
    Воглавно :?: во Македонија на прсти се бројат местата на кои сум била, а имале фина храна.
    Буквално на прсти :?: Во Скопје па ич никаде... Тоа се бљуцкасто и колку ред да помине.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.003
    Тука спаѓаат 99,5% од рестораните во МК а ниеден од тие 0.5% не е во регионов наш:devil:
    Ретко кај ќе најдеш обични Рибај или Т-боун а не па со висок квалитет.. жити се тие не знаат ни како изгледаат тие чуда:D
    До вчера не знаеа ни за зреено месо, сега сите експерти глумат..
    А ако им спомнеш дали имаат коби или вагу и толку е од муабетот ..еднаш ќе ме потепаа во еден "елитен" ресторанво СК кога онака само прашав8-| зошто ми требале такви увозни ѓубриња кога имало и во МК месо..
    Ок бади, не те прашав дали имаме месо..
    И јас би соџакала поживо месо, ама не во ресторан и не купено од македонска месара:D
    Оној мојон кога реши да прави скара и го расплесне тоа бифтечето (2 пати во годината де..ако не и еднаш:rofl:) секогаш мрда месото:lol: па слатко ми е и не мрчам, ама домашно е..
    Еднаш некој ми рече - зошто не си го пржиш? Јас ако го пржам можам само да го уништам ..да го пржам бе ..јас:rofl:
    Во Буши јадев еден гаден стек со бадем сос:envy: месото како од 5годишна кокошка..
    Но да не заборавиме, сепак живееме во Македонија(барем ние, не и ти:D) каде што за да седне едно семејство во ресторан и да порача бифтек или некој т-боун им треба цела плата. Во Форца последно јадев со едни соработници и кошташе 1000 ден порцијата..мислам ретко кој би седнал фамилијарно..
    Луѓето сепак си се држат за свинско, пилешко и риба од тие причини..јбг, толку е долга чергата
    Ептен и офтопик забегавме како за тема Берово:D