Најчесто НЕ. Само ако е ептен празен ресортот па дозволуваат да седнеш во ресторанот. Ама сега со коронава, тешко.. Плус и скоро полна е аурора
Во Бела Вода услугата е катастрофа. Порциите помали од она што пишува во менито. Местенцето ми се допаѓа ама никогаш повторно не би отишла. Резервиравме маса неколку дена уназад, кога отидовме таму ни рекоа нема резервации на ваше име. Па додека најдоа една маса и додека ни донесеа столови помина повеќе од пола час. Седнавме и три пати го викнавме келнерот да дојде да не услуже, не дојде ниту еднаш. Па една друга повикавме, е таа дојде. Додека донесе салата и пијачки помина повеќе од пола час. Башка донесе кока кола со поминат рок од 3 месеци. Ручекот го чекавме 2,5 часа да го донесе, а кога конечно го донесе беше ладен. Катастрофа. Минавме толкав пат и се покајавме што отидовме. На никој не го препорачувам
Aма за најмалку 3 ноќевања... Плус доплата од 90 ден за двајца од ден за туристичка такса.. И доплата од 10 т.е 18 евра за полупансион т.е полн пансион..
Па затоа потенцирав со доручек, ручек - вечера би седнале некаде низ Берово, сакаме да прошетаме со детенце мало. А доплата за туристичка такса е нормално, штознам.. Сакавме ние 6 ноќевање ама беше се пребукирано па 4 избравме, ќе тераме и на друго место одмор.
Јасно е.. туку сакав да кажам дека не може едно или две ноќевања по таа цена Бидејќи тука најчесто ме имаат прашувано за по 2 ноќи.. (нели петок и сабота вечер најчесто) ... Убаво да си поминете па да споделиш импресии од гратчево За ручек Мрс и Манастир обавезно.. За вечера може во дионис пица или пастрмајлија да седнете..или салата некоја, фурнаринки.. сосема солидни се.. Од карши има кафич Бифе центар.. има убав сладолед..особено нутела, лешник, банана... Одете до Пехчево на Равна река, ако имате време.. за ручек може да седнете во Гогов ама може да седнете и во Тропик искрено мене поубаво ми е во Тропик..и храната им е пристојна и со пристојни цени Не знам дали сакате и подалеку да забегате па да ви предложам и подалечни места..
Промо спотот на Агенција за промоција и поддршка на туризмот за дома си е дома за Берово и Пехчево.. Можеа да вметнат уште 1000 други убавини, они едвај Аурора ја снимиле.. Никако не можам да ги сварам овие себичности..дури и мизерно ми е..
Значи ништо слободно за нареднава недела... Барав аурора и лејк хаус или како и да беше. Во бела вода некако не знам смештајот каков им е за со деца.... Дајте предлог да е блиску до езерото
Колку што спомна Дина (газдарицата) пред некој ден и манастир е скоро полн. Јавете се да прашате за вашите датуми за секој случај.. Во Аурора претходниве 6 дена немаше игла кај да се фрли.. Кога пишав нема, мислев на нема слободно по браната во приватните. Имам мислам пишано по темава или на др.место дека уз муабет со газдите спомнаа дека до после Богородица е скоро се резервирано.. Во Бела Вода искрено не би се сместила.. Во една недојдија е, да ти затреба нешто за дете треба да бираш..или ќе возиш 20тина км до Берово или малку повеќе до Струмица..
Од човек што јаде бифтек well, не ме изненадува Јас еднаш јадев во Тропик и доста беше. Не јадам на места кај што готват полошо од мене
Не можам да јадам месо што мрда како да е живо, сори Не бифтек , свети бифтек нека е..medium well (не well)е единственото што можам да го соџвакам за било кое месо.. Не јадам ни суши освен ако не морам.. ни жива риба општо, ни тартар стек, ни карпачо ни било што такво.. Особено кога знам што болести може да има непреработено месо. Па кога прочитав дека и пилешко живо јадете, а е најподложно на болести... ОК пастрмка на пример освен во Тропик немам пробано никаде како што треба.. освен кај онаа будалата пред 3год што веќе не работи Во Гогов последен пат бев пред коронава и искрено се разочарав..порано беа сосема ОК ама последниот пат дефинитивно не. Дури и виното не им беше разладено како што треба.. Гладна си отидов, на крај од кит го 7days кроасана јадев за да ставам нешто над апчето што го испив Подобро ќе изедев стек во Тропик него да шетам гладна. Искрено, според мене и Гогов и Манастир се преценети..ама за овој регион од што нема подобри мора да ги величиме..
Тоа е, вкусови ќе речеме Пилешко живо не сум јадела, нема ни да јадам. Од другото, нема што не сум. И секој пат Тартар посебно. Бифтек до medium, ако е над, како гума да џвакам Друго што ако е над medium може да ти сервират и месо со помал квалитет, па нема да го препознаеш. Посебно места што сервираат medium well строго, 99% им е претходно замрзнато месото. Значи плаќаш за нешто што секогаш можеш да го направиш дома. Стек убав може немам никаде јадено, ама никаде Стек и Гордон Рамзи вика дека не се јаде во ресторан, оти го исушат на скарата и го направат за никаде. Најгрозен стек во Буши сум јадела, ќе се задавев. Исушено, како конци се тегнеше. Најубав стек во животот во еден паб во Берлин, во биртија буквално Воглавно во Македонија на прсти се бројат местата на кои сум била, а имале фина храна. Буквално на прсти Во Скопје па ич никаде... Тоа се бљуцкасто и колку ред да помине.
Тука спаѓаат 99,5% од рестораните во МК а ниеден од тие 0.5% не е во регионов наш Ретко кај ќе најдеш обични Рибај или Т-боун а не па со висок квалитет.. жити се тие не знаат ни како изгледаат тие чуда До вчера не знаеа ни за зреено месо, сега сите експерти глумат.. А ако им спомнеш дали имаат коби или вагу и толку е од муабетот ..еднаш ќе ме потепаа во еден "елитен" ресторанво СК кога онака само прашав зошто ми требале такви увозни ѓубриња кога имало и во МК месо.. Ок бади, не те прашав дали имаме месо.. И јас би соџакала поживо месо, ама не во ресторан и не купено од македонска месара Оној мојон кога реши да прави скара и го расплесне тоа бифтечето (2 пати во годината де..ако не и еднаш) секогаш мрда месото па слатко ми е и не мрчам, ама домашно е.. Еднаш некој ми рече - зошто не си го пржиш? Јас ако го пржам можам само да го уништам ..да го пржам бе ..јас Во Буши јадев еден гаден стек со бадем сос месото како од 5годишна кокошка.. Но да не заборавиме, сепак живееме во Македонија(барем ние, не и ти) каде што за да седне едно семејство во ресторан и да порача бифтек или некој т-боун им треба цела плата. Во Форца последно јадев со едни соработници и кошташе 1000 ден порцијата..мислам ретко кој би седнал фамилијарно.. Луѓето сепак си се држат за свинско, пилешко и риба од тие причини..јбг, толку е долга чергата Ептен и офтопик забегавме како за тема Берово