Кафичи, ресторанче некое, музејот, во близина е Архангел Михаил.. На езерото е езерото и само езерото нема ни кафич.. Тешко ќе најдеш цела куќа само за вас. Сите се преориентиравме на апартманско сместување, затоа што ретко има куќа од 60-80м2.. Пошо е краја света па десно Само од Скопје, Велес, Штип, Кочани и Виница има превоз Или ако се префрлите со друг бус од некој друг град во еден од наведениве
Многу сκапо е сместувањето таκа што убаво би било да си понесете шатор или κамп приκолκа. И храна нормално.........
Од кога е скапо? Јас одамна не сум била ама моите идат и знам дека не плаќаат повеќе од 700-800ден по човек за ноќевање.
Што е скапо жити се? 1200-1500 денари цел апартман.. можеш и 4 души да сместиш. Зошто да носиш храна? Имаме и ние во Берово маркети, не одиме до скопје по храна.. Плус тоа тука имаме едни од најубавите македонски традиционални јадења...
ох, штета.. а тогаш пример барем кујната да не се дели, и да има убав двор за деца? има ли некаде да ги гледам сите варијанти имаше еден сајт..
@Dust ајде помагај ми Моите сакаат да одат Охрид или Берово јас ги терам Берово , имаат ваучер , 2-3 ноќи сакаат некаде. Гледав Х. Манастир добра опција ми е , нз кое др место да разгледам , и да не е нереална цена. Сакам да имаат можност и да се прошетаат околу , крај езеро , парк , шумичка небитно да не се затворени у објектот . Пешачат многу они низ планини сакат такви раб они , и затоа Берово ми е подобар избор..
Извини што се мешам, го препорачувам Манастир. За сместувањето незнам ама надвор е преубав, имаат ептен вкусна храна и не е скапо. Лани бевме на ручек таму и сум презадоволна од услуга, храна и цени.
За со ваучер немаат многу избор за жал.. Ако сакаат да се сместат во градот и во хотел, тогаш само Манастир е.. Но јас кога би се сместувала во град попрво би ги избрала другите две опции што работат со ваучерите Тоа се Ани апартмани и Малешевска куќа (на мрс апартманите) Ем повеќе дена ќе имаат ако се сместат во апартман, ем ако не им е баш дојдено до појадокот во Манастир ќе си поминат поубаво .. Ако сакаат да се сместат горе на езеро, нека бираат меѓу Лејк палас и вила Чичак.. другите што учествуваат не се баш нај нај.. Сега маркиравме пешачки патеки таму, ќе можат по нив да пешачат низ планините За мене до лани Манастир беше прв избор најсикрено ама ги кренаа цените сега и би се подразмислила дали би одела..
Фала многу женски , од денес почнав да разгледувам за од кај 20 септември бараме , па ќе им ги предложам овие , они толку за до 3 дена макс барат повеќе немат слободно ..
Кит Го ви е некако најснабден. Не е голем по површина, ама се си има. Се вратив деновиве, убаво е во Берово, ви препорачувам да одите ако некој има дилема. Се е евтино, храна, пијалоци.
Девојки предложете ми убав смештај во Берово, освен Аурора и Лејк палас, нема место за следниот викенд. Да биде горе во природата не во град. И да ве прашам дали за јадење мора во град да се спуштаме или има и горе ресторани?
Берово Дефинитивно за одмор е најубаво! Чист воздух, прошетка околу езеро, за мерак. Вчера бев и навистина ми годеше чистиот воздух, за разлика од секојдневниот загаден. Планираме со дм едно ноќевање во Аурора, гледам дека цените се пристапни, со вклучен појадок .
Па добро..за некои 4500 е пристапно, за некои и 2000ден мн се гледа Искрено мене ми е преценет аурора, еден базен и ништо повеќе... а тука живеам 3 ипол години.. Ок има и поглед ама берово кај и да се свртиш има убав поглед
Да секако има исто така добри апартмани, куќи што се убави не е само Аурора. Јас само два пати сум била во Берово и навистина секогаш кога си одам од Берово сум одморена, а само на еден ден сум била. И ме држи добри 5-6 дена тој одмор
@Dust Ќе те замолам за една услуга. Видов на фб слика само од куќарката во Берово се наоѓа, ама не запамтив каде точно. Куќаркава е во стил на оние од дрво градените шо се во Канада. Се надевам дека ја опишав доброо... Ме интересира, амбиент и колку е да изнајмување или престој од ден?? Фала ти однапред.
Ќе пробам да најдам некоја по тел да видам дали е некоја од нив.. Цела е од дрво? Има остар кров? Долу има камен а горе на спрат дрвена? Или долу фасада а горе дрвена? Или цела е дрвена? Само приземје или и кат? Може глупи ти делуваат прашањава ама да знам отприлика на која мислиш за да можам да помогнам..ако можам де