А на што да има мирис кога е скара на жар? На пиво? Баш сите ресторани во Берово се 30% поефтини од Скопје.. И пак се скапи? За туристичко место? Па една цезар во Скопје последен пат ја платив 320 денари.. Пиво 160..
Мирис на чад е друго. Одвратно кога ќе дојде до нос. Цезар салатата им беше со марула цели парчиња, мајонез... Сакпо како за Берово.
Во Берово сум била во манастирот позади хотел Манастир, во црквата до плоштад, но гледам на Википедија дека има фотографии од уште две цркви. Каде се наоѓаат? Дали се во центар? @Dust сигурно знае. Ако се некаде во селата ништо, ако се во центар, ќе ги посетам следно одење. Исто во музејот не сум била, па може да отидам.
Не ќе беше лошо да ставиш слики, не знам за кои конкретно мислиш па да знам дали се во селата, а ме мрзи сега од телефон на вики да барам Освен таа на плоштад и св Архангел, има успение на пресвета Богородица која што е на 20тина мин пешки од центар (таму се слави Богородица), во близина има и св. Ѓорги.. Има и машки манастир св. Гаврил, тој е над Берово, место викано Црвен брег.. Таму не даваат да се влезе.. И кај гробиштата св. Тодор мислам беше.. Во секое село иначе има црква.. Музејот летно време работи секој ден, зимно знаат и да забушаваат. Има времени и трајни поставки во музејот, ама интересен е ако такви работи те интересираат..
Има ли некои апартмани со детско игралиште? Лизгалки лулашки? или да предложите некое сместување за со детенце 1.5 год? досега ги видов моменто или lake palace и се мислам помеѓу нив ама отворена сум за предлози нови До сега сме иделе Аурора ама сега сакаме да смениме во апартман за да јадеме низ рестораните во градот
Од тие две баш, Моменто се подобри Јас пред да ги пуштат моменто, ги препорачував на сите лејк палас ама последно гостите што отидоа се жалеа дека собата е нечиста, за што се уверив со свои очи.. Види ги и Лина..
Само што се вратив, 550 денари со Андон од Скопје кон Берово, а назад Берово - Скопје со Авто атом ме чинеше 690 денари. Андон за натаму имаш во 14.00, а Авто атом за натаму е во 16.30, додека за назад, Андон има многу рано наутро во 15 до 6, или во недела ми кажаа дека е во 15 часот, а Авто атом е во 11.20 од кај автобуската за назад, само што кружи од град на град, од Пехчево, Виница, Кочани, Штип, Свети Николе, Куманово, па Скопје. Темпирај си како ти одговара. Инаку, јас бев во музејот, го отвораат рано, пред 8, бев во црквата Пресвета Богородица, таа е на 10 минути од хотел манастир, блиску е Свети Илија до неа, ама ми беше став да одам натаму, оти се слушна лаеж на куче и бев и во црквата Свети Тодор. Мило ми е што за бранителите има споменици на кејот. Цените евтини, несот 60 денари.
Во Мрс ако не е добра храната, не знам па кај е. Отсекогаш бил број 1 од рестораните во Берово, со најдобра храна и прекрасен амбиент.
Далеку од добра храна е тоа. Мирис на чад на скара и лепчиња, цезар салата со мајонез... Ми се допадна само горски компир во бел сос во Бастион. Не е се до амбиентот.
Месото е замрзнато не тазе,затоа е тегаво и лошо мириса. Ресторанот на клепало има подобра скара,едино што е подалеку.
Месото во Мрс е секогаш свежо. На Клепало да знаете што се се замрзнува ехее... Едино рибата им вредеше..
Абе јас живеам во Берово, @Mrs.Precious исто мене ми се на 50 метри од дома, веројатно гледам што им носат и знам од каде купуваат месо и колку пати неделно.. Вработен може да ти каже и дека солна киселина ставаат на месото